kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:184/338)

Sznycle z indyka w panierce z mąki ryżowej 231

przygotować. Dodatek imbiru sprawia, że kotlet staje się bardzo aromatyczny i przyjemny w smaku.  Do panierki dodałam również odrobinę kurkumy, która nadała złocistego koloru i orientalnego smaku. Kotlety z indyka w panierce z mąki ryżowej, należy smażyć na dobrze rozgrzanej patelni, wtedy będą bardzo chrupiące. Mąka ryżowa w przeciwieństwie do bułki tartej, w czasie smażenia, nie wchłania dużo tłuszczu(...)Indyka delikatnie roztłuc tłuczkiem i z każdej strony oprószyć pieprzem i solą.  Jajko roztrzepać widelcem, następnie dodać przyprawy, sok z cytryny, mąkę ryżową i 1/2 łyżeczki soli. Składniki cały czas mieszać i stopniowo dodawać wodę, ma powstać ciasto o konsystencji gęstej śmietany, po zanurzeniu kotleta nie powinno z niego zbyt mocno spływać.  Sznycle po zanurzeniu w cieście, smażyć

Kuchcik gotuje
Wieprzowe kotleciki z białym ryżem 168

Każdy z nas w swej wędrówce kulinarnej niejednokrotnie przyrządzał kotlety mielone. W rożnych regionach naszego kraju może spotkać się z ich różnymi nazwami ale jakby nie patrzeć zawsze są one przygotowywane z mięsa mielonego. Można użyć wieprzowiny, drobiu czy wołowiny. Osobiście bardzo lubię owe kotleciki dlatego, że można je łączyć z wszelakimi warzywami czy też kaszami lub ryżem(...)pozostał np z wcześniejszego dnia).  Do miski wkładamy mięso, dodajemy ryż, wbijamy jajko, dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość wyrabiamy do połączenia składników. Dodajemy około 1 - 2 łyżki bułki tartej i mieszamy.  Z masy formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.  Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy kotlety i smażymy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety mielone nadziewane pikantną morelą. 171

morel ..... 0,5 kg mielonej łopatki kajzerka jajko średnia cebula 0,5 szklanki rosołu czarny pieprz i sól do smaku paczka suszonych śliwek bułka tarta tłuszcz do smażenia papierowe ręczniki Oraz: paczka suszonych moreli łyżka suszonego czosnku łyżka pieprzu cayenne 1/3 łyżeczki soli tłuszcz do smażenia papierowe ręczniki  Kotlety robimy tak------>   KLIK Morele zalewamy ciepłą wodą, zostawiamy

Dieta moja pasja
Kotlety pożarskie i surówka z selera 190

kotlety z obiadu – na drugi dzień są idealne na kanapki. Kotlety pożarskie: 500 g filetu z kurczaka lub indyka – zmielonego (u mnie udziec z indyka) 1 bułka kajzerka (świeża lub lekko czerstwa) mleko do namoczenia bułki (ok. pół szklanki) 1 ząbek czosnku 1 duże jajko (żółtko i białko osobno) 1 łyżka rozpuszczonego lub bardzo miękkiego masła pół średniej(...)surówka z selera Surówka z selera: 2 średniej wielkości selery 2 słodkie jabłka 3 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego odrobina soku z cytryny garść rodzynków sól, cukier, pieprz Kotlety pożarskie: Bułkę kroimy lub rwiemy na małe części i namaczamy w mleku, aż zupełnie zmięknie. Cebulę mielimy razem z mięsem lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach, jeśli mamy mięso

Poezja smaku
Kotlety mielone z sezamem 202

dodanie różnych dodatków. Ja mam dla Was dzisiaj kotlety mielone z sezamem. Rewelacyjne w smaku, a najlepiej smakują podane prosto z patelni. Ja takie najbardziej lubię. Na zimno idealne do kanapek. Pycha! Można podawać z ziemniakami lub frytkami. Do tego polecam mizerię z ogórków Składniki: 500 g mięsa wieprzowego 1 całe jajko 1 cebula 2 małe ząbki czosnku 1 czerstwa(...)wycisnąć przez praskę. Dodać całe jajko,sezam, sól, pieprz i majeranek. Wszystko wyrobić na gładką masę.  Uformować kotleciki (mocząc ręce w zimnej wodzie łatwiej formować) i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Najlepsze są podawane od razu po usmażeniu. kotlety mielone z sezamem

O kuchni z uczuciem
Kotlety z udźca indyka 176

zmiękcza a wyśmienity smak pozostaje . Kotlety te są bardziej soczyste i „dzikie” w smaku niż te z piersi kurczaka lub schabu Polecam naprawdę fajny przepis i bardzo prosty , jeśli ktoś robił schabowe to da sobie radę Składniki na 5 osób: 1 kg udźca indyka bez kości i skóry 2 jajka 1,5 szklanki bułki tartej sól , pieprz(...)pieprzymy . Obtaczamy jak schabowe w roztrzepanym jajku , a następnie w bułce tartej . Smażymy na smalcu lub oleju z obu stron na złoty kolor. Na smalcu wychodzą bardziej chrupiące . Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i podajemy na gorąco . Na zimno doskonale smakują na kanapkach z sosem majonezowym i korniszonem Smacznego ! Artykuł Kotlety z udźca indyka pochodzi z serwisu Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Mielone z indyka z włoską nutą 215

Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 jajko 3-4 suszone pomidory 1 łyżka kaparów garść liści bazylii sól, pieprz słodka papryka, chili

czarrna od kuchni
ZAPIEKANKA Z MIĘSEM MIELONYM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ (keto, LCHF, optymalna) 397

Kolejny patent na mięso mielone pod inną postacią niż kotlety Tym razem podpowiadam Wam pomysł na smaczny, szybki i pożywny obiad jakim jest zapiekanka z fasolką

Ola la LCHF
Mielone z grilla 341

Składniki: ok. 1/2 kg mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko sól, pieprz 30 dkg boczku w plasterkach 10 dkg sera żółtego Przygotowanie: Mięso mielone wymieszać z

czarrna od kuchni
Mielone pod pierzynką z sera i cebulą 203

Kotlety mielone w innym wydaniu. Smaczne i bardzo ładnie się prezentujące. Dodatkowo bardzo wilgotne i aromatyczne :) Zapraszam!  Mielone pod pierzynką z sera żółtego i prażonej cebuli Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 3 łyżki śmietany 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku bułka tarta do obtaczania(...)uprażonej cebuli Przygotowanie: Wymieszać wszystkie składniki.  Uformować z masy mięsnej porcje. Obtaczać w bułce tartej i kłaść na gorący olej. Smażyć na rumiano z każdej strony. Na gorące kotlety kładziemy ser i posypujemy cebulką (wcześniej uprażoną albo kupioną gotową).  Smacznego

Tagebuch po polsku
drobiowe kotlety z marchewką i cebulą -- cotolette di pollo con carote e cipolle 173

Składniki: 600 g mięsa mielonego drobiowego- pierś kurczaka 2 marchewki 1 cebula 1 jajko około 1 szklanki  płatków kukurydzianych sól tutaj pietruszka zielona oliwa do

w mojej kuchni
Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem 183

Witam Was świątecznie i zapraszam na pyszne kotleciki jajeczne. Jeżeli zostało nam sporo ugotowanych jajek, to możemy z powodzeniem je wykorzystać do przygotowania smacznych kotlecików. 

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety mielone 100

Cześć! Czy jest coś, co mogę nowego powiedzieć o kotlecie? Chyba nie, ale można na to spojrzeć z innej strony. Ile rąk, tyle rodzajów i smaków. Dotyczy to każdego dania. Żebyśmy dawali te same proporcje, te same przyprawy i rodzaje mięs, warzyw, smak zawsze będzie inny. Pamiętam jak mama smażyła mielone. Z zewnątrz skórka była chrupka a środek piękny(...)mleku moczę dwie bułki i wyciskam, ale nie do suchości. Dodaję do mięsa razem z jajkiem. Cebulę kroję w kosteczkę i podsmażam na odrobinie smalcu.  Czosnek przeciskam przez praskę. Łączę z mięsem i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Mięso wyrabiam dłonią, formuję kotlety, obtaczam w bułce i wykładam na rozgrzany smalec. Wolę smażyć mięso wieprzowe na smalcu. Jest

Pieprzyć z Fantazją
Kurczak z porami zapiekany w cieście 1222

danie ma moc, jest mega smaczne.Polecam też:Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,Smażone kotleciki z kurczakaĆwiartki kurczaka faszerowane mięsemKrucha sałatka z panierowanym kurczakiemZapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca.  Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka kurczaka wyluzowana z kości, bez skóry, kawałek pora, jajka, mleko, mąka, natka pietruszki.Kurczak z porami zapiekany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone kotlety mielone z kozim serem 168

ziemniakami. Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 1 cebula 1 łyżka sezamu 100 g sera bałkańskiego koziego 1 ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka Cebulę pokroić w drobną kostkę, bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. W misce wymieszać wszystkie składniki i uformować kotlety. W każdym kotlecie zrobić wgłębienie łyżeczką i ułożyć kawałki sera. Blaszkę wyłożyć

O kuchni z uczuciem