kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:196/338)

Smakowite siekane kotlety z piersi z kurczka z suszonymi pomidorami 252

Składniki, 10 sztuk: 0,5 kg piersi z kurczaka 1 mała cebulka 3 ząbki czosnku 3 plasterki żółtego sera 10 suszonych pomidorów 3 jajka sól i

cooklife
Środa: Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera 161

podać dokładnie w tak sam sposób jak wersję mięsną, czyli z wysmażonym boczkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i keczupem. Lepiej jednak smakuje w wersji wege:) Trzeba przyznać, że ten oryginalny kotlet jest niezwykle aromatyczny, konkretny w smaku i bardzo sycący. Polecamy wszystkim, którzy z dystansem patrzą na wegetariańskie burgery. My też długo uważaliśmy, że tak jak nie ma jarskich steków(...)utłuczonych ziaren kolendry, łyżkę soli, łyżeczkę pieprzu. Mieszamy. Do masy wbijamy jajko i znów mieszamy. Jeśli masa jest za luźna, rzadka, odstawiamy do lodówki, żeby stężała. Krok 2 Rozsypujemy na blacie mąkę (lub bułkę tartą) – 2-3 łyżki, obtaczamy w niej masę cieciorkową i formujemy zgrabne kotlety. Wegetariańskie burgery z cieciorki i koziego sera – przed… Krok

Niedzielny kucharz
Kotlety z kurczaka i cukinii 136

Polecam Wam szybkie i smaczne kotlety drobiowe z dodatkiem cukinii. Podałam je z sosem czosnkowym , ale możecie je polać dowolnym swoim ulubionym sosem. Świetnie smakują  z sosem pieczarkowym. Może się skusicie na taki obiad. Jako dodatek polecam surówkę z pomidorów, którą znajdziecie również na blogu. Dziękuję za komentarze i Wasze opinie na temat dań przygotowanych z moich przepisów. Składniki(...)zetrzeć na tarce o grubych oczkach.  Dodać jajko, mąkę, sól i pieprz. Wszystko wymieszać dokładnie. Na patelni rozgrzać olej i łyżką nakładać na gorący tłuszcz kotleciki. Smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron na rumiany kolor. Po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z sosem czosnkowym lub innym swoim ulubionym. kotlety z kurczaka i cukinii

O kuchni z uczuciem
Kotlety mielone z boczniakami 233

Kotlety mielone wraz z dodatkiem smażonej cebulki i boczniaków skradły moje serce! Kotlety przygotowane w poniższy sposób są niesamowicie apetyczne w smaku i soczyste w środku. Boczniaki idealnie pasują do mięsa mielonego i całość świetnie ze sobą współgra. Takie kotleciki mielone możecie podać z sosem boczniakowym, aby danie było jeszcze bardziej grzybowe. Składniki na porcję dla 4 osób(...)wrzącej wody. Do mięsa mielonego wbić jajka, dodać boczniaki z cebulką i namoczone pieczywo. Całość przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt rzadka to wsypać trochę bułki tartej.  Za pomocą dłoni uformować kulki, które należy lekko spłaszczyć. Przygotowane kotlety obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać

Ugotować
Panierowane kotlety z kaczej piersi 124

Panierowane kotlety z kaczej piersi Brzmi nieco ekstrawagancko , ale są pyszne . Wiem że kaczka jest dość drogim mięsem , ale przepis ten dedykuję wszystkim hodowcom tego sympatycznego ptaka . Mam spore stadko i zawsze szukam przepisów jak ciekawie przyrządzić to mięso , a tu w sieci poza pieczoną w całości kaczuchą .. posucha jak na Saharze.. Tak więc zamieszczam ten przepis nawet jeśli(...)mięsa doprawiamy czosnkiem , solą i pieprzem do smaku . Obtaczamy najpierw w roztrzepanym jajku , następnie w bułce tartej . Podobnie jak schabowe Smażymy krótko na bardzo mocno rozgrzanej patelni do momentu aż panierka nabierze złotego koloru . Serwujemy na gorąco z dowolnymi dodatkami . Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Panierowane kotlety z kaczej piersi pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kotlety rybne z bekonem. 145

Złapałam co miałam i tak oto powstały te pyszne mięciutkie kotlety do obiadu z dowolnymi dodatkami. Polecam bardzo. Potrzebujemy: 2 filety rybne, mogą być mrożone 2 cm boczku, ja użyłam takiego, który sama upiekłam w piekarniku, ale może być dowolny 2 kromki pieczywa mała cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki kaszy kus kus 2 łyżki bułki tartej łyżeczka(...)mleku i odciskamy nadmiar płynu. Filety rybne, boczek, cebulę, czosnek i odciśnięte pieczywo mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Następnie mieszamy z resztą składników i formujemy okrągłe kotleciki. Obtaczamy kotlety w bułce tartej i układamy na rozgrzanym oleju. Smażymy z obydwu stron. Skomentuj

MamaOskarka
Pieczone kotlety mielone z indyka 151

lekkich dań. Smażone na smalcu zawierają sporo tłuszczu, więc nie każdy może sobie pozwolić na taką dawkę kalorii. Jeśli więc poszukujesz lżejszej wersji tego dania, zapraszam na pyszne kotlety z indyka. Pachnące świeżym koperkiem i czosnkiem. Takie kotleciki sprawdzą się nie tylko na obiad. Świetnie smakują również na zimno, dlatego wystarczy porcja świeżych warzyw i lunch do pracy gotowy! Drukuj(...)minut. Odciskamy dokładnie i przekładamy do miski z mięsem. Dodajemy jajko, koperek, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pozostałe przyprawy. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach i dodajemy do mięsa. Mięso dokładnie wyrabiamy na luźną masę. Mokrymi dłońmi formujemy zgrabne kotleciki i układamy je na blaszce. Na każdym kotlecie układamy cienki plasterek masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Wędrówki po kuchni
Filet kurczaka w pietruszkowej panierce. 150

fantazji. Kiedyś przez omyłkowo zamiast koperkiem, posypałam kotlet natką pietruszki. Cóż stało się, trzeba będzie tą żabę zjeść, pomyślałam i tak też zrobiłam. Jednak smak jaki powstaje w czasie smażenia, jest rewelacyjny. Z nataki wydobywają się całkiem inne aromaty, niż te do których przywykliśmy. 2 piersi kurczaka 0,5 szklanki natki pietruszki jajko sól i pieprz do smaku bułka tarta(...)Smażymy na  złoty kolor. Dla tych co pomyślą, że można natkę dać do jajka i zaoszczędzić sobie pracy. Nic z takich, próbowałam i tego obejścia. Natka razem z jajkiem się zsuwa  i zazwyczaj lokuje w jednym końcu. A jak obtaczamy w samej natce, wtedy rozkłada się równomiernie. Kotleciki są naprawdę delikatne i pyszne, taki pospolity dodatek, a powoduje

Dieta moja pasja
Soczyste sznycle jogurtowe 123

rozbijamy tłuczkiem do mięsa *** *** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy oraz mąkę *** *** Wszystko dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolite dość gęste ciasto *** *** Do ciasta wkładamy rozbite sznycle, mieszamy i całość odkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (może być kilka godzin lub cała noc) *** *** Na 20 minut przed smażeniem kotlety wyjmujemy z lodówki. Mięso panierujemy w mące z dwóch

Blog z Apetytem
Kotlety mielone czosnkowe z młodą kapustą. 258

kapusty, 2 jajka,  6 ząbków czosnku, trochę bułki tartej, pęczek koperku, sól i pieprz. Kapustę ucieramy na grubych oczkach i wkładamy do miski razem z mięsem,  potem dodajemy pozostałe składniki, dokładnie mieszamy.  Liście kapusty, które odpadły podczas ucierania kroimy na drobno, żeby potem dorzucić do  bulionu, który zrobimy z kostek rosołowych. Formujemy kotlety, otaczamy mąką

chleba naszego
Wołowe kotleciki z kaszą gryczaną z piekarnika w cebulowo pomidorowym sosie 110

wołowe przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną bardzo drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą i ugotowaną kaszę gryczaną. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką oraz czosnkiem granulowanym. Z mięsa wyrabiamy jednolitą, zwartą masę. Formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w mące. Mięso obsmażamy na patelni, na rumiano z każdej strony. Gołąbki przekładamy do naczynia żaroodpornego

VioletoweKucharzenie
Kotlety z jajek z żółtym serem 180

łyżeczka musztardy 2 łyżki bułki tartej 1/3 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu bułka tarta do obtoczenia kotletów olej/masło klarowane do smażenia Sposób  10 jaj ugotować na twardo, 2 pozostawić surowe. Po wystudzeniu ugotowane jaja pokroić w kostkę, wrzucić do miski, wbić jajka surowe, dołożyć żółty ser potarty na tarce, posiekaną natkę pietruszki, majonez, musztardę oraz 2 łyżki bułki

Kuchenne aromaty
Przepis na domowe hamburgery 147

przydadzą się także prażona cebulka oraz topiony ser w plasterkach Kotlety do burgerów robię podobnie jak kotlety mielone z tą różnicą że na kg mięsa dodaję 3 duże łyżki musztardy. Tak więc mieszam ze sobą dokładnie: mięso, podsmażoną lekko drobno pokrojoną cebulę, jajko, wspomnianą musztardę, namoczoną w mleku kromkę chleba oraz doprawiam wszystko do smaku solą i pieprzem.   Domowy

Arbuziaki
Kotlety z kaszanki 163

Zdjąć osłonki z kaszanek, pokroić w plasterki i przełożyć do miski. Można lekko rozdrobnić widelcem. Dodać jajka, drobno posiekaną i zrumienioną cebulkę i odciśniętą kajzerkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem i majerankiem. Masę wymieszać dokładnie dłonią. 2. Z masy formować kotlety, opanierować w bułce tartej i smażyć na oleju. Smacznego!!! Źródło: Moje Walijskie Pichcenie

Kuchnia domowa Ani
Ryba po grecku 122

warzywną pierzynką po ostudzeniu schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc. (*) Można zrezygnować z panierowania w jajku. Rybę wystarczy obtoczyć w mące i od razu smażyć. Jednakże ja uwielbiam taką panierkę, a moja babcia dodatkowo obtacza rybę w bułce tartej - tak jak kotleta schabowego. Przyprawy użyte w przepisie pochodzą ze sklepu Swojski Wyrób

Di gotuje