Pyszny! Zdrowy, łatwy w przygotowaniu zielony koktajl owocowo-warzywny z ziarnami. Dla każdego freak'a zdrowego odżywiania :) Składniki: 100 g szpinaku seler naciowy, 2 łodygi pomarańcza sok z połowy cytryny pół awokado mleko roślinne nasiona chia po łyżce siemienia lnianego, wiórków kokosowych, mielonego ostropestu plamistego mięta, kilka listków opcjonalnie - kiwi Wykonanie: Nasiona chia moczymy w mleku ryżowym, pozostałe składniki przekładamy
Taste Of My DayK oktajl ten zawiera dużo białka i wiele innych witamin i minerałów, które są niezbędne po ciężkim wysiłku fizycznym np. po ciężkiej pracy
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 1 dojrzały banan 2/3 szklanki mleka 1 płaska łyżka miodu kilka kostek lodu lub kilka łyżek zimnej wody Sposób wykonania : B anana obierz ze
Przepisy i porady kulinarneD ynia zawiera dużo beta-karotenu, to ten składnik sprawia, że dynia ma piękny pomarańczowy kolor. Beta-karoten jest silnym przeciwutleniaczem, który zapobiega między innymi
Przepisy i porady kulinarneJeśli jeszcze nie wprowadziliście do codziennego harmonogramu koktajli, najwyższy czas to zmienić, a ja będę Wam podpowiadała jakie połączenia są najsmaczniejsze! To co, kto jeszcze dołączy do koktajlowej drużyny? Koktajl owocowo-warzywny Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 1 banan 1 pomarańcza 1/4 opakowania kalerosse TM Fit&Easy miód do smaku Przygotowanie: Jogurt przelewamy do blendera kielichowego. Owoce(...)blendera. Do owoców z jogurtem dodajemy kalerosse, z którego usuwamy twarde końcówki. Całość miksujemy na jednolity płyn. Dodajemy do smaku nieco miodu, miksujemy ponownie. podajemy zaraz po przygotowaniu, koktajl najlepiej smakuje, gdy jest zimny
Moja smaczna kuchniaSkładniki : 400 ml kefiru 12-15 sztuk dojrzałych truskawek 1 łyżka otrąb pszennych, żytnich lub innych cukier lub miód do smaku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru Sposób
Przepisy i porady kulinarneZrównoważony smakowo, nie za słodki, nie za kwaśny. Idealny na dobry początek dnia. Dzięki połączeniu zielonego ogórka i kopru daje powiew świeżości i lekkiego chłodu. Słodyczy
Zasmakuj KuchniKoktajl warzywno – owocowy, zielony za sprawą jarmużu. Dobrze zmiksowany nie jest wyczuwalny, a jabłko i pomarańcza wnoszą fajny owocowy smak. Zdrowa porcja witamin, którą warto sobie przygotować np na podwieczorek. 100 g jarmużu lub kilka liści 1 jabłko 1 duża pomarańcza ok 2 szklanek wody mineralnej Jarmuż posiekać lub porwać palcami, bez twardej łodygi. Pomarańczę oraz jabłko obrać, wykrawając(...)gniazdo nasienne. Wszystko przełożyć do pojemnika, wlać wodę i zmiksować blenderem. U mnie najlepiej sobie poradził blender tzw żyrafka. Ilość wody zależy od tego jak bardzo gęsty chcemy mieć koktajl, dlatego wodę najlepiej dodawać etapami. Smacznego i na zdrowie :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Napoje i koktajle Tagged: jabłka , jarmuż , pomarańcze
https:KKuchniaMniamsię doskonale jako sposób na wykorzystanie resztek warzyw. U mnie znalazły miejsce w jajeczno-warzywnych mini quiche 2. Resztka szpinaku, jarmużu, inne zieleniny U mnie zwykle lądują w koktajlu owocowo-warzywnym Sprawdzą się doskonale w omletach/frittatach warzywnych 3. Kasza, ryż Placki słodkie/wytrawne – wystarczy zmiksować kaszę/ryż z jajkiem, opcjonalnie odrobiną jogurtu i nadać smak dodatkami i przyprawami(...)wytrawnej może to być tuńczyk, zielony groszek, cukinia, marchewka, szpinak Budyń – kasza jaglana/ryż zmiksowane z owocami/miodem/kakao smakuje naprawdę wyśmienicie. Świetna opcja na śniadanie lub słodką przekąskę Dodatek do koktajlu – zblendowane z owocami sprawią, że koktajl stanie się pożywnym posiłkiem Zagęszczacz do zupy – można zmiksować jeśli robimy zupę krem, lub po prostu dorzucić jako pożywny dodatek do zupy Kotlety - kasza
HealthyCreationsM archew zawiera dużo witamin poprawiających kondycję komórek i odmładzających nasz organizm. Olej z wiesiołka natomiast zawiera dużo nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wpływają na prawidłowy
Przepisy i porady kulinarneP łatki owsiane są niestety nie doceniane, a warto włączyć je do swojego jadłospisu. Stanowią one bogate źródło przeciwutleniaczy, selenu, witamin. Wspomagają pamięć oraz koncentrację
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 25 dkg dyni ( bez skórki i gniazda nasiennego ) 50 dkg jabłek ( najlepiej słodkich ) sok z 1/2 cytryny Sposób wykonania : D ynię pokrój na
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 1/2 melona sok z 1 pomarańcza 1 dojrzały banan Sposób wykonania : M elona obierz ze skórki, usuń pestki, miąższ pokrój na mniejsze kawałki
Przepisy i porady kulinarne