Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym

Przepis na : obiad

Soczyste, delikatne mięso połączone z kapustą, ryżem, pachnącą natką pietruszki, podane w intensywnym pomidorowym sosie z akcentem papryki to alternatywa dla klasycznych gołąbków i fajny pomysł na kompletny obiad. Składniki: 850g białej kapusty 440g fileta z kurczaka 550g wołowiny 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 pęczek natki z pietruszki przyprawa do mięsa mielonego 160g ryżu sól pieprz olej bułka tarta do obtoczenia gołąbków Sos: 600ml bulionu drobiowego 100g koncentrat pomidorowego 200g passaty pomidorowej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, mielone, tarta, sosy, gołąbki, kapustą, mięso, mięso mielone, kotlety, kotlet, bułki, wołowina, obiad, sos pomidorowy, kurczak, filet z kurczaka, dania mięsne, kotlety mielone, kurczak z ryżem, tarta na słodko, kotlety drobiowe

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.