żółty i mięso mielone powinny spróbować ich połączenia. Ja dziś wypróbowałam i będę do nich powracać. Składniki: (na 5 kotletów) 350g mięsa mielonego, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, 1/2 cebuli, sól, pieprz, majeranek, bułka tarta, kilka łyżek mleka, ser żółty - ja użyłam sera w kształcie krążków 5szt.x20g. Przygotowanie: Przygotować ser żółty - nie musi być taki jakiego ja użyłam, może być(...)bułką tartą ( bułki tartej wsypać ok.2 czubatych łyżek - polać po tej bułce mlekiem by zmiękła). Mięso podzielić na 5 części. Do każdej części włożyć kawałek sera żółtego, tak by nigdzie nie wystawał i uformować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i włożyć na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na średnim ogniu, kilka minut z każdej strony. Smacznego
W kuchni u Monikigruzińsku (3 porcje): 3 kawałki schabu 2 jajka sól bułka tarta pieczarki 200 - 250 g ząbek czosnku 3 garście posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki orzechów włoskich masło ser żółty 3 - 4 plasterki Kotlety rozbić, posolić i zamoczyć na około 20 minut w rozbełtanym jajku. Po tym czasie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano. Orzechy podzielić na mniejsze kawałki(...)wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać posiekaną natkę pietruszki. Smażyć tak, aby pietruszka zachowała swój kolor po czym dorzucić orzechy i dokładnie wymieszać. Nakładać porcjami na wysmażone schabowe. Każdy zakryć serem żółtym i zapiec na patelni pod przykryciem przez około 2-3 minuty, tak aby ser się rozpuścił. Uwaga: miałam orzechy z zeszłego roku, więc po obraniu zalałam je na około
Karola gotujeposmarowanej olejem (1 łyżka) patelni grillowej (lub na rozgrzanym i posmarowanym olejem ruszcie grilla, na świeżym powietrzu), po 5 minut z każdej strony. Kotlety można także upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni. Przygotować queso. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Masło przełożyć do rondelka i gotując na średnim ogniu, rozpuścić. Wsypać mąkę i podsmażać, energicznie(...)będą miękkie i soczyste. Należy je jednak dobrze wyrobić i uformować, aby nie rozpadały się podczas grillowania. Do queso należy użyć łatwo topliwego gatunku sera żółtego jak np. cheddar (biały lub czerwony), gouda, ementaler. Kotlety, zamiast grillować (oczywiście można je także grillować na ogniu, na świeżym powietrzu), można także upiec w piekarniku, na wyłożonej papierem do pieczenia blasze od piekarnika
Gospodyni Miejskapanierowania olej kujawski 3 ziarna do smażenia Ryż ugotować na sypko.Cebulę pokroić i podsmażyć do miękkości.Przestudzony ryż wymieszać z jajkami ,startym serem żółtym, pokrojonymi pomidorami i natką.Doprawić do smaku.Formować kotlety [ w razie potrzeby można dodać troszkę bułki tartej], obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron
Moje domowe kucharzenieWitajcie :) Co powiecie na pyszne kotleciki z indyka , pieczarek , sera żółtego i pysznych dodatków . Do kotletów dodałam Sos kebab - gyros firmy Folwark , oraz koncentrat czosnkowy i chilli firmy Proeco Polska . Kotlety wyśmienicie smakują z ziemniakami oraz sałatk ą z marchewki . Zapraszam :) Składniki : 1 mała pierś z indyka 4 średnie pieczarki 1 szklanka sera żółtego startego
Sama słodycz i szczypta chilisuszonymi pomidorami, serem mozzarella i bazylią, zawinięte w szynkę szwarcwaldzką. Danie jest bardzo proste, a połączenia smaków, bardzo, bardzo pyszne. Przepis Składniki: 7-8 kotletów z kurczaka słoiczek suszonych pomidorów 3 opakowania sera mozzarella 125g każde 16 plastrów szynki szwarcwaldzkiej (po dwa plastry na roladę) świeża bazylia sól pieprz Szynkę szwarcwaldzką, można śmiało zastąpić cienkimi plastrami wędzonego boczku. Przygotowanie: Mozzarellę(...)Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety z kurczaka rozbijamy i nakładamy na nie dość dużą porcję nadzienia. Zawijamy w roladę. Każdą roladę zawijamy w dwa plastry szynki i owijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane paczuszki pieczemy 30 minut w temperaturze 180’C. Odwijamy z folii i podajemy. Dzięki zapakowaniu mięso jest bardzo soczyste, a ser nie wypływa ze środka
KasiaiKrzysiu.plplastry schabu (ok. 1,5 cm każdy) 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki bułki tartej 2 jajka, roztrzepane 2 łyżki mleka 50 g masła, pokrojonego w kosteczkę 100 g żółtego sera startego na tarce sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu, dodaj łyżkę oleju, włóż cebulę i podsmaż do zeszklenia. Dodaj pieczarki i podsmaż przez kolejne(...)czym przełóż je na blaszkę do pieczenia. Posyp kotlety masłem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 oC i piecz przez 15 minut. Następnie na każdy kotlet wyłóż pieczarki, posyp starym serem i zapiekaj aż do jego rozpuszczenia. Podawaj natychmiast z ulubionymi dodatkami. Smacznego! English version Cheesy breaded pork chops with mushrooms (4 servings) Ingredients: 500 g of mushrooms, sliced
karmelowylekkim sosem (które, notabene, mała M uwielbia). Jednak raz na jakiś czas mamy ochotę zarówno na coś cięższego jak i niestandardowego. Tak jak na tego typu kotlety mielone z dodatkiem cukinii i sera feta. Bardzo fajna alternatywa dla zwykłych mielonych, która przypadła nam do gustu i na pewno je jeszcze przyrządzimy. Składniki: 300 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe(...)przyprawiamy (na początku lepiej mniej, zawsze można doprawić) pieprzem oraz ziołami. Całość dokładnie wyrabiamy rękami tak, aby ser feta nie pozostawiał grudek. Możemy dolać w tym momencie kilka łyżek zimnej wody lub rosołu. Gdy masa będzie puszysta i jednolita formujemy w dłoniach kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron aż porządnie się
My simple kitchenpanierka ,smażenie i już . Szybko ,nawet smacznie ,ale czy o to chodzi ? . Przecież można smacznie i trochę inaczej. Składniki na 4 porcje 4 kotlety schabowe śliwki suszone 1 cebula 10 dkg sera żółtego sól,pieprz,do smaku 1 łyżka musztardy 2 łyżki mąki 1 łyżka oliwy do smażenia Wykonanie Krok 1 . Kotlety rozbić tłuczkiem
Eli Gotowaniepieczarki 150 g majonezu 50 g pikantnego ketchupu 2 łyżki przyprawa do mięs Knorr 1 cebula 100 g starkowanego żółtego sera 1 ząbek czosnku sól 1 łyżka masła opcjonalnie natka pietruszki Dzisiaj wyciągnęłam z lodówki kotlety ze schabu - i pomyślałam, że absolutnie nie mam ochoty na tradycyjne schabowe. Trzeba wymyślić coś nowego. Zaczęłam wertować przepisy(...)bingo - trafiłam :) Niezbyt pracochłonne, szybkie do wykonania i przepyszne. To jest właśnie to! - czyli aromatyczny schab z pieczarkami pod pierzynką z majonezu i żółtego sera. Schab oczyścić z błon i tłuszczu. Pokroić na kotlety o grubości około 1 cm. Mięso oprószyć dokładnie przyprawą do mięs i odstawić w chłodne miejsce na minimum pól godziny. Pieczarki umyć i zetrzeć
Świat Domowej Kuchnikroki a jak wiadomo zaczynamy od podstaw. Dlatego dzisiaj coś bardzo prostego ale smacznego. Składniki: 2 piersi z kurczaka 300 g pieczarek 0,5 mniejszej cebuli 150 g żółtego sera sól pieprz Do panierowania: jajko mąka pszenna bułka tarta Do smażenia: olej rzepakowy Przygotowanie: Cebulę drobno pokroić. Pieczarki przepłukać pod pierzącą wodą. Większe pieczarki przekroić(...)mięsa i oprószyć solą i pieprzem. Panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano. Na wierzchu kotletów ułożyć pieczarki, posypać startym serem i włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 10 minut by pieczarki się podgrzały a ser roztopił
Ala piecze i gotujegłowy przyszły pieczarki, bo akurat miałam w domu, a zawierają w sobie trochę wody i żółty ser, który doskonale je spoił. Kotleciki wyszły mięciutkie,pulchne i naprawdę smaczne. Polecam, zwłaszcza jeśli także macie w zanadrzu gotowane mięso. Składniki na ok 14 kotletów: 700g drobiowego mięsa gotowanego (u mnie "rosołowego") 1 większa pierś z kurczaka 300g pieczarek 1 łyżka masła(...)drobiowym "rosołowym", cebulą i surową piersią z kurczaka. Kajzerkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy rozdrobnioną do farszu. Wbijamy jajka, dodajemy starty żółty ser,bułkę tartą i doprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami, sosem- u mnie najczęściej koperkowym i surówką
Kuchnia w czekoladzieskomplikowanego sprzętu , wystarczy piekarnik i chęci " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 4 osoby : 4 kawałki schabu na kotlety 4-5 średnich pieczarek białych garść pomidorków koktajlowyc h kawałek sera do utarcia ( około 20 g ) odrobina suszonej bazylii i oregano granulowany czosnek do posypania sól , pieprz do smaku Mięso ze schabu , płukamy , osuszamy ręcznikiem(...)czosnkiem i oregano . Odstawiamy . Pieczarki kroimy w plastry średniej grubości , rumienimy chwilkę na klarowanym maśle lub oliwie . Po przestudzeniu , układamy na kotletach , możemy ponownie leciutko posolić i popieprzyć , jeśli nie robiliśmy tego podczas smażenia pieczarek . Na koniec ścieramy ser i posypujemy nim wierzch , no bo przecież to schabowe a’la pizza , dekorując przekrojonymi na pół ,pomidorkami koktajlowymi . Wkładamy
Ogrodnik w podróżysałatkę z pomidorów z mozzarellą . Składniki 500 g schabu bez kości 4 łyżki ajvaru 4 łyżki startego żółtego sera sól pieprz masło klarowane do smażenia Schab opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na cztery kotlety o grubości około 1,5cm. Każdy kotlet rozbić na grubość około 0,5 cm , oprószyć z dwóch stron solą(...)pieprzem. Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso z dwóch stron na lekko rumiany kolor. Po usmażeniu ułożyć schab w naczyniu do zapiekania i na każdy kotlet nałożyć łyżkę ajvaru i łyżkę startego sera. Do naczynia włożyć dwie łyżki masła klarowanego. Piec w piekarniku w 180 stopniach C do momentu aż mięso będzie miękkie. schab zapiekany ajvarem
O kuchni z uczuciem