kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:201/338)

Ziołowe schabowe 176

Składniki: 6 kotletów schabowych 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki (u mnie mrożona) 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz panierka: 1 jajko bułka … Czytaj dalej Ziołowe schabowe

czarrna od kuchni
Sowa z farszem z dyni 82

towarzystwie miodówek i dyni jako propozycja na obiad. Kanie można podać na wiele sposobów i nudny kotlet ala kania można urozmaicić. 1 sowa duża 1/3 dyni hohhaido 1/4 szklanki kaszy kuskus 1 cebula 7 grzybów leśnych miodówek sól, pieprz natka pietruszki olej 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Od sowy odcinam korzeń, delikatnie myję, osuszam. Panieruję w rozbełtanym jajku, obtaczam

wesoła kuchnia
Burgery wołowe, ogórkowe 126

Pieprz Bułka tarta ok. 2 łyżek olej Wykonanie: Ogórki i cebulę drobno kroimy. Dodajemy wraz z jajkami do mięsa mielonego. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Pod koniec dodajemy bułkę tartą – tylko taką ilość aby mięso się nie rozpadało. Wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy kotlety i spłaszczamy je dodatkowo ręką. Smażymy na niewielkiej ilości oleju przez kilka minut z obu stron

Smaki Ewy
Schab faszerowany jajecznicą 150

faszerowany jajecznicą i szpinakiem, inaczej roladki schabowe to propozycja na niedzielny obiad. Przeważnie ze schabu przygotowujemy kotlety schabowe lub rolady ze schabu. Rolada to przeważnie płat mięsa, lekko rozbity tłuczkiem, doprawiony według upodobań, w środku ma smakowite dodatki, następnie ciasno zwinięte, panierowane w jajku, bułce tartej i usmażone lub usmażone saute (soute) bez panierunku . Uwielbiam mięso, oraz jajecznicą , czemu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety siekane z piersi kurczaka 164

Kotlety siekane są świetna alternatywą dla zwykłego kotleta drobiowego czy tradycyjnego schabowego.  Delikatne, mięciutkie, soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Pycha, polecam. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 10 g parmezanu 2 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki majonezu olej do smażenia czosnek granulowany sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz

magiczna kuchnia Kasi
Kotleciki z kalafiora i marchewki 114

oczkach. Ugotowany kalafior przełożyć do miski, rozgnieść widelcem dodać startą marchewkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano, jajka oraz 4 łyżki bułki tartej, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie uformować kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Gotowe osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podawać z ulubionym

magiczna kuchnia Kasi
Siekane kotlety z indyka . 205

kebab - gyros firmy Folwark  , oraz koncentrat czosnkowy i chilli firmy Proeco Polska . Kotlety wyśmienicie smakują z ziemniakami oraz sałatk ą z marchewki  . Zapraszam :) Składniki : 1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego   3 , 4 jajka  2 , 3  łyżki mąki  1 łyżeczka koncentratu chili  Proeco Polska   1 łyżeczka

Sama słodycz i szczypta chili
Mielony smak dzieciństwa z suszonym pomidorem. 158

Mamy. A jeśli już robię to za każdym razem inaczej i lojalnie uprzedzam, że będą to kotlety mojej produkcji. Wczoraj tak właśnie było i nikt nie był rozczarowany :) Składniki (na ok 10 niewielkich kotlecików): 0,5 kg mięsa mielonego z indyka (udziec) 1 jajko 1/2 małej cebuli  1 ząbek czosnku 2 - 3 suszone pomidory 1 łyżka posiekanego kopru bazylia

Kuchnia po mojemu
Boczniaki a'la schabowy z własnej plantacji 168

Oczyszczone, umyte posolone i popieprzone kapelusze boczniaków obtoczyć najpierw w mące, następnie w rozbełtanym jajku a na koniec w bułce tartej.  Smażyć na oleju do uzyskania pięknego złotego koloru. Podawać z puree ziemniaczanym z ulubioną surówką. Smak tak przyrządzonych boczniaków przypomina kotlety sojowe, świetny pomysł na wegetariański obiadek. Smacznego !!! A tak wygląda nasza plantacja Print

