kotlet z serem - 1885 przepisów (strona:29/126)

(Nie) zwykłe kotlety z mortadeli 216

solą i pieprzem) oraz bułce tartej. W międzyczasie usmażyć pieczarki (pokrojone w plastry). Kotlety smażyć z obu stron na rumiano. Po przełożeniu na drugą stronę na każdym kotlecie położyć po odrobinie żółtego sera i kawałki pieczarek. (Ser powinien się rozpuścić

Di gotuje
Burgery z indyka nowocześnie i tradycyjnie 230

kotletów.  Kiedy kotlety się smażą możemy przejść do dodatków. I teraz czas na bitwę smaków: nowocześnie czy tradycyjnie.  Burger tradycyjny to oczywiście bułka, kotlet, roszponka lub sałata, pomidor, żółty ser. Jedną część bułki smaruję majonezem, a drugą ketchupem. Burger nowoczesny także ma tę samą bułkę, kotlet i jest też majonez i ketchup, ale dla odmiany zawierał roszponkę, kiwi

Emskie Smaki
Placki z pęczaku z serem 184

Ojjojoj jakie one były smakowite. Najpyszniejsza kasza - pęczak i do niej ser biały, zioła i placuszki jak kotlety pojawiają się na talerzu. Zachęcam do wypróbowania przepisu, na pewno zasmakują. Placki z pęczaku z serem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybko, zdrowo, bezstresowo – czyli test i recenzja patelni WOLL SAPHIR 171

był BÓB SMAŻONY Z BOCZKIEM I CZOSNKIEM, Z DODATKIEM KOZIEGO SERA . Podsmażony boczek, do tego czosnek z uprzednio ugotowanym i obranym bobem, całość razem podsmażona i dopełniona odrobiną koziego sera, który całości nadał intensywny smak i zapach. Przekąska, którą uwielbia moja rodzina, od teraz jest jeszcze pyszniejsza. Boczek idealnie się wysmaża i wytapia z tłuszczyku, a nie przywiera(...)dotychczas używając swoich patelni ( a mam ich w domu sporo ), z bobu robiła się niezbyt ładna papka, gdyż większość ziarenek po prostu się rozwalała. 3. KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ I KOZIEGO SERA jako kolejny test dla patelni? Zarówno tu, jak i wcześniej, nie było nie przyjemnych niespodzianek w postaci przywierania, czy przypalania. Kotlety usmażone na tłuszczu, ze względu

NiePieprz.pl
Kotlety schabowe zapiekane z mozzarellą 195

Składniki: 4 plastry schabu (około 500 g) 125 g sera mozzarella (1 kula) 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz olej do smażenia Panierka: 3 łyżki mąki pszennej 2 jajka 6 łyżek bułki tartej Sposób wykonania: Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety, a następnie oprószamy z obydwu stron solą i pieprzem. Kawałki mięsa obtaczamy w mące(...)dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obydwu stron na złoty kolor.  Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim usmażone kotlety.  Na każdy kawałek mięsa nakładamy plaster sera. Wierzch posypujemy ostrą papryką i ziołami prowansalskimi. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy z termoobiegiem przez 10 minut

Qchnia po prostu
Filet z kurczaka faszerowany camembertem i borówką 135

desce i kroimy na dwa cienkie kotlety ( poziomo ). Każdego kotlety rozbijamy delikatnie przez folię tak aby nie uszkodzić mięsa. Każdy kawałek przyprawiamy solą i pieprzem. Ser camembert kroimy w plastry i układamy na kotlecie razem z łyżeczką borówek. Składamy. Uformowanego kotleta obtaczamy dokładnie w mące w jajku i na końcu w bułce tartej. Tak przygotowanego kotleta smażymy na rozgrzanym oleju

Smaki Ewy
Zawinięte schabowe z klasycznym nadzieniem, czyli znowu roladki 201

się? Nie..., to niemożliwe! Skupię się lepiej na opisaniu roladek nim dojdę do jakichś straszliwie mylnych wniosków. Składniki: 4 kotlety schabowe (ze schabu środkowego) 2 kotlety z piersi kurczaka 1 ogórek kiszony 3 plasterki sera żółtego 1/2 kostki serka topionego np. gouda kilka wiórków masła 1/2 małej cebuli pokrojonej na pióra sól, pieprz Przygotowanie: Kotlety dobrze rozbijam. Im będą cieńsze(...)ładniej się zawiną. Każdy kotlet solę i posypuję pieprzem. Na każdym układam po kilka piór cebuli, paski ogórka kiszonego i sera żółtego oraz kawałek serka topionego i wiórek masła. Zawijam ścisło w roladki. Posypuję z wierzchu szafranem dla koloru i odstawiam na jakiś czas w chłodne miejsce. Dla pewności by roladki się nie rozpadły każdą z nich przed pieczeniem "spinam

Kuchnia po mojemu
Kotlety siekane z pieczarkami i serem 131

Kotlety siekane czyli pokrojone mięso drobno nożem. Dodatek sera i pieczarek sprawia, że są naprawdę bardzo smaczne. Może się skusicie i jeśli jeszcze nie robiliście takich kotletów to zrobicie.  Najlepiej smakują takie prosto z patelni. Można podawać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Do tego proponuję surówkę  z selera A jeśli chcecie inne pomysły na dania mięsne to zapraszam(...)jajka 5 średnich pieczarek 4 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1/4 łyżeczki kurkumy sól pieprz bułka tarta do panierowania masło klarowane do smażenia Mięso posiekać drobno nożem, a następnie dodać pieczarki starte na tarce o grubych oczkach. Włożyć pozostałe składniki i dokładnie wyrobić. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć  kotlety obtoczone w bułce tartej

O kuchni z uczuciem
Kotlety z kaszki kukurydzianej z pieczarkami i serem 175

kuchni. Już mi ślinka cieknie na myśl o zaplanowanych tartach... mniam :) A póki co zapraszam na smaczne i pożywne kotlety. Składniki  -250 g kaszki kukurydzianej -1 l mleka -2 jajka -sól -100 g pieczarek -100 g żółtego sera -bułka tarta - olej do smażenia Przygotowanie Kaszkę wsypać do gotującego się mleka(...)mieszając gotować ok 20 minut. Osolić. Ostudzić. Pieczarki drobno pokroić i poddusić na patelni. Ser żółty zetrzeć na wiórki. Do kaszy wbić 1 jajko. Wymieszać z serem i pieczarkami. Z masy formować kotlety, panierować w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego

Zielona Kuchnia
Gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem 207

Dzisiaj przepis na mięsne danie główne. Gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem to świetna alternatywa dla kotletów mielonych. W dodatku w przeciwieństwie do mielonych są mniej tłuste, bo nie smażymy ich na tłuszczu tylko pieczemy w piekarniku. Ja przygotowałam je z wieprzowiny, a konkretnie z karczku, ale Wy możecie użyć dowolnego mięsa. Tak samo możecie kombinować z farszem

PatiGotuje
Cheeseburger z serem w wersji fit 417

Cheeseburger z serem w wersji fit  Skład:  5 bułek pełnoziarnistych 500 g mięsa mielone z szynki odtłuszczonego  5 plasterków serka topionego light 1 ogórek konserwowy 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku  100 g jogurtu greckiego Przygotowanie : Mięso mielone doprawiamy sola i pieprzem. Następnie dodajemy jajko . Całość mieszamy i formujemy z mięsa 5 płaskich kotletów 100 g . Ogórek(...)obydwu stron. . Mi zajęło to ok. 5 minut.Pierwszego kotlecika warto sprawdzić od środka i z następnymi już nie będzie wątpliwości co do właściwego czasu.Po usmażeniu kotletów położyć na nie plasterki sera. W międzyczasie w piekarniku podgrzewamy przekrojone na pół bułeczki (u mnie: 2-3 minuty i 170 stopni C). Sos Do jogurtu dodajemy 2 ząbki rozgniecionego czosnku (można dodać czosnek

Sylwetka Od Kuchni
Roladki drobiowe z salami i serem 253

dość bezpieczne danie, które powinno zadowolić zarówno fanów tradycyjnych kotletów z kurczaka, jak i osoby, lubiące pewne nowości. Przy roladkach trzeba się co prawda odrobinę narobić, ale – uwierzcie mi – naprawdę warto. Lista zakupów (proporcje dla ok. 4 osób): 1 kg mięsa z piersi kurczaka 100 g salami 100 g sera żółtego w plastrach Ok. 40 g płatków kukurydzianych Oliwa(...)fragmenty tak, by później dobrze układało nam się je na mięsku. Każdy z kotletów delikatnie rozklepujemy oraz solimy i pieprzymy z jednej strony. Następnie na kotletach układamy po 1-2 plasterki salami i sera. Całość zawijamy, tworząc roladki. W międzyczasie możemy już nagrzać piekarnik do 200°C. Solimy i pieprzymy mięso z zewnątrz, a następnie (najlepiej pędzelkiem) zwilżamy je oliwą

Proste-przepisy.pl
Pierś z kurczaka po hawajsku z pieczonymi frytkami 292

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne kotlety drobiowe z dodatkiem ananasa i żółtego sera. Podałam je z pieczonymi frytkami, konfiturą z borówki i surówką z kapusty pekińskiej. To mój bardzo smaczny pomysł jak odmienić zwykłego kotleta schabowego Sprawdzi się zarówno na obiad ale również na różnego rodzaju przyjęcia czy imprezy. Post

Marta Gotuje
Burger wołowy z boczkiem 187

sera wędzonego boczek wędzony 2 małe cebule ogórek kiszony 1 pomidor mix-sałat 1 ząbek czosnku przyprawy w proszku: świeżo mielony pieprz papryka ostra papryka wędzona słodka sól do posmarowania bułki: łyżka majonezu łyżka musztardy łyżka ketchupu Przygotowanie: Mięso mielimy, dodajemy żółtko, drobno pokrojoną 1 cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiamy pieprzem i paprykami - całość mieszamy i formujemy kotlety. Drugą(...)podgrzewamy w nagrzanym piekarniku - jedną połówkę smarujemy ketchupem i układamy cebulę a drugą smarujemy musztardą wymieszaną z majonezem. Na posmarowanej bułce układamy sałatę, pomidora i ogórka, kotleta (posyp delikatnie solą), plaster sera, boczek, sałata i przykryj drugą połówką bułki. Burgera "spinamy" przez środek długą wykałaczką (patyczkiem do szaszłyków

Alutka-Gotuje
Roladki schabowe z orzechami. 197

rozbić je tłuczkiem. Każdy kotlet posolić, popieprzyć o na chwilę odstawić. W miseczce roztrzepać 2 żółtka widelcem, a następnie dodać masło, posiekane drobno orzechy, ser, chrzan i dokładnie wymieszać. Każdy kotlet posmarować z jednej strony masą orzechową posypać parmezanem i  zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką. Roladki panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej

O kuchni z uczuciem