Krokiet z farszem grzybowym Po krokietach szpinakowych , kapuścianych i pieczarkowych nadszedł czas na krokiety z leśnych grzybów . Czas akuratni , bo w lasach pojawiły się piękne pachnące
Ogrodnik w podróżyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Zapiekany kabaczek z chili con carne to połączenie ostrej wołowiny z łagodnym kabaczkiem. Będzie Wam smakować Porcja dla 2 osób …
My Blueberry CornerDo tej pory, poza mlekiem kozim, korzystałam jedynie z mleka sojowego firmy Alpro . Ostatnio będąc w sklepie odkryłam nowy, ciekawy produkt - mleko kokosowe również tej firmy
Chocolate Muffin BlogSmażone ,chrupiące , placki z cukinii W upalne dni , człowiek już sam nie wie co ma zjeść , ale wie ,że zjeść musi . Dobrym przepisem na takie niesprzyjające
Ogrodnik w podróżyZe względu na specyfikę pracy Piotrka rzadko udaje nam się zjeść razem posiłek. Na ogół wychodzi z domu jeszcze w … Czytaj dalej →
brunetkawkuchniPierwszy raz jadłam racuchy na urlopie w Karpaczu i do dziś pamiętam ich smak. Nie zabrałam od kucharki przepisu, więc metodą prób i błędów szukałam tego
Passions hobbies lifeSkładniki: 400 g żółtej cukini - już obranej i oczyszczonej z pestek 720 g zielonej cukini - już obranej i wyczyszczonej z pestek 3 cebule 4-6 łodyg
Gaździnka warzyUwielbiam przyrządzać zdrowe śniadania. Mieszanka płatków zbożowych, bakalii, suszonych owoców... czyli musli, to idealny start dla mojego organizmu. Ale nie byłabym sobą, gdybym nie urozmaiciła mojego
Słodkie okruszkiSkładniki: 300 g mąki pszennej 250 g masła 3 łyżki śmietany żółtko 280 g białego sera szczypta soli i chilli Farsz Mięsny Przygotowanie: Do przesianej
Gaździnka warzyDla 2-3 osób - 2-3 filety z łososia - 4 łyżki masła klarowanego - 1 ząbek czosnku - szczypta soli i pieprzu - sok z połowy cytryny Filety umyj
Pasje JolkiLubię jajka w każdej postaci. No może poza sadzonymi - dlaczego? Nie wiem. Omlety na moim stole goszczą bardzo często i przygotowuje je na różne sposoby. Ten
Życie zamknięte w smakuKocham szpinak, ale tylko wtedy, jeżeli jest dobrze przyrządzony, a niestety zdarzyło mi się kilka razy jeść zieloną breję bez smaku (nie dziwię się, że niektórym
Życie zamknięte w smakuTo jest tak pyszne, że powinno być zakazane. Kruche ciasto o maślanym smaku, mięciutkie kawałki mięsa, intrygujący posmak wina i karczochów. Po prostu się zakochałam. Ach
Życie zamknięte w smakuLeczo w naszym domu pojawia się bardzo często w sezonie letnim. Jest pyszne na ciepło i na zimno, szybkie w przygotowaniu i bardzo sycące. Trochę rzadziej
Życie zamknięte w smakuCzasami mam dość nadmuchanych, chemicznych bułek i chlebowych skórek niemalże pustych w środku, z tego też powodu zdarza mi się zakasać rękawy i zrobić jakieś pieczywo
Życie zamknięte w smaku