koperkowa - 1496 przepisów (strona:6/100)

Śledzie w sosie koperkowym 248

Pyszne śledziki w lekkim koperkowym sosie. Pyszności :)składniki:6-7 solonych płatów śledziowych400 g jogutru naturalnego gęstego lub śmietany 18 %2 łyżki posiekanego koperku1/2 łyżeczki kurkumy Kamis1 łyżeczka octu 10 %sól ziołowa ok 1/2 łyżeczki KamisŚledzie wymoczyć we wodzie aby pozbyć się słonego smaku a następnie pokroić na małe kawałki, wiekości na jeden kęs. Jogurt dokładnie wymieszać z koperkiem

Monia miesza i gotuje
Drobiowe klopsiki w sosie koperkowym 168

jest bardzo rzadki, ale niektórzy taki lubią. Ja zagęszczam go 4 łyżeczkami  skrobi kukurydzianej, którą wcześniej mieszam z sosem w kubeczku i dodaję do gotującego się już sosu koperkowego. Podajemy z ziemniakami lub ryżem

Humanistka w kuchni
Ryba w sosie koperkowym. 284

Dziś na obiad rybka. Polecam Wam serdecznie. Ryba w sosie koperkowym.Składniki dla 3 osób:3 filety z ryby (mintaj, dorsz, ....);pęczek koperku;200 ml śmietany

Miksturownik
Burgery polskie bułka z kotletem i sos koperkowy 85

Domowe burgery po polsku. Polskie burgery z kotletem schabowym schowanym w świeżej pszennej bułce, z masłem koperkowym i odrobiną wyrazistego majonezu Kieleckiego. Myślę że więcej zachwalać tych kanapek nie muszę, gdyż po spojrzeniu na poniższe zdjęcie ślinka sama cieknie. Dla mnie to najdoskonalsza wersja burgerów, nawet najlepszej jakości mielona wołowina nie zastąpi wieprzowego kotleta schabowego smażonego w podstawowej panierce(...)mąki, jajka i tartej bułki. Świeża bułka z mąki pszennej, koperkowe masełko i Kielecki majonez podkreślają polski charakter fast fooda. Od razu wywołuje u mnie miłe skojarzenia z wycieczkami za czasów szkolnych i tornistrem wypełnionym kanapkami z kotletami. Żmudne wycieczki po górach wymagały zastrzyków energii, takie kanapki pomagały uzupełnić zapasy utraconych sił. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Burgery po polsku

ProstePesto.pl
Serduszka drobiowe w sosie koperkowym 195

Potrawka z  serc drobiowych, to pyszne danie o ile lubicie podroby :) Ja bardzo, więc od czasu do czasu pozwalam sobie na taki właśnie obiad :) Polecam

Bea(u)ty kitchen
Domowe gotowane klopsy w sosie koperkowym. 235

mielone (używam wieprzowego) 1 kg  2 jajka  2 łyżki kaszki mannej 2 łyżki bułki tartej  sól, pieprz do smaku  szczypiorek pocięty 2 łyżki  sos koperkowy  1 większą marchew 1 korzeń pietruszki  3 łodygi selera naciowego  1 cebulę  3 liście laurowe 4-5 ziarna ziela angielskiego  kilka ziaren pieprzu  sól

Basia w kuchni
Pulpety z dzikim czosnkiem w sosie koperkowym 185

Smak dzieciństwa, domowy obiad jak u mamy :) Zastanawiam się czemu tak rzadko je robię? Przecież ja uwielbiam sos koperkowy! Do mięsa dodałam dziki czosnek, który urozmaicił smak całej potrawy. Składniki:500 g mielonego mięsa, wołowego, wieprzowego albo mieszanego (najlepiej zmielić samemu albo poprosić sprzedawcę)1 jajko1 cebula drobno posiekane i podsmażonetarta bułka sól, pieprz wiązanka świeżego czosnku

Bon Appetit Małgorzaty
Kotlet. Bez mięsa. Kotlety z kapusty w sosie koperkowym 25816

taką warzywną wersję mieleńców albo sznycel grzybowy.Kapusta sama jest mało wyraźna w smaku więc swoje kotlety mocno doprawiłam - kminek i lubczyk bardzo jej pasują. A do tego kremowy sos koperkowy - mówię Wam pyszny obiad !ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
jajka w sosie koperkowym z buraczkami... 236

ostudzone obrać, zetrzeć na tarce na grubszych oczkach, cebulę pokrojoną w kostkę na 1 łyżeczce smalcu zeszklić i dodać buraczki, do smaku doprawić solą, pieprzem, cukrem, octem sos koperkowy: na 1 łyżce masła podsmażyć koperek w garnuszku, wlać 2 szklanki wody, do smaku dodać jarzynkę kucharka, 1/2 sztuki papryczki chilli, magę kucharka, śmietanę wymieszać z mąką i zagęścić sos jajka

W Mojej Kuchni Lubię
Marynowane krewetki na czarnej soczewicy z jogurtem koperkowym. 138

krewetek 150g soczewicy czarnej 1 łyżeczka przyprawy Kucharek Marynata. 125ml oliwy z oliwek 80ml soku z cytryny 2 łyżki musztardy ziarnistej 2 łyżki miodu 2 łyżki koperku Sos jogurtowo koperkowy 150g jogurtu gęstego 2 łyżki koperku posiekanego 1/2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka kaparów konserwowych 1 ząbek czosnku zmiażdżony Wykonanie. Obrać krewetki zostawiając ogonki i jeżeli chcemy głowy. Delikatnie

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowo-koperkowym 5485

aromatem czosnku i koperku.składniki:2 średnie brokuły2 nieduże pomidory200 g żółego sera, użyłam goudy150 g jodurtu naturalnego70 g majonezu, użyłam Kieleckiego2 łyżki posiekanego koperku1 ząbek czosnkuPrzygotować sos czosnkowo-koperkowy. Jogurt wymieszać z majonezem. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz posiekany koperek. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki aby smaki się przegryzły. Brokuły podzielić na różyczki, dokładnie umyć

Monia miesza i gotuje
Pieczony łosoś z sosem czosnkowo-koperkowym i zapiekanymi ziemniaczkami 214

delikatnie chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Łososia chwalić nie trzeba:) Pieczony jest moim zdaniem najlepszy - mięciutki i bez zbędnego tłuszczu. Do tego polecam sos czosnkowo-koperkowy. Składniki (4 porcje):- 500 g łososia norweskiego- 600 g ziemniaków- małe opakowanie (200 g) gęstej śmietany 18%- pół pęczka koperku- 3 ząbki czosnku- sól, pieprz cytrynowy- 2 łyżki oliwy

Kraina Tysiąca Smaków
Klopsiki w sosie koperkowym 145

smaku solą i pieprzem. 4. Uformować klopsiki, obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. 5. Przygotować wywar, przełożyć do niego klopsiki, zagotować, dusić pod przykryciem przez kilkanaście minut. Sos koperkowy Składniki: 30 g masła 30 g mąki 375 ml rosołu 100 g śmietany mały pęczek koperku/3 łyżki suszonego koperku sól Wykonanie: 1. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i stopniowo

Pasja Smaku
Kalarepki nadziewane ( mocno koperkowe ) 150

nich. Z reguły to co wydrążyłam z kalarepek mroziłam by potem wykorzystać do zupy jarzynowej. W tej wersji gotuję obok kalarepy , miksuję i robię na tej bazie sos koperkowy. Czas : 1 godzina Składniki : 2  duże kalarepy 10 dag chudego mięsa wieprzowego ( użyłam kawałek polędwicy , ale może być od szynki) 1/2 szklanki ugotowanego ryżu 1 cebula 2 listki świeżych

Buniabaje w kuchni
Pulpeciki w sosie koperkowym 144

Dla 4 osób, będziemy potrzebować: 0,5 kg  mięsa wieprzowego - mielonego 1 cebule 2 ząbki czosnku 1 marchewkę pół szklanki bułki tartej 1

Kolejny blog o gotowaniu