2 duże bataty ( słodkie ziemniaki ) rozmaryn sól Bataty dokładnie wyszorować i pokroić na cienki plasterki. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ºC. Blaszkę wyłożyć papierem do
Atlas SmakówDziś przepis na kolejne wykorzystanie gotowanego mięsa np. wieprzowiny z rosołu lub szybki obiad. Jeśli mięso ugotujecie dzień wcześniej, przygotowanie pasztecików zajmie Wam chwilę! Polecam koniecznie
Atlas SmakówZimowa wersja makaronu z malinami. Wykorzystujemy słoiczki z malinami wykonane latem. Latem do sosu wykorzystujemy świeże przetarte na sicie maliny i dekorujemy malinami oraz miętą :) dowolny
Atlas Smakówpuszka tuńczyka w sosie własnym 250 g twarogu półtłustego łyżka majonezu / jogurtu naturalnego pół czerwonej papryki 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz Do miseczki wkładamy
Atlas SmakówQuiche ( czyt. kisz ) - danie, które składa się z podstawy z ciasta kruchego lub francuskiego, wypełnione wytrawnym nadzieniem i mieszaniną śmietany i jaj :) Zapraszam ! opakowanie ciasta
Atlas SmakówAlternatywa dla tradycyjnej sałatki jarzynowej. Recykling warzyw z rosołu. Na co dzień i od święta :) 3 marchewki pietruszka pół selera 1/3 szklanki czerwonej soczewicy 1/3
Atlas Smaków200 g ciasta francuskiego 1/2 pęczka zielonych szparagów 250 g serka mascarpone 2 plasterki startego żółtego sera sól i pieprz Piekarnik nagrzać do 200°C
Atlas SmakówSłynny placek lotaryński - rodzaj ciasta zapiekanego z boczkiem, szynką, tartym serem i jajami i sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta
Atlas SmakówWypatrzyłam przepis w najnowszym wydaniu " Moje gotowanie". Zrobiłam tego samego dnia :) Połączenie suszonych pomidorów i pikantnej kiełbaski zawsze smakuje dobrze. Składniki zmodyfikowałam do zastanych
Atlas SmakówProsty przepis na pyszny, kremowy sos grzybowy. Sos może być samodzielnym daniem lub dodatkiem do mięs, kasz, kopytek, makaronów, klusek śląskich ... A grzyby pozostają
Atlas SmakówAmerykańskie naleśniki ( pancakes ) - puszyste i lekkie. Idealne na śniadanie, podwieczorek czy obiad. 3 szklanki mąki 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżka proszku do pieczenia 2
Atlas Smakówopakowanie ciasta francuskiego 2 jajka 150 ml śmietany 18% 1 średnia wędzona makrela 200 g sera gorgonzola 2 średnie gruszki sól, biały pieprz
Atlas SmakówInspiracja: klik 27 sztuk słonych prostokątnych krakersów 2 plastry żółtego sera pół cebuli puszka tuńczyka w oleju 3 jajka 5 łyżek majonezu pieprz szczypiorek
Atlas Smaków5 szt. średnich młodych ziemniaków 100 g twarogu półtłustego łyżka jogurtu naturalnego 50 g rzodkiewek ( ok 50 g ) łyżka posiekanego szczypiorku sól i pieprz oliwa z
Atlas SmakówSkładniki: ( 6 placuszków o średnicy 6 cm) 4 czubate łyżki otrębów owsianych 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko sól i pieprz łyżeczka oleju rzepakowego Do
Atlas Smaków