kokosowe - 19941 przepisów (strona:942/1330)

Babka ananasowa w płatkach kokosu 198

łyżeczki proszku do pieczenia 1 duża puszka plastrów ananasa 50g mielonych migdałów 2 łyżki likieru pinacolada Dodatkowo: 2 tabliczki białej czekolady 3 łyżki słodkiej śmietanki 30% 20g płatków kokosowych czekoladowa posypka Sposób przygotowania: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku cały czas ucierając. Odsączony ananas zmiksować na gładki mus i również powoli dodawać do kremu. Mąkę

Kuchnia w czekoladzie
Zakręcone ciasto z kremem, dżemem i marcepanem 135

dużą prostokątną blachę lub dużą tortownicę: ciasto: 800 g mąki (u mnie standardowo mieszanka, 400 g gryczanej, 100 g żytniej i 300 g pszennej białej) puszka 400 ml mleka kokosowego (do ciasta weź tylko gęstą, białą część, „wody” nie wylewaj bo świetnie nadaję się no do risotto) 100 g cukru 300 ml oleju roślinnego 1 rozgnieciony banan

greenscarf
Kulki mocy - bezglutenowe wegańskie trufle orzechowo-kakaowe 223

coś pysznego. Ba! Przepysznego! Kulki mocy, to kulki ala trufle orzechowe, które dają niezłego powera i do tego zaspokajają słodyczowy głód. Jeśli chcecie, możecie obtoczyć je w wiórkach kokosowych, płatkach migdałów czy pokruszonych orzechach. Ja zostawiłam je bez niczego - takie lubię najbardziej. Składniki (na ok 20-25 kulek) - 200g suszonych daktyli - 2 szklanki miksu orzechowego (użyłam pół szklanki orzechów brazylijskich

CookYourself
Owsiankowe zaskoczenie deserowe 143

drobno migdałów 100 g czekolady deserowej + do posypania ok 20 słomek ptysiowych Brześć  50 ml burbony - po dwie łyżki na porcje bita śmietana do dekoracji (może być kokosowa ) Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie:  Przygotuj 4 szklanki, do których ułóż na spód po 5 słomek ptysiowych, nasącz je burbonem.  Zagotuj w garnku mleko i wrzuć płatki owsiane

Niezły Młynek
Racuszki z jabłkami 144

składniki i dokładnie mieszamy na zwartą masę. Jeśli wyjdzie za rzadka dosypujemy mąki, a jeśli za gęsta - dolewamy maślanki. Racuszki smażymy aż się zarumienią, z obu stron; na oleju kokosowym lub innym

Kucharzyca
Sałatka selerowa 96

sałatka w innej odsłonie ( z wędzoną rybą )  Składniki 180 g selera marynowanego po osączeniu 4 jajka mała puszka kukurydzy majonez wędzony dorsz 140 g ananasa z żelowanym mleczkiem kokosowym (po osączeniu) sól pieprz szczypiorek    Przygotowanie   Seler, kukurydzę, ananasa osaczyłem z zalewy. Jajka ugotowałem na twardo. Po ostudzeniu pokroiłem na kawałki. Szczypiorek po opłukaniu i osuszeniu pokroiłem

R'n'G Kitchen
MURZYNKOWY SERNIK Z ŻURAWINĄ 142

szkl. cukru, 6 łyżek mleka, 2 łyżki kakao, ¾ szkl. mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 jajka Masa serowa: 500 g twarogu, 2 jajka, ½ szkl. cukru, 3 łyżki wiórek kokosowych, 1 budyń waniliowy, 1 łyżeczka przyprawy do sernika Skworcu   ¼ szkl. oleju, 2 łyżki kremówki Dodatkowo: suszona żurawina WYKONANIE    Murzynek: Masło rozpuszczamy razem z cukrem, mlekiem i kakao

