Pieczenie chleba, gdy na zewnątrz panuje tak wysoka temperatura, ma swoje wady i zalety. Do tych pierwszych zalicza się z pewnością szybkość wyrastania ciasta i zmniejszone
Życie zamknięte w smakuOd czasu do czasu M. jest superfajny i superwyrozumiały. Kupuje mi wtedy cuda i cudeńka, których sam nie je, bo gustuje raczej w tradycyjnych schabowych. Ostatnio
Życie zamknięte w smakuNie mam kuchenki, Moi Drodzy. Gotuję rzadko, kombinując przy użyciu piekarnika halogenowego, czy naczynia do fondue oraz mikrofalówki. Efekty są lepsze i gorsze. Nie wszystko da
Życie zamknięte w smakuTo moje pierwsze sushi. Starałam się dobrać mało kosztowne składniki, obawiając, że coś zepsuję i wszystko trzeba będzie wyrzucić. Okazało się jednak, że sushi nie jest
Życie zamknięte w smakuTego typu "risotto" pojawiło się już w innej wersji na blogu ( z królikiem ), jednak żeby zademonstrować Wam, jak podatne na zmiany jest to danie, zdecydowałam się
Życie zamknięte w smakuWiem, że tym razem - jeżeli chodzi o zdjęcia - niezbyt się spisałam. Postaram się poprawić następnym razem. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Życie zamknięte w smakuCoś na niespodziewane odwiedziny. Goście dzwonią już z drogi, będą za trzydzieści minut, a my chcemy wypaść jak najlepiej. Wtedy uratować nas może szybka tarta. Większość
Życie zamknięte w smakuOstatnio zaczęłam częściej piec chleb. Robię nawet zakwas, ale przepisy z nim - później. Dzisiaj wersja na pieczywo szybkie (większość najlepszych wypieków wymaga kilku, kilkunastu lub kilkudziesięciu
Życie zamknięte w smakuPlacki do tortilli kosztują w sklepach niekiedy naprawdę niemało. Okazało się, że można zrobić je w domu przy niewielkim nakładzie pracy (to raz), finansów (to dwa
Życie zamknięte w smakuPrzyznaję, że jeżeli chodzi o zdjęcia tego łososia, to dałam ciała. Ale byłam głodna. To mnie chyba usprawiedliwia, co nie? Zwłaszcza, że pachniał tak pięknie - jedzeniem
Życie zamknięte w smakuNigdy nie byłam dzieckiem, które wybrzydzało na szpinak. Przynajmniej nie pamiętam takich historii. Quiche szpinakowy pojawiał się na stole dość często i znikał jak za dotknięciem
Życie zamknięte w smakuDzisiaj nie będzie historii. Dzisiaj będą jedynie multikolorowe i bardzo smaczne bazyliowe śledzie. Jeżeli nie możecie się do nich przekonać, powiem jedynie, że są niezwykle orzeźwiające
Życie zamknięte w smakuOstatnio mam dużo pracy. Bardzo mało gotuję, co odbija się na ilości notek. Chcecie, żebym zrzuciła na kogoś winę? Niech więc będzie Umberto Eco, Jego honoris
Życie zamknięte w smakuTo jedno z dań ratujących życie. Tak zwane danie przedwypłatowe. Szybkie, tanie, smaczne, sycące. Wszystko, czego może oczekiwać wygłodniały student bez zapasu gotówki. (function(i,s
Życie zamknięte w smakuDzisiaj jest dzień z serii "Zostaw, to na Święta". Lodówka jest pełna, ale zakazana. Wszyscy wciąż uwijają się w pocie czoła. Ale głód na to nie
Życie zamknięte w smaku