MarciochaKucharzy
Kotlety mięsne w cukinii 118

proponuje takie szybkie kotleciki. Zrobisz raz i wrócisz do tych kotlecików już wkrótce :)  Kotlety mięsne w cukinii SKŁADNIKI: 300 g mięsa mielonego 1 duża cukinia 1 cebula sól pieprz suszona natka pietruszki zioła prowansalskie olej do smażenia bułka tarta 2 jajka papryka słodka szczypta chili natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Cukinie obieramy ze skórki i kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Parmigiana z selera korzeniowego (zapiekanka z serem i sosem pomidorowym) 145

naczyniu sosem pomidorowym i serem cheddar, który według mnie lepiej koresponduje z charakterystycznym smakiem selera niż mozzarella. W parmigianie nie mogło oczywiście zabraknąć parmezanu, którym także posypałam moje selerowe kotlety. Z kolei typową bazylię zastąpiłam natką pietruszki. Jest przepysznie - serowo, pomidorowo, kojąco zmysły i poprawiająco nastrój w chłodny dzień. Seler korzeniowy ma ciekawszy, bardziej wyrazisty smak w porównaniu z bakłażanem(...)strzepnij nadmiar), następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej i smaż z dwóch stron na złoty kolor na oleju.  Przygotuj sos pomidorowy mieszając w misce przecier pomidorowy z rozgniecionym ząbkiem czosnku oraz pozostałymi składnikami.  Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj sosem pomidorowym. Na nim ułóż warstwę kotletów z selera korzeniowego. Posmaruj

Chilli Czosnek i Oliwa
Mielony na gnieździe 129

Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety mielone z ziemniakami, to polecam moją wersję. Są bardzo aromatyczne, mięciutkie i co najlepsze w takim wydaniu smakują jeszcze lepiej. Czas przygotowania nie jest dużo dłuższy niż tradycyjnego obiadu, więc śmiało możecie go przyrządzić nawet po pracy. Ewentualnie przygotować dzień wcześniej, owinąć folią spożywczą i wstawić w zimne miejsce. Zapewniam że nic się(...)łyżek smakowego oleju. Lekko smażymy i dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz bułkę, a także doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą chili, kolendrą i bazylią. Formujemy tyle okrągłych kotlecików ile mamy gniazd. Obtaczamy w mące i smażymy na małym ogniu z dwóch stron.   3. Obsmażone kotlety układamy na każdym gnieździe i posypujemy startym żółtym serem oraz oprószamy

Kuchnia w czekoladzie
Pieczone kotleciki z ciecierzycy 164

Takie danie od jakiegoś czasu za mną chodziło, bo próbowałam już kotletów z soczewicy, ale w wersji z patelni. Pomysłu na obiad akurat nie było, była za to puszka cieciorki, którą wykorzystałam w 100%, ale o tym będzie wkrótce :D Kotleciki wyszły bardzo sycące i najlepiej smakują z sosem, u mnie akurat był to domowy sos pomidorowy. Do tego ziemniaki(...)widelcem - masa nie musi być idealnie gładka. Dodać jajko, starty ząbek czosnku, drobno posiekaną cebulkę, przyprawy, sól, pieprz i oliwę. Wymieszać wszystko i jeśli konsystencja wydaje się zbyt rzadka dodać pół łyżki bułki tartej (otręby). Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia łyżką uformować burgery (z puszki ciecierzycy wyszło 6 średnich kotletów). Piec ok. 20 min (grzanie góra-dół). Jeśli chcemy

FitKot
Mięciutkie i aromatyczne mielone z marchewką z groszkiem 281

Mięso dobrze wyrabiamy z bułką odciśniętą z wody, jajkiem. Dodajemy musztardę i ketchup.  Imbir obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Cebulę ścieramy na tarce jarzynowej.  Wlewamy odrobinę sosu sojowego. Wszystko łączymy i mieszamy na jednolitą masę.  Doprawiamy solą  i pieprzem.  Wilgotnymi dłońmi formujemy nieduże kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy

Olikowa kuchnia
Kotlety mielone z wątróbką drobiową 110

soli), dodajemy do farszu z 2 łyżkami bułki tartej. Mięso mielone łączymy z jajkiem, posiekaną (pozostałą) cebulą, bułką tartą solą i pieprzem (do smaku). Mięso dzielimy na 4-5 części, każdą na połowę i cienko rozwałkowujemy. Na każdy placek kładziemy farsz, przykrywamy kolejnym plackiem, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions

R'n'G Kitchen