słodki bratek
Szybkie i proste chrupiące ciasteczka owsiano orkiszowe 160

dodatkowo będą zdrowszą wersją tradycyjnych kupnych to koniecznie spiszcie przepis :)   Składniki :  3/4 szklanki mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) 3/4 szklanki mąki orkiszowej 1/4 szklanki cukru kokosowego 50 g masła klarowanego  1-2 łyżeczki domowego ekstraktu waniliowego  1 jajko Przygotowanie : Składniki wymieszać w dużej misce, wyrobić ciasto, ewentualnie jeśli nie będzie się wyrabiać można dodać

zdrowa vege kuchnia
Pomarańczowa Pannacotta z likierem blue curacao 182

kropel aromatu pomarańczowego sok z ćwiartki cytryny niewielka ilość oleju lub roztopionego masła do wysmarowania foremek Ponadto: łyżka skórki cytrynowej kandyzowanej cukier puder do  oprószenia  lub wiórki kokosowe 1.Mleko, śmietankę,likier i cukier podgrzewamy ( nie gotujemy!!!) na bardzo małym ogniu.  2. Dodajemy sok z pomarańczy i cytryny do podgrzanego mleka i śmietanki, pamiętając aby masa się

vaniliowoczekoladowa
Batoniki muesli z ryżem (bezglutenowe) 127

masła 60g miodu 80 g brązowego cukru 100 g kremu rafaello z cieciorki/masła orzechowego 1 szklanka płatków owsianych bezglutenowych 1,5 szklanki ryżu preparowanego pół szklanki wiórków kokosowych pół szklanki suszonych moreli ¼ szklanki suszonej żurawiny Sposób przygotowania: W średniej wielkości garnku podgrzać masło, miód, cukier i masło orzechowe/krem rafaello do rozpuszczenia się cukru. Doprowadzić do wrzenia i od razu

Pyry na Gaz
Naleśniki ryżowe z masłem orzechowym i truskawkami 182

przepisu - truskawki Przygotowanie: Jajko, mąkę i mleko wymieszać za pomocą trzepaczki, do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego. Smażyć z obu stron. Ja smażę bez tłuszczu, ale można użyć np. oleju kokosowego. Naleśniki wysmarować masłem orzechowym i ułożyć truskawki. Smacznego! Makra: Kcal: 361 Białko: 16 g Węgle: 38 g Tłuszcz

Zgrabne Gotowanie
Jabłkowy przekładaniec 176

biszkopt smarujemy od spodu pozostałym kremem i kładziemy na zastygnięte galaretce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z mlekiem. Polewą dekorujemy ciasto i posypujemy posypką cukrową lub wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Zdrowy omlet tuńczykowy z kiełkami i zieloną pietruszką 176

pieprzem. Dokładnie mieszamy (rozbijamy je) widelcem. Puszkę z tuńczykiem otwieramy, odlewamy olej. Samego tuńczyka lekko rozdrabniamy widelcem i przekładamy do jajek. Całość lekko mieszamy. Na wysmarowaną odrobiną oleju kokosowego lub oliwy z oliwek patelnię wylewamy naszą masę. Omlet smażymy na mały ogniu. Gdy góra zacznie się lekko ścinać patelnię przykrywamy pokrywką. Smażymy do ścięcia. Omlet przekładamy na talerz. Wierzch posypujemy

Słodkie okruszki
Mus z kaszy manny 159

kaszy manny  z sosem truskawkowym i wiórkami kokosowymi najprościej.  w końcu kończy się ten tydzień. padam. Przepis: przepis, który znajdziecie w różnych proporcjach na prawie każdym blogu śniadaniowym   / 1 porcja / 2 łyżki kaszy manny szklanka mleka (ew. mleka i wody) białko jaja łyżka cukru pudru do podania - najlepiej owoce, sosy owocowe, rzadkie dżemy/konfitury czy frużeliny

tost z dżemem
rafaello na herbatnikach kakaowych 321

rozpuszczoną  w odrobinie wrzątku. Na herbatniki wyłożyć jedną czwartą masy i przykryć kolejnymi ciastkami. Przekładać aż będą po cztery warstwy ciastek i cztery warstwy masy. Ostatnią warstwę kremu kokosowego posypać wiórkami czekoladowymi i pozostałym kokosem. Odstawić do schłodzenia, kroić najlepiej na drugi dzień po upieczeniu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia