Składniki: pół większej cukini połówka żółtej cebuli 1 większa czerwona cebula ok 400 g pieczarek pęczek natki pietruszki 1 średnia marchewka 300 g ryżu sos sojowy
Gaździnka warzypieczarki masło tymianek tarty żółty ser czosnek pieczywo Pieczywo władamy do rozgrzanego piekarnika do zrumienienia. Na maśle podsmażamy grzyby, dodajemy czosnek i tymianek. Układamy na
Atlas SmakówTwarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką chodzi za mną od paru dni, chyba tęskni mi się do wiosny...na szczęście nawet zimą można
Atlas Smakówwędzona makrela czerwona cebulka 2 małe ogórki kiszone 2 łyżki majonezu sól i pieprz jajko na twardo i majonez do dekoracji Oddzielić mięso ryby
Atlas Smaków200 g makaronu bezjajecznego trzy kolorowego fusilli (spiralki ) pół brokuła 10 zielonych oliwek 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 8 łyżek zmielonych migdałów 3
Atlas SmakówPlacki bez jajek i mleka krowiego. Inspirowane przepisem Idealnej Pani Domu. Do tej pory nigdy nie robiłam drożdżowych ale zdecydowanie to zmieniam! Wychodzą przepyszne! Polecam! 1
Atlas Smaków1 kg wątróbek drobiowych ewent. gotowana marchew i pietruszka garść świeżych liści bazylii 2 łyżki suszonej żurawiny sok z połowy cytryny sól i pieprz Żurawinę namoczyć
Atlas SmakówMoje pierwsze bułeczki! :) Wśród tysięcy przepisów te wydały mi sie najprostsze do zrobienia :) Moje próby pieczenia kończą się zawsze tragicznie, tym razem jednak wyszło całkiem całkiem
Atlas SmakówJeden ze sposób na wykorzystanie kawałków mięsa z pieczonego kurczka. torebka ryżu pół puszki brzoskwiń pieczona pierś z kurczaka posiekana natka pietruszki sól i pieprz Ryż
Atlas SmakówIdealna w swej prostocie. Ilość składników dodajemy według własnego uznania. rukola ser feta pomidory słonecznik łyżeczka oliwy z oliwek Pomidory kroimy. Do rukoli dodajemy pomidory i
Atlas SmakówProste smarowidlo do chleba wg Karolci . puszka ciecierzycy średnia cebula łyżeczka majeranku olej rzepakowy sól i pieprz Ciecierzycę przepłukać na sitku i odcedzić. Cebulę bardzo drobno
Atlas Smakówmakaron łazanki bezjajeczny główka młodej kapusty pętko kiełbasy ( śląska, podwawelska ) 2 średnie cebule olej rzepakowy woda liść laurowy i ziele angielskie 2 łyżki mąki sól
Atlas Smaków2 szklanki mleka sojowego waniliowego ( w wersji dla niealergików mleka krowiego + wanilia ) 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka ewent. 2 łyżeczki kakao
Atlas Smaków