Pulpety z otrębami w sosie koperkowym
Pulpety z otrębami w sosie koperkowym
Pulpety to klasyka. Od wieków robię we wszelkich wersjach. Z wieprzowiny, drobiowe z mieszanych mięs. Podaje w sosach lub zupach. Robiłam z namoczoną bułką ( bułką tartą , kaszką manną ). Ostatnio mam ,, ciągotki" do otrębów. Nie wpływają na smak potrawy a nadają jej delikatności .A na pewno są zdrowe.
Czas: 45 minut
Składniki:
Na pulpety:
1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
1 jajko
3 łyżki otrębów żytnich
1/2 miąższu bułki ( ja daję świeżą)
1/4 szklanki mleka
sól do smaku... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Buniabaje w kuchni
Autor
Buniabajewkuchni
Uważam, że powiedzieć o kimś ---,,Kura domowa "--- to komplement .
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pulpety, sosy, mielone, mąka, bułki, koperek, cytryna, zdrowe, tarta, klopsy, ziemniak, duszone, jajko, mięso, cukier, słodkie, koperkowa kuchnia, mięso mielone, kotlet, kotlety, drobiowe, surówka, ziemniaki, koper, przepisy z ziemniakami, zupa, jarzyny, wieprzowina, kotlety mielone, sos do mielonego
Inne przepisy z Buniabaje w kuchni
Dodaj komentarz
annaz,
13 czerwca 2013 19:55:39Jakiś czas temu też robiłam podobne pulpety z otrębami. Były przepyszne, więc i Twoje muszą być rewelacyjne. A sos koperkowy to mój ulubiony :)
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję