Kotlety wymyśliła moja babcia i dała mi przepis, zrobiłam je sama. Po usmażeniu natychmiast zniknęły ze stołu. Składniki: Karkówka mielona ½ kg Zmielony filet z kurczaka ½ kg Jajka 2 szt. Bułka czerstwa 1 szt. Mleko ½ szklanki Ziemniaki ugotowane 3 szt. Bułka tarta 4 łyżki Sól i pieprz do smaku Cebula biała 2 szt. Olej do smażenia Wykonanie: Mięso wymieszać z bułką
Tradycyjna Kuchniatego ziemniaki, jakaś surówka i obiadek gotowy..Na blogu już jest kilka przepisów na takie kotlety,ale tym razem dla odmiany dodałam sos meksykański Kielecki..Pyszne były..polecam. 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 3 plasterki żółtego sera cebula 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 2 -3 łyżki sosu meksykańskiego sól, pieprz
Moje domowe kucharzeniebardzo formują się Wam kotlety to odstawcie na kilka minut gotowy farsz - zgęstnieje i kotlety będą się z łatwością lepiły. Składniki (na 15 kotlecików): 200 g kaszy gryczanej 250 g zmielonego białego sera (możecie użyć także tartego żółtego sera) 2 jajka 2 ząbki czosnku ok. 1 szklanki bułki tartej pęczek szczypiorku 2 łyżki masła sól, pieprz, ostra papryka olej rzepakowy
Zasmakuj Kuchnibyć więcej osób. U mnie porcją z 1/2 kg piersi najadło się 5 osób i kotletów jeszcze zostało:) Polecam! Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 4 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 papryki 50g żółtego sera 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz Piersi kurczaka umyć, osuszyć
kuchnia doskibułkę ,następnie cebulę pokroić i przesmażyć na oliwie i dodać do mięska ,sol pieprz ziołowy ,jajka ,musztardę wszystko dokładnie mieszamy ,jeżeli cała masa mięsna jest za rzadka to można dodać z trzy łyżki bułki tartej . Następie ręce smarujemy olejem i formujemy kotlety następie obtaczamy w bułce tartej i na rozgrzaną patelnie smażymy kotlety
Mój Smakmięsa. Jaki był efekt? Moje dzieci nie wyczuły jej w kotletach a mi udało się nie zmarnować tego warzywa a przy okazji dzieciom przemyciłam dodatkowe warzywko do ich jedzenia :) Składniki: 100g obranej kalarepy 250g mielonego mięsa jajko 1 mała cebulka 1 kajzerka sól
Amatorka kuchennafalse MicrosoftInternetExplorer4 Polędwicę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na najmniejszych oczkach. Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, sól, pieprz, zagęszczamy bułką tartą. Mięso dzielimy na 4 porcje. Każdą kulkę sera dzielimy na pół. Tak przygotowany ser (1/2 kulki) owijamy mięsem, rozpłaszczamy. Przygotowane kotlety grillujemy z obu stron. Cebulę razem z posiekanym czosnkiem podsmażamy na oliwie, dodajemy pomidory (sparzone
R'n'G Kitchenkaloryczne postanowiłam upiec je w piekarniku. W miskę wlałam trochę wody i postawiłam w piekarniku pod kotletami, dzięki temu nie wyszły suche:) Składniki: 500 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej, 1/2 szklanki zielonej soczewicy Symbio , 1 cebula, 3 łyżki płatków jaglanych, 1 jajko, płatki kukurydziane do obtoczenia, sól,pieprz. Przygotowanie: Soczewicę gotujemy ok. 20 minut w lekko osolonej wodzie
Aga w kuchniKotlety z kalafiora Super alternatywa dla pospolitych mielonych kotletów i bezmięsny obiad. Chrupiące, kalafiorowe kotlety, które są dobre zarówno na ciepło jak i na zimno, więc mogą stanowić i danie główne i przekąskę. Składniki: mały kalafior (bądź połowa dużego) 2 jajka 4 łyżki tartej bułki 3 łyżki kaszy manny duża cebula 3 ząbki czosnku sok z połowy cytryny łyżeczka
na moim stole...polecamy dodać posiekany koperek i tarte rzodkiewki, wszystko doprawić na ulubiony smak... Kotlety idealnie komponują się z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i z domową mizerią Kotleciki z rzodkiewką i koperkiem SKŁADNIKI : 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 5 rzodkiewek 3-4 gałązki koperku świeżego sól i pieprz do smaku
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkidziś dla odmiany prosty pomysł na pyszny obiad. Właściwie to taka wariacja na temat kotletów mielonych, mianowicie mielone nadziane boczkiem i musztardą w aromatycznym sosie z suszonych grzybków... Frykadelki: 1/2kg mięsa mielonego, 8 cienkich plasterków boczku wędzonego, łyżeczka musztardy, bułka, jajko, sól, pieprz. Do mięsa dodać namoczoną w wodzie lub mleku i odciśniętą bułkę oraz
Z miłości do słodkościcebule, solimy, oprószamy łyżeczką cukru, smażymy do zrumienienia – odstawiamy. Do zmielonej wołowiny dodajemy 2 całe jajka i jedno żółtko, grubo zmielony pieprz i wyrabiamy. Dolewamy zimną wodę – bardzo dokładnie wyrabiamy masę mięsną, a następnie dzielimy ją na 8 równych porcji. Aby kotlety były kształtne, porcje mięsa wkładałam w okrągłe foremki, ubijałam widelcem i formowałam befsztyki. Gotowe oprószamy pieprzem
mojewypiekiinietylkopomidor kilka ogórków konserwowych sałata masłowa 5 bułek sól, pieprz, ketchup, majonez Mięso mielone mieszamy z jajkiem oraz drobno pokrojoną cebulką. Dorzucamy trochę bułki tartej oraz doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Mieszamy wszystkie składniki. Na patelni rozgrzewamy olej. Z mięsa formujemy kotlety wielkości bułek i smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Bułki rozkrajamy na pół. Spodnią stronę posypujemy startym żółtym serem
Kolizje Smakówsmaku przypominają amerykańskie doughnutsy. Uwielbiam właśnie takie..., zjadałam jeszcze cieple :) Bazowałam na przepisie ze strony "kotlet tv".Składniki:380 g mąki pszennej (ja użyłam typ 550),7 g drożdży,180 ml mleka (ciepłego mleka),53 g cukru,3 łyżki masła,1 jajko, Polewa:1/2 tabliczki czekolady białej,3 kostki gorzkiej czekolady,Wszystkie składniki wsypać do miski i połączyć ze sobą
Delicious Titbits