SKŁADNIKI ( ok. 15 naleśników) naleśniki 1 jajko 150g mąki orkiszowej (lub pszennej) 200 ml mleka roślinnego (lub krowiego) 100 ml wody gazowanej szczypta soli 1 łyżka oleju rzepakowego lub kokosowego prażone jabłka 4 duże jabłka (użyłam ligoli, twarde i słodkie) sok z 1 cytryny 2 łyżki ksylitolu lub miodu 1 płaska łyżka cukru z prawdziwą wanilią lub 1 łyżka ekstraktu
DefinicjaSmakujogurtem naturalnym smakuje wybornie! ;) SKŁADNIKI (10-15 naleśników) naleśniki jajko 150g mąki orkiszowej 200 ml mleka roślinnego (lub krowiego) 100ml wody gazowanej szczypta soli 1 łyżka oleju rzepakowego lub kokosowego mus 2 łodygi rabarbaru 1 łyżka ksylitolu lub cukru 1/2 łyżeczki mąki kukurydzianej dodatkowo jogurt naturalny listki świeżej mięty kilka groszków gorzkiej czekolady/ 1-2 kostki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wszystkie składniki
DefinicjaSmakusmak- cóż boski! :) SKŁADNIKI (2 spore słoiczki) do pieczenia 1 szklanka płatków orkiszowych 1 szklanka płatków żytnich 1/2 szkalnki otrębów pszennych 1/3 szklanki pestek słonecznika 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka ulubionych orzechów ( u mnie migdały, nerkowce i ziemne) 250 ml soku wiśniowego (użyłam domowego) 2 łyżki miodu o delikatnym smaku dodatkowo 1/3 szklanki suszonej żurawiny lub suszonych wiśni
DefinicjaSmakunauczyć robić dobre kluchy. Składniki (na dwie duże porcje): 1/2 kg ziemniaków, legenda głosi, że powinny być stare ja natomiast wykorzystałam młode 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki kokosowej (lub innej bezglutenowej/ewentualnie dodatkowa łyżka mąki ziemniaczanej) szczypta soli 15-20 czereśni 3-4 łyżki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki cynamonu Ziemniaki obieram, gotuję, studzę. Dodaję mąki oraz szczyptę soli
Mango Papajadobrodziejstwem! Na pokuszenie! Składniki -lody u mnie zuppa inglese -truskawki -suszone morele Skworcu - są przepyszne - nie twarde i nie gumowate -Migdałowy Przylądek- mieszanka prażonych ziaren słonecznika,sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe od Ziarenkowo -sos do deserów u mnie mango -możesz ale nie musisz dodać łyżkę ulubionego alkoholu na smaczek- opcjonalnie Na sam dół pucharka pokrój trochę truskawek
Z Kuchni Do Kuchnielement dodatkowej bieli na wierzchu. Cukier puder byłby dla mnie już za słodki, ciasto bowiem ma swoją słodycz od pianki i brzoskwiń. Można zamiast kleiku posypać całość np. wiórkami kokosowymi, bądź jeśli lubicie mocno słodkie casta cukrem pudrem. Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinyindyjską oazę, co miało swój klimat. Na pierwszy ogień poszedł sambar. Nie trzeba też było na niego czekać. Rewelacyjne zaskoczenie smakowe, a właściwie smaków, bo moc przypraw i mleczko kokosowe zrobiło swoje. Jadło się znakomicie i żałowało, że już koniec. Paszko wziął danie dnia, ryż z warzywnym curry z dipem ostrym z chilli i drugim z kawałkami cytryn. Danie było
Bananowe Polerzadkie, dużo rzadsze niż np. przy chlebach żytnich, ale widoczne jest, że się lekko ciągnie. Gotową masę rozdzielamy do dwóch przygotowanych wcześniej form, u mnie silikonowe (delikatnie przesmarowane olejem kokosowym), metalowe musimy posmarować i dokładnie wysypać otrębami lub mąką. Ciasto ubijamy dokładnie (miejsce przy miejscu) łyżką maczaną w wodzie, wyrównujemy i obsypujemy ziarnami, u mnie słonecznik i siemię lniane
Smaczne ZdroweSkładniki na około 10 szt.: pół kubka mąki pszennej kubek mąki pełnoziarnistej pół kubka roztopionego masła kokosowego półtora łyżeczki proszku do pieczenia 1 banan szczypta soli łyżka esencji waniliowej 3 łyżki cukru pudru półtora kubka mleka sojowego Przygotowanie: Zblendować banana, dodać wszystkie składniki. Dać odpocząć cieście około 15 minut i piec gofry
greenscarfobtoczyć w brązowym cukrze. Tak przygotowane plastry ananasa grillujemy około 5 minut z każdej strony na średnio rozgrzanym ruszcie. Tak przygotowanego ananasa polecamy podawać z lodami waniliowymi albo kokosowymi. Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla is a post from: naRuszcie.pl The post Słodki i pikantny deser ananasowy z grilla appeared first on naRuszcie.pl
naRuszciechoć łatwe w przygotowaniu, trochę zabawy z nimi jest, nadzienie jest ze śmietanki i serka mascarpone -czyli klasyka, jednak smak wzbogaciłam cudownym likierem CANARI o smaku ananasowo-kokosowym, deser chwaląc się nieskromnie wyszedł obłędny w smaku
Wanilia i KardamonBananowe placki fasolowe*; z morelami i białą czekoladą *z ubitym białkiem, mleczkiem kokosowym Miał być grill ze znajomymi, nocowanie, a potem miałam sprzedawać lody w godzinach późniejszych niż ranne, życie się zmienia, lodów nie było, ale było pytanie czy chcę jechać na truskawki, szybka decyzja, to jadę.. warunek wyjazd o 6! No i był ten grill, troszku inaczej
More food, love and dreamspokrojony w kostkę melon pokrojone w kostkę dojrzałe mango pestki granata ulubiony jogurt lub serek homogenizowany Wszystkie warstwy przekładamy jogurtem i na koniec posypujemy pestkami granata. Można posypać wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów
Jemy Pijemynerkowca. Zielone curry z tajską bazylią. Nie pamiętam jak to się nazywało ale było w gęstym sosie i z owocami morza. Kolejna pyszna zupa Tom Kha z mlekiem kokosowym. Przysmak Królewicza ;) Pad Thai można zjeść dosłownie wszędzie i za grosze. Jest wyśmienity. Kolejna wersja Pad Thai A tutaj krewetki z nerkowcem w sosie z tamaryndowca. Nieeebo w gębie
Jemy Pijemyminut. Smacznego :) Zupę tą można również przygotować z mieszanką owoców morza lub z kurczakiem. Wtedy nie będzie się nazywała goong ( z krewetkami ). Do tej zupy NIE DODAJEMY MLEKA KOKOSOWEGO ! ! ! Można ją zabielić mlekiem krowim w niewielkiej ilości - około 4 łyżki przy tych proporcjach
Jemy Pijemy