tarte Kopytka Kotlety mielone Marchew na gęsto Pierogi z jagodami Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Proziaki Sałatka jajeczna Sałatka ziemniaczana z majonezem Schab w sosie Schab w sosie czosnkowo - cebulowym z kaszą gryczaną Kompot jabłkowo - śliwkowy Kompot z jabłek Kompot mirabelkowy Kompot z suszonych owoców Kompot jabłkowo - śliwkowy Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierogi ruskie
Moja smaczna kuchniażeberka pieczone, kotlety schabowe i z karkówki. Czyli wszystko co już było na blogu. Do rzeczy, które zdecydowanie mi w czerwcu "wyszły", mogę zaliczyć także galart / zimne nóżki. Galart / Zimne nóżki Przygotuj garnek, nóż i deskę do krojenia, miski, kubek lub miseczkę, ewentualnie kokilki lub inne naczynia do galaretek. Przygotuj składniki: nóżki lub kolanka wieprzowe*, 2-3 marchewki
blog.moje-pasje.infopowstał kotlet schabowy w sosie z zielonym pieprzem z puree z batatów i z surówką z białej kapusty . Składniki: mięso w sosie: - 600 g schabu - 1 opakowanie Winiary Pomysł na... Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem - 200 ml wody - 2 łyżki śmietany 18% puree: - 2 średnie bataty - 1 łyżka masła - sól surówka: - kapusta biała - cebula - marchewka - olej rzepakowy - sól
Kuchnia co dniasłodkawy smak marchewki, który fajnie się łączy z ciągnącym się serem żółtym. Super kotleciki dla naszych pociech i nie tylko. Kotleciki najczęściej podaję z duszonymi ziemniaczkami oraz buraczkami. Składniki: marchew 4 szt, ser żółty mozzarella 2 garście, jajko 1 szt, mąka pszenna 1 łyżka, sól, pieprz, papryka słodka do smaku, zioła prowansalskie szczypta, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej
kulinarne odsłony patimożna pomyśleć o obiedzie. Obiad Obiad podzieliłbym na dwie części: Węglowodanową Białkową W ramach części pierwszej - węglowodanowej serwujemy np. rosół z kluskami, a na drugie ziemniaki z marchewką i duszonymi pieczarkami. Taką wersję dzisiaj omówiliśmy w naszym gronie, więc mamy dla Was gotowy przykład. Po tym obiedzie podajemy babki i inne ciasta, czy desery(...)momencie wdrażamy zasadę nr 3! Druga część obiadu poczeka ok. 2 godzin i ok 15:00 - 17:00 będziemy rozkoszować się pieczenią. Pieczeń w odróżnieniu od kotletów nie zawiera bułki i nie jest smażona więc zdrowsza. Oczywiście każdy ma tu własne pomysły na potrawy mięsne i o ile nie jest to kaczka nadziewana
Dieta Rozdzielna i Zdrowiestarta marchewkę i posiekana cebulę. Wrzucamy na rozgrzany olej wraz z listkiem laurowym, kilkoma ziarnami ziela ang, podsmażamy kilka minut, doprawiając pieprzem i cukrem. Można nie podsmażać można od razu dac do zapiekania, ja jednak obsmażam i podczas obsmażania na ciepło próbuję i doprawiam . W czasie kiedy podsmaża się kapusta, na drugiej patelni obsmażamy na rumiano kotlety z karkówki
Z Majeczką w kuchnipieczonymi kotletami z batatów i ciecierzycy z sosem z tahini (vegan) dom. tortilla z pure z dyni, z pieczonymi falafelami batatowymi, z sosem z pieczonej papryki i pomidorów (vegan) pieczony batat faszerowany, kaszą jaglaną z podsmażoną cebulką z suszonymi śliwkami (vegan) cukinia faszerowana czerwoną soczewicą z cebulką i pomidorami; kuskus (vegan) kasza jaglana z pieczona ciecierzycą, marchewką i kalafiorem
More food, love and dreamsmarchewka kawałek selera 3-4 ząbki czosnki 3 łyżki masła 2 szklanki bulionu może być z domowej kostki rosołowej 2 łyżki mąki do zasmażki sol, pieprz gałka muszkatołowa sposób przygotowania Z łopatki ( lub szynki) wykrajamy foremne kawałki mięsa. W sporej misce mieszamy ze sobą sól, pieprz, ocet jabłkowy, domowe maggi, oraz cebulę pokrojoną w krążki. Kotlety
Miód i pieprzstylu kotlet z ziemniakami, możemy z powodzeniem zaserwować to właśnie danie. Bolońskie niespodzianki, to połączenie zapiekanki, tradycyjnego obiadu i oryginalnej formy podania, którą na pewno zaskoczymy domowników lub naszych gości. Pod "płaszczykiem" z ciasta francuskiego, kryje się bowiem cały obiad w tak niewielkiej formie... czyli mięso, ziemniaki i przystawka :)Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę obrać i starkować
Świat Domowej KuchniPyszne wegetariańskie kotleciki z kalafiorem, marchewką oraz koperkiem. Na pewno wielu z was pamięta ich smak z czasów dzieciństwa. Ja niestety nie, ale wiem że wielu osobom to danie kojarzy się z okresem beztroski. Kotlecików warzywno-jajecznych pierwszy raz próbowałam stosunkowo niedawno, w restauracji ,,Bioway" w Galerii Bałtyckiej. Jeśli ktoś nie kojarzy, to napomknę tylko, że serwują tam zarówno dania(...)odtworzyć i poprawić ich smak, tworząc własną wersję. Najpierw chciałam je tradycyjnie usmażyć, co też uczyniłam, wykorzystując na próbę połowę masy... ale prawdę mówiąc... nie wyszło mi to najlepiej. Kotlety, mimo zwartej konsystencji, troszkę się porozpadały. Postanowiłam więc resztę upiec. Po 20 minutach spędzonych w piekarniku były... idealne! To było TO ! Zwarte, pyszne, takie jakie właśnie chciałam... Ogólnie jestem
Kuchnia EllieKotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Domowe gnocchi w sosie szpinakowym z fetą Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 30 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE) 1 średniej wielkości brokuł 1 marchewka
A to pestkaKotlety , krokiety czy zapiekanka . Dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję. Mało fotogeniczne danie, ale bardzo smaczne. Potrawkę możecie podawać z ryżem, ziemniakami lub pieczywem. Zapraszam na smaczny obiadek. Składniki mięso z kurczaka ugotowanego w rosole 2 łyżki masła klarowanego 1 puszka pomidorów 2 łyżki ketchupu 1 puszka groszku konserwowego bulion mięsny 1 duża cebula 2 średnie marchewki
O kuchni z uczuciemKotlety schabowe dość cienko rozbić, przyprawić i odstawić na 30 minut do lodówki. Nadziać żurawiną i serem. Zrolować ściśle. Naczynie żaroodporne posmarować na dnie oliwą, ułożyć w nim przygotowane rolady. Piec pod przykryciem około 20 minut w temperaturze 200 stopni, następnie odkryć rolady i piec jeszcze przez około 10 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniakami oraz duszoną marchewką
Mania GotowaniaBardzo lubię otrzymywać od Was sugestie dotyczące tego, jakie przepisy chcielibyście zobaczyć na blogu. Kilka dni temu jedna z moich obserwatorek na Instagramie zasugerowała mi, bym
Vegan TasteBardzo lubię otrzymywać od Was sugestie dotyczące tego, jakie przepisy chcielibyście zobaczyć na blogu. Kilka dni temu jedna z moich obserwatorek na
Vegan Tastekotletem mielonym. Może i Wy skusicie się na taki prosty i smaczny obiad. Więcej przepisów na dodatki do obiadów znajdziecie na moim blogu w zakładce SURÓWKI. Polecam Wam również surówkę z kapusty pekińskiej z ananasem . Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 1 średnia główka kapusty pekińskiej 1 średnia marchewka 1 pączek
O kuchni z uczuciemObrana marchewkę i cukinię ze skórką szatkuję na cieniutkie plasterki, przy pomocy tarki do ogórków. Przekładam do rondelka, zalewam wodą, tak aby tylko zakryła warzywa, gotuję na wolnym ogniu około 10 minut. Odcedzam, przyprawiam do smaku solą, czosnkiem mielonym, dodaję łyżeczkę masła, mieszam, dodaję koperek. Podaję na ciepło. Taka jarzynka doskonale pasuje do pieczonej czy smażonej ryby, do kotletów
Kuchnia z widokiem na ogródkotletów z kapustą, mięsem i ryżem, udających gołąbki:). Chodzi o to by skrócić sobie czas przygotowania potrawy. A gdyby tak pójść na łatwiznę jeszcze bardziej? Moje oszukane gołąbki przygotowuje się dosłownie w kilka chwil, później pozostaje tylko czekać aż kapusta zmięknie podczas duszenia i gotowe! 1 główka kapusty 200g ryżu 1/2 kg mielonego mięsa z łopatki 4 marchewki
Szefowa kuchniinne kotlety mielone niż zazwyczaj - mielone z ulubioną przez nas kaszą jaglaną i warzywami. Są pyszne, dodatek warzyw, a przede wszystkim kiszonych ogórków dodaje fajnego smaczku. I są zdrowe,bo pieczone w piekarniku. Polecam wszystkim mięsożercom i miłośnikom kaszy jaglanej! 0,5 kg łopatki wieprzowej pół cebuli 2 ząbki czosnku 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 1 żółtko 1 marchewka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanierobi swoje ;) W każdym razie mieliśmy udka z kaczki i nie zawahaliśmy się ich użyć :P poza tym mnóstwo warzyw z rosołu. Składniki 2 udka z kaczki 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka 1 ugotowany kawałek selera 1 ugotowany por 1 jajko bułka tarta smalec gęsi sól, pieprz Przygotowanie Mięso oddzielamy od kości. Mielimy razem ze skórą, lekkim przyrostem tłuszczu(...)oraz ugotowanymi warzywami. Tak, wyjdzie papka, do której wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy. Masę wyrabiamy, dodając nieco rosołu. Odstawiamy w chłodne miejsce i przygotowujemy ulubione dodatki do kotletów. Z masy formujemy kotlety (uprzednio doprawiamy solą i pieprzem), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gęsim smalcu
R'n'G KitchenMiałam kotlety ze schabu i dość zwykłych schabowych . Żarłoczki nigdy nie mają ich dość, ale ja owszem. Zdecydowanie wolę to mięso w innej postaci np. przerobione na roladki z jakimś pysznym nadzieniem. Szybki przegląd lodówki i na blacie wylądowało kilka plasterków dojrzewającej, wędzonej szynki, kawałek Bursztyna oraz szparagi. Czułam, że to będzie dobre połączenie smaków i kolorów, ale dodatkowo dorzuciłam(...)jeszcze marchewkę i kalafiora. Wyszło pysznie, kolorowo i nawet nie podałam ziemniaków! Schab to wdzięczne mięso do zawijasów - można w nim schować różne pyszności. Zobacz przepis na Roladki schabowe z twarożkiem, puree selerowym i czereśniami . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaGRILL My rodzice bardzo często nie mamy pomysłu, na to co przyrządzić dzieciom do jedzenia na grillu. Jak wiadomo dzieci to takie francuskie pieski i nie
ClauditteMissCookingpuree z dodatkiem śmietan i masła lub mleka. Następnego dnia smakują z ryżem maślanym i natką pietruszki, taki lubię najbardziej. Do tego lekka sałatka z pomidorków, pora lub tartej marchewki, mizeria albo tarte gorące buraczki i obiad (jak zawsze pyszny;)) gotowy. Sznycle z kurczaka, aromatyczne i delikatne Sznycle pachną delikatnymi przyprawami i masłem na którym się smażyły. Takie delikatne(...)olejem, przypraw solidnie i wszystko dobrze wymieszaj, odstaw na kilka godzin do lodówki następnie wyjmuj po każdym kawałku osobno, włóż np. do siatki zrywki i lekko tłucz na większe kotlety – opcja; na patelni rozgrzej masło, smaż kilka minut na średnim ogniu kotlety uprzednio obtoczone w jajku i bułce tartej, smacznego
Zasmakuj Kuchni