kokosowe - 19941 przepisów (strona:938/1330)

Pudding chia 224

więcej czasu.   Do puddingu polecam mleko według Waszego wyboru – jeśli nie cierpicie na nietolerancję laktozy może to być klasyczne mleko krowie, mleko o niskiej zawartości laktozy, sojowe, ryżowe, kokosowe, orzechowe i każde dowolne inne mleko roślinne. Nadadzą się również mleka smakowe – bananowe czy truskawkowe albo czekoladowe. Ja najczęściej mieszam mleko bez laktozy z jakimś smakowym, które akurat

Karo in the Kitchen
Wieści z krasnoludzkiej szklarni- chili 167

potrzebują dużo światła. Plastikowa szklarnia dobrze utrzymuje stałą wilgotność – nie bez znaczenia jest też to, że moje nasionka posadziłam w ceramicznych doniczkach, które dodatkowo zatrzymują wilgoć. Substrat kokosowy nie pachnie, nie pleśnieje. Papryczki podlewam codziennie rano i wieczorem, dosłownie po pięć psiknięć ze spryskiwacza. Nie przelewam ich ale dbam o to, żeby podłoże było cały czas wilgotne . Dwa pędy, które

Karo in the Kitchen
Chipsy ziemniaczane pieczone – sól i ocet 233

mnie młode greckie 125ml białego octu 10% (lepszy byłby ocet słodowy, ale nie mam) 250ml gorącej wody łyżka cukru łyżeczka soli kilka łyżek oleju rzepakowego /lnianego, kokosowego – byle nie oliwy!/ do posmarowania sól do posypania i ewentualnie suszony koperek

Karo in the Kitchen
Marchewkowo-jabłkowe muffinki z cynamonową kruszonką 202

prawdziwą wanilią lub 1 łyżeczka ekstraktu wanilii (nie olejku!) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki mielonego cynamonu ½ łyżeczki mielonego imbiru ½ mielonej gałki muszkatołowej ½ szklanki wiórków lub płatków kokosowych (jeśli nie lubicie- mogą być suszone owoce, drobniej pokrojone, np. ananas, papaja) 1/3 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich, laskowych, nerkowców, migdałów- lub wszystkie, pomieszane 3 jajka rozmiaru M 150g oleju

Karo in the Kitchen
Froyo – szybkie lody z owoców jagodowych i jogurtu 205

zamrożone do miesiąca. U mnie nie mają szans – za szybko znikają. Mam w zanadrzu jeszcze kilka własnych przepisów na domowe mrożone desery: i z jogurtem, i z mlekiem kokosowym, i z twarogiem. To co, czekamy z nimi do lata? SKŁADNIKI 400g jogurtu naturalnego, gęstego (może być i jogurt grecki, u mnie bardzo gęsta Bakoma) 200ml śmietanki 36% tłuszczu (kremówki) 400g

Karo in the Kitchen
Kawa na mleku z nerkowców – wegańska kawa bez rafinowanego cukru 241

jesteście na diecie typu detox ale również na co dzień. W ten sam sposób, z użyciem daktyli jako źródła cukru, możecie przygotować tą kawę na gotowym, sklepowym mleku kokosowym, ryżowym lub sojowym.   *Używam blendera Philips, model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy

Karo in the Kitchen
Wódka infuzowana mango, z bazylią 220

dość zabawny w rezultacie kolor, spokojnie możecie wódkę zabarwić kilkoma kroplami słonecznie żółtego barwnika w żelu lub odrobiną barwnika w proszku. Nie zaszkodzi ;) Pyszna w drinku z mlekiem kokosowym i odrobiną rumu Malibu. SKŁADNIKI 1 dojrzały owoc mango, duży, około 400g 500ml dobrej wódki 2-3 łyżki cukru 6-8 dużych zielonych liści świeżej bazylii

Karo in the Kitchen
Biszkopt z galaretką, pianką i ananasem 192

studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy galaretkę i dokładnie miksujemy. Dodajemy resztę ananasa i mieszamy. Wykładamy na stężałą galaretkę i odstawiamy do lodówki. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik z mlekiem 171

ciasto folią aluminiową. Zostawić w piekarniku do wystudzenia. 3. Polewa: czekoladę roztopić na parze i dokładnie wymieszać z mlekiem. Ostudzone ciasto polać polewą i udekorować cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Figa z makiem 154

galaretce ciężko jest rozprowadzić dlatego łatwiej posmarować biszkopt) i ułożyć na całkowicie stężałej galaretce kremem w dół. Resztą kremu posmarować wierzch biszkoptu, ułożyć kilka pokrojonych brzoskwiń i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Biszkopt z galaretką, pianką i brzoskwiniami 155

studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy galaretkę i dokładnie miksujemy. Dodajemy resztę brzoskwiń i mieszamy. Wykładamy na stężałą galaretkę i odstawiamy do lodówki. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Placki pełnoziarniste 151

małe porcje/ składniki: 1/3 szklanki mąki pełnoziarnistej (40-50 g)* 150 g jogurtu naturalnego gęstego jajko płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cukru olej do smażenia (użyłam kokosowego) jak zrobić?    Białko oddzielić od żółtka. Żółtko, wymieszać wraz z jogurtem naturalnym, mąką i proszkiem do pieczenia i cukrem. Białko ubić na sztywną pianę wraz  z szczyptą

tost z dżemem
Deser owocowo-lodowy 202

kuchni. A potem wrócić do prasowania. Składniki -ulubione lody- u mnie smak tropików - morele suszone Owocowy Raj - naturalny sok z żurawiny Owocowy Raj -brzoskwinia -zielone winogrono -chipsy naturalne niesłodzone kokosowe -mięta -miseczki waflowe Z podanych składników skomponuj deser lodowy, zdrowy, smaczny, orzezwiający.Polej sokiem z żurawiny. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Wrocławscy Ulicożercy - Relacja z Festiwalu Food Trucków i Zacnego Piwa 178

niepozbawionej ulubionych stoisk. Przechodząc obok Ottomańskiej Pokusy , nie mogłem oczywiście się oprzeć i nie zakupić kilku kawałków mojej ukochanej baklavy, Obok tradycyjnej z orzechami włoskimi i pistacjami, gorąco polecam kokosową w formie bransolety. Każdy miłośnik kokosu będzie zachwycony. Nie mogąc się zdecydować na konkretny posiłek, wybraliśmy moją ulubioną pizzę od Happy Little Track . Lepszej margharity nie znajdziecie w całym mieście

Food Square
Na powolny poranek, kokosowy bulgur. 168

Kasza bulgur z mleczkiem kokosowym;  z bananem i borówkami  Lubię tak usiąść z rana z parującym kubkiem kawy, lubię chwilę odetchnąć, zapomnieć o wszystkim,  pójść pobiegać, gdy ludzie jeszcze śpią lub już gdzieś się śpieszą, nie myśleć o chwilę o niczym konkretnym, nim wrócę do wszystkiego, lubię, gdy zwykła kasza staje się czymś wspaniałym, bo mogę

More food, love and dreams