kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:188/338)

Kotlety z kaszy gryczanej i jajek. 96

szczypiorek, pokrojone w drobną kostkę jajka i ogórki. Doprawiając gałką, solą i pieprzem do smaku, wrzucamy surowe jajko i wszystko starannie mieszamy. Z gotowej masy formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.    Rozgrzewamy olej na patelni  i smażymy kotlety  z kaszy gryczanej z dwóch stron na złoty kolor. Smacznego

Symfonia smakowa
INDYK W KWIATACH 175

wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy estragon,  sól, pieprz,  oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Na koncu dodajemy 2-3 łyżki bułki tartej . Całość wyrabiamy i formujemy kotlety Obtaczamy je z obu stron w płatkach kukurydzianych Na  grillowej patelni wlewamy troche oleju i gdy będzie gorący

w mojej kuchni
mielone z czubricą na kapuście młodej... 193

sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba, kapusta biała 1 sztuka, maggi - do smaku łopatkę zmieloną dobrze wymieszać z jajkiem, czubricą, vegetą, namoczoną w wodzie i odciśniętą z niej bułką, tartą bułka, pieprzem z tej ilości mięsa uformować 3 duże owalne kotlety i na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony i przełożyć na talerz do garnka po mielonych włożyć pokrojoną

W Mojej Kuchni Lubię
Bliny z farszem 150

grzyby przepuścić przez maszynkę, przyprawić. Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostudzeniu obrać, przepuścić przez maszynkę. Dodać mąkę, jajko, posolić i wyrobić ciasto. Z ciasta formować większe placki, kłaść na każdym łyżkę wybranego farszu, utoczyć kulę, następnie rozpłaszczyć w formie kotleta. Smażyć w rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami i sosem grzybowym lub śmietanowym

Praktyczna pl
Klops wołowy z oscypkiem i jalapeño, w sosie BBQ 151

Siekamy i rozcieramy z odrobiną soli dwa ząbki czosnku lub dwukrotnie przeciskamy czosnek przez praskę – dodajemy do miski. Papryczki jalapeño odcedzamy z zalewy i drobniutko siekamy, dodajemy do mięsa. Jajko mocno rozkłócamy i wlewamy do miski, wsypujemy sól, dodajemy sos BBQ i sos Worcester.   Klops mieszamy dłonią, szybko i tylko do dobrego, równomiernego wymieszania składników i połączenia. Jeśli będziecie(...)się po mięsie. Kroimy na plastry i podajemy. Z czym podać taki klops? Tak samo jak kotlety mielone można zjeść go w klasycznym zestawieniu z ziemniaczanym purée, zasmażanymi buraczkami lub ogórkiem kiszonym. Bardziej wysmakowany sposób? Podajcie klops z domowymi frytkami i sadzonym jajkiem. Schłodzony klops można też cienko pokroić – świetnie sprawdzi się w takiej formie na kanapkach i desce wędlin

Karo in the Kitchen
Klops wołowy z oscypkiem i jalapeño, w sosie BBQ 203

Siekamy i rozcieramy z odrobiną soli dwa ząbki czosnku lub dwukrotnie przeciskamy czosnek przez praskę – dodajemy do miski. Papryczki jalapeño odcedzamy z zalewy i drobniutko siekamy, dodajemy do mięsa. Jajko mocno rozkłócamy i wlewamy do miski, wsypujemy sól, dodajemy sos BBQ i sos Worcester.   Klops mieszamy dłonią, szybko i tylko do dobrego, równomiernego wymieszania składników i połączenia. Jeśli będziecie(...)się po mięsie. Kroimy na plastry i podajemy. Z czym podać taki klops? Tak samo jak kotlety mielone można zjeść go w klasycznym zestawieniu z ziemniaczanym purée, zasmażanymi buraczkami lub ogórkiem kiszonym. Bardziej wysmakowany sposób? Podajcie klops z domowymi frytkami i sadzonym jajkiem. Schłodzony klops można też cienko pokroić – świetnie sprawdzi się w takiej formie na kanapkach i desce wędlin

Karo in the Kitchen
Sznycle z indyka w panierce z mąki ryżowej 200

przygotować. Dodatek imbiru sprawia, że kotlet staje się bardzo aromatyczny i przyjemny w smaku.  Do panierki dodałam również odrobinę kurkumy, która nadała złocistego koloru i orientalnego smaku. Kotlety z indyka w panierce z mąki ryżowej, należy smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, wtedy będą bardzo chrupiące. Mąka ryżowa w przeciwieństwie do bułki tartej, w czasie smażenia, nie wchłania dużo tłuszczu(...)Indyka delikatnie roztłuc tłuczkiem i z każdej strony oprószyć pieprzem i solą.  Jajko roztrzepać widelcem, następnie dodać przyprawy, sok z cytryny, mąkę ryżową i 1/2 łyżeczki soli. Składniki cały czas mieszać i stopniowo dodawać wodę, ma powstać ciasto o konsystencji gęstej śmietany, po zanurzeniu kotleta nie powinno z niego zbyt mocno spływać.  Sznycle po zanurzeniu w cieście, smażyć

Kuchcik gotuje
Wieprzowe kotleciki z białym ryżem 146

Każdy z nas w swej wędrówce kulinarnej niejednokrotnie przyrządzał kotlety mielone. W rożnych regionach naszego kraju może spotkać się z ich różnymi nazwami ale jakby nie patrzeć zawsze są one przygotowywane z mięsa mielonego. Można użyć wieprzowiny, drobiu czy wołowiny. Osobiście bardzo lubię owe kotleciki dlatego, że można je łączyć z wszelakimi warzywami czy też kaszami lub ryżem(...)pozostał np z wcześniejszego dnia).  Do miski wkładamy mięso, dodajemy ryż, wbijamy jajko, dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość wyrabiamy do połączenia składników. Dodajemy około 1 - 2 łyżki bułki tartej i mieszamy.  Z masy formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.  Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kotlety i smażymy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety mielone nadziewane pikantną morelą. 145

morel ..... 0,5 kg mielonej łopatki kajzerka jajko średnia cebula 0,5 szklanki rosołu czarny pieprz i sól do smaku paczka suszonych śliwek bułka tarta tłuszcz do smażenia papierowe ręczniki Oraz: paczka suszonych moreli łyżka suszonego czosnku łyżka pieprzu cayenne 1/3 łyżeczki soli tłuszcz do smażenia papierowe ręczniki  Kotlety robimy tak------>   KLIK Morele zalewamy ciepłą wodą, zostawiamy

Dieta moja pasja
Kotlety pożarskie i surówka z selera 152

kotlety z obiadu – na drugi dzień są idealne na kanapki. Kotlety pożarskie: 500 g filetu z kurczaka lub indyka – zmielonego (u mnie udziec z indyka) 1 bułka kajzerka (świeża lub lekko czerstwa) mleko do namoczenia bułki (ok. pół szklanki) 1 ząbek czosnku 1 duże jajko (żółtko i białko osobno) 1 łyżka rozpuszczonego lub bardzo miękkiego masła pół średniej(...)surówka z selera Surówka z selera: 2 średniej wielkości selery 2 słodkie jabłka 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego odrobina soku z cytryny garść rodzynków sól, cukier, pieprz Kotlety pożarskie: Bułkę kroimy lub rwiemy na małe części i namaczamy w mleku, aż zupełnie zmięknie. Cebulę mielimy razem z mięsem lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach, jeśli mamy mięso

Poezja smaku
Kotlety mielone z sezamem 171

dodanie różnych dodatków. Ja mam dla Was dzisiaj kotlety mielone z sezamem. Rewelacyjne w smaku, a najlepiej smakują podane prosto z patelni. Ja takie najbardziej lubię. Na zimno idealne do kanapek. Pycha! Można podawać z ziemniakami lub frytkami. Do tego polecam mizerię z ogórków Składniki: 500 g mięsa wieprzowego 1 całe jajko 1 cebula 2 małe ząbki czosnku 1 czerstwa(...)wycisnąć przez praskę. Dodać całe jajko,sezam, sól, pieprz i majeranek. Wszystko wyrobić na gładką masę.  Uformować kotleciki (mocząc ręce w zimnej wodzie łatwiej formować) i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Najlepsze są podawane od razu po usmażeniu. kotlety mielone z sezamem

O kuchni z uczuciem
Kotlety z udźca indyka 147

zmiękcza a wyśmienity smak pozostaje . Kotlety te są bardziej soczyste i „dzikie” w smaku niż te z piersi kurczaka lub schabu Polecam naprawdę fajny przepis i bardzo prosty , jeśli ktoś robił schabowe to da sobie radę Składniki na 5 osób: 1 kg udźca indyka bez kości i skóry 2 jajka 1,5 szklanki bułki tartej sól , pieprz(...)pieprzymy . Obtaczamy jak schabowe w roztrzepanym jajku , a następnie w bułce tartej . Smażymy na smalcu lub oleju z obu stron na złoty kolor. Na smalcu wychodzą bardziej chrupiące . Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco . Na zimno doskonale smakują na kanapkach z sosem majonezowym i korniszonem Smacznego ! Artykuł Kotlety z udźca indyka pochodzi z serwisu Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Mielone z indyka z włoską nutą 165

Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 jajko 3-4 suszone pomidory 1 łyżka kaparów garść liści bazylii sól, pieprz słodka papryka, chili

czarrna od kuchni
ZAPIEKANKA Z MIĘSEM MIELONYM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ (keto, LCHF, optymalna) 353

Kolejny patent na mięso mielone pod inną postacią niż kotlety Tym razem podpowiadam Wam pomysł na smaczny, szybki i pożywny obiad jakim jest zapiekanka z fasolką

Ola la LCHF

Proponowane wyszukiwania