Składniki: -jajko ugotowane na twardo 60 g -awokado 77 g -rzodkiewka 40 g -sok z cytryny 2 g -cukier (szczypta)1 g -szczypiorek 10 g -majonez
Kulinarne przemysleniaTakie śniadanie było dla ,mnie i mojej synowej. Obie lubimy jeść inaczej i ciekawiej Podpiec tosty. Awokado obrać i pokroić w plastry. Skropić je cytryną. Przygotowanie
Kuchnia PokoleńBardzo smaczna i sycąca sałatka, która idealnie sprawdzi się na obiad lub podwieczorek. Sałatkę można polać dipem po jej przygotowaniu już na talerzach lub wymieszać wszystkie
Passions hobbies lifeSmak domu Stwierdzam, że od kilku ostatnich dni szczerze tęsknię za domem. Brakuje mi rozbieganego i rozwrzeszczanego rodzeństwa, bitew na kapcie, gderającej mamy (mamo, jeśli to
Gary Bez dnaKilka dni temu pisałam o awokado . Jego właściwości zdrowotne są szeroko znane, warto więc włączać je do swojej diety na różne sposoby. Poprzednim razem pokazałam Wam
Z notatnika dietetykaChoć jestem fanką kuchni azjatyckiej, zawsze skupiałam się raczej głównie na kuchni japońskiej i tajskiej. Horyzonty trzeba jednak rozszerzać - przyszedł więc czas na kuchnię wietnamską. Na
Z notatnika dietetykaPrzepisów na śledzie możemy znaleźć mnóstwo - od tych tradycyjnych, które przygotowywały nasze babcie po kuchnię niemal molekularną rodem z Masterchefa. Każdy większy i mniejszy miłośnik śledzia
Z notatnika dietetykaPyszna i lekka sałatka, będąca połączeniem różnych smaków - słodkie winogrona, kwaskowaty ocet balsamiczny, ostre kiełki rzodkiewki czy wytrawny ser camembert. A do tego moje ulubione włoskie
Z notatnika dietetykaRolada szpinakowa to genialna przekąska, która sprawdzi się niemal zawsze. Świetnie sprawdzi się na święta (zarówno na Boże Narodzenie, jak i na Wielkanoc), ale równie dobrze
Z notatnika dietetykaU mnie w domu na święta nigdy nie może zabraknąć śledzia - choć ja i mój tata nie należymy do jego zagorzałych fanów, moja mama i brat
Z notatnika dietetykaPierogi pełnoziarniste z kapustą, kaszą gryczaną i pieczarkami będą smakować osobom lubiącym wyrazisty, orzechowy smak kaszy gryczanej. Ciasto na pierogi zrobiłam w zdrowszej wersji, bo z
Codziennik KuchennyAromatyczna i ziołowa pasta wegańska z tofu i suszonych pomidorów na kanapeczkę. # wegańskie #bezcukru #bezglutenu Składniki: – 180 g tofu wędzonego – 7 suszonych pomidorów ze
Mrs. EndorfinaBakłażan z warzywami Składniki: bakłażan 2 duże ziemniaki 3 średnie marchewki cebula 2 ząbki czosnki suszony koperek szklanka bulionu 5 łyżek oleju 3 łyżki pasty pomidorowej
Pomysłowa kuchniaUwielbiam tarty, bardzo ładnie się prezentują i smakują. Na drugi dzień też dobrze smakują, tylko trzeba je podgrzać. Polecam. Wykonanie tarty – do miski wrzucić wszystkie
Kuchnia Pokoleń