kolacja - 33757 przepisów (strona:1386/2251)

Sałata Frisee z góralskim wędzonym serem 72

Oscypek to rodzaj twardego, solonego i wędzony owczego sera. Zimą sery sprzedawane pod Tatrami to w większości gołki, scypki, uscypki, sery góralskie, czyli takie “oscypki

Tajemnice Smaku
Oscypek… scypek z karmelizowanym ananasem 93

Oscypek, scypek, serek góralski… z karmelizowanym ananasem Oscypek z żurawiną to już tradycyjna przekąska na Podhalu. My odważyłyśmy się o delikatne przełamanie tego stereotypowego połączenia

Tajemnice Smaku
Sałatka z buraczkiem, roszponką, olejem lnianym i serowym warkoczem 91

Sałatka z buraczkiem, roszponką, olejem lnianym i serowym warkoczem . Sałatka z dodatkiem buraczka to nasz kolejny pomysł na danie z wykorzystaniem oscypka. W tym przepisie obsmażyłyśmy

Tajemnice Smaku
Pasztet z pistacjami i Calvadosem 69

Pasztet z pistacjami i Calvadosem Smażony pasztet z wątróbek drobiowych, flambirowany z Calvadosem. Dodatek pistacji wzbogaci zarówno smak wątróbek, jak i konsystencję, ponieważ dodajemy je na

Tajemnice Smaku
Sałatka z granatem i rozetkami sera Tete de Moin 67

Sałatka z granatem i rozetkami sera Tete de Moin Ser Tete de Moin* – Głowa Mnicha – to szwajcarski ser, który w XII wieku zaczęli wytwarzać

Tajemnice Smaku
Śledzie w zalewie octowej z gorczycą 79

Śledzie w zalewie octowej z gorczycą Przepisów na śledzie jest chyba milion. Każdy ma swoje gusta smakowe i swoje sprawdzone pomysły, czyli swoje „tajemnice smaku” na

Tajemnice Smaku
Czekoladowe naleśniki z serkiem waniliowym i bananami z rumem 77

Czekoladowe naleśniki z serkiem waniliowym i bananami z rumem Czekoladowe naleśniki , to deser zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Wszystko zależy od dodatków z jakimi

Tajemnice Smaku
Sałatka Tete de Moine z rukolą, orzechami i winogronami 64

Sałatka Tete de Moine z rukolą, orzechami i winogronami Ten wyjątkowy ser jest jednym z naszych faworytów, pisałyśmy już o nim wcześniej . Dla przypomnienia jednak słów

Tajemnice Smaku
Sałatka z kaszy jaglanej z awokado, serem feta, rukolą, pomidorkami … 100

Sałatkę możemy przygotować w słoiku i zabrać do pracy, do szkoły, na uczelnię, na piknik, na wycieczkę…  Tam, gdzie nas nogi poniosą, oby tylko

Tajemnice Smaku
Smocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca 81

Smocza sałatka owocowa z karmelizowanymi orzechami nerkowca Pitaja (Pitahaya) to egzotyczny owoc znany również jako smoczy owoc lub truskawkowa gruszka. Jest owocem kilku gatunków kaktusa, pochodzi

Tajemnice Smaku
Labraks pieczony w soli z nasionami kopru włoskiego 78

Labraks pieczony w soli  z nasionami kopru włoskiego Ryba pieczona w soli – danie proste w wykonaniu, szybkie i efektowne.  Z niewytłumaczalnego powodu długo

Tajemnice Smaku
Czarne burgery z serem halloumi 84

Czarne bułki to pomysł na żart w prima aprilis lub “mroczne pieczywko” na wieczór z duchami, czyli hallowen. Bułki na hamburgery nadziewamy mięsnym kotletem

Tajemnice Smaku
Galareta Wielkanocna Baba z kurczaka i indyka 84

Galareta Wielkanocna Baba z kurczaka i indyka Wielkanoc kulinarnie kojarzy nam się z jajami, białą kiełbasą, żurkiem, mazurkami i słodkimi drożdżowymi babami. Jeżeli mamy foremkę do

Tajemnice Smaku
Jaja przepiórcze marynowane w buraczkach i mangold czerwony 80

Jaja przepiórcze marynowane w buraczkach i mangold czerwony Prosta i efektowna sałatka z buraczanymi jajami to kolejny pomysł na danie wielkanocne. Wcześniej do tej sałatki wykorzystywałyśmy

Tajemnice Smaku
Budyń z kaszy jaglanej z mlekiem kokosowym, mango, kiwi i kaki 82

Budyń z kaszy jaglanej z mlekiem kokosowym, mango, kiwi i kaki   Kasza jaglana zdobywa co raz więcej swoich wielbicieli i smakoszy. O właściwościach prozdrowotnych kaszy

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania