kolacja - 33757 przepisów (strona:1378/2251)

Klops obiadowy z pieczarkami, pomysł na pyszny posiłek ;) 134

5 / 5 ( 62 votes ) Klops obiadowy z pieczarkami, pomysł na pyszny posiłek Klops obiadowy to zawsze świetny pomysł na posiłek. Obiad z jego udziałem w naszej

Ogrodnik w podróży
Śledzie po kaszubsku z chili 70

Śledź po kaszubsku z chili Dlaczego po KASZUBSKU??? Nie wiemy… poszukiwania w sieci spełzły na niczym. Wszyscy wiedzą, co to jest “śledź po kaszubsku

Tajemnice Smaku
Wystrzałowa tequila z granatem 97

Wystrzałowa tequila z granatem Jest sylwester, jest zabawa! My z petard nie strzelamy, ale z granatów tak… Składniki TEQUILA granat sól lub cukier zmrożone kieliszki

Tajemnice Smaku
Gravlax w Buraczkach – Marynowany Surowy Łosoś 84

GRAVLAX W BURAKACH _ MARYNOWANY SUROWY ŁOSOŚ Gravlax to potrawa tradycyjna dla kuchni skandynawskiej. Tłumaczenie jest trochę mroczne, bo grav oznacza grób, lax – łosoś, czyli, tak

Tajemnice Smaku
Sałata Frisee z góralskim wędzonym serem 78

Oscypek to rodzaj twardego, solonego i wędzony owczego sera. Zimą sery sprzedawane pod Tatrami to w większości gołki, scypki, uscypki, sery góralskie, czyli takie “oscypki

Tajemnice Smaku
Oscypek… scypek z karmelizowanym ananasem 100

Oscypek, scypek, serek góralski… z karmelizowanym ananasem Oscypek z żurawiną to już tradycyjna przekąska na Podhalu. My odważyłyśmy się o delikatne przełamanie tego stereotypowego połączenia

Tajemnice Smaku
Sałatka z buraczkiem, roszponką, olejem lnianym i serowym warkoczem 96

Sałatka z buraczkiem, roszponką, olejem lnianym i serowym warkoczem . Sałatka z dodatkiem buraczka to nasz kolejny pomysł na danie z wykorzystaniem oscypka. W tym przepisie obsmażyłyśmy

Tajemnice Smaku
Pasztet z pistacjami i Calvadosem 75

Pasztet z pistacjami i Calvadosem Smażony pasztet z wątróbek drobiowych, flambirowany z Calvadosem. Dodatek pistacji wzbogaci zarówno smak wątróbek, jak i konsystencję, ponieważ dodajemy je na

Tajemnice Smaku
Sałatka z granatem i rozetkami sera Tete de Moin 75

Sałatka z granatem i rozetkami sera Tete de Moin Ser Tete de Moin* – Głowa Mnicha – to szwajcarski ser, który w XII wieku zaczęli wytwarzać

Tajemnice Smaku
Śledzie w zalewie octowej z gorczycą 83

Śledzie w zalewie octowej z gorczycą Przepisów na śledzie jest chyba milion. Każdy ma swoje gusta smakowe i swoje sprawdzone pomysły, czyli swoje „tajemnice smaku” na

Tajemnice Smaku
Czekoladowe naleśniki z serkiem waniliowym i bananami z rumem 83

Czekoladowe naleśniki z serkiem waniliowym i bananami z rumem Czekoladowe naleśniki , to deser zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Wszystko zależy od dodatków z jakimi

Tajemnice Smaku
Sałatka Tete de Moine z rukolą, orzechami i winogronami 72

Sałatka Tete de Moine z rukolą, orzechami i winogronami Ten wyjątkowy ser jest jednym z naszych faworytów, pisałyśmy już o nim wcześniej . Dla przypomnienia jednak słów

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania