kokosowe - 19941 przepisów (strona:930/1330)

Bułki z dynią! Smażone banany! 196

Wstaw do nagrzanego piekarnika.  Temp. 200 stopni C. Czas pieczenia 35- 40 minut.  Smażone banany i figi w sosie kokosowo- orzechowym: Na rozgrzaną patelnię dodaj łyżkę oleju kokosowego, smaż grube plastry bananów i figi. Oprósz cynamonem, pod koniec smażenia dodaj masło z nerkowców (Primavika). Podajemy na gorącym bułeczkach dyniowych. Pięknego poranka

SMYKWKUCHNI
Zupa krem z kopru włoskiego (fenkułu) z jabłkiem 221

czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego ) - 1 fenkuł (koper włoski) - 1 por - 2 cebule (u mnie 1 zwykła, 1 czerwona) - 2 ziemniaki - 2 małe jabłka - 2 pietruszki - 1 łyżka oleju kokosowego, rzepakowego - 1 łyżeczka tymianku - 1 łyżeczka lubczyku - 1 łyżeczka kurkumy *opcjonalnie: czarny sezam do posypania W garnku na oleju szklimy pokrojoną w piórka cebulę wraz z pokrojonym w plastry porem

Be Fit Be Strong
Te słynne CHIPSY Z JARMUŻU 166

ręcznikiem papierowym nadmiar wody. Posoliłam solą morską (niedużo, żeby nie wyszły za słone, pół łyżeczki spokojnie wystarczy), posypałam solidnie papryką słodką wędzoną w proszku, do tego dałam łyżeczkę oleju kokosowego bezzapachowego i wszystko wygniotłam rękami, żeby olej i przyprawy dobrze się rozprowadziły.  Ułożyłam liście na blaszce przesmarowanej olejem i włożyłam do piekarnika nagrzanego na 150 stopni, termoobieg. Pierwsza partia

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Czekoladowa tarta z malinami i czekoladowym kremem 204

gram herbatników kakaowych lub oblanych czekoladą 100 gram gorzkiej czekolady Czekoladowy krem (ganache): 200 gram gorzkiej czekolady 1/4 szklanki kakao 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki wody (lub wody kokosowej lub wody różanej dla podbicia smaku) 100 gram masła 200 ml śmietanki 30% Ponadto: masło do wysmarowania formy 500 gram malin Ciasteczkowy spód Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Ciasteczka Oreo

Mango Papaja
Kakaowo - mogdałowa chia na zdrowy deser! 161

Malutkie nasionka chia urzekły mnie swym smakiem i bogactwem minerałów. Po pierwszej, kokosowej próbie przyszedł czas na następne eksperymenty. A na tym nie koniec, bo głowę mam pełną pomysłów! Tym razem prezentuję coś prostego, szybkiego i bez zbędnych zabiegów, ponieważ angina nadal nie odpuszcza. Na pyszne śniadanie lub deser. Chia poleca się na całej linii! Składniki: (na 1 porcję

Cakes By Kejt
Makaron z dyni z sosem pomidorowym i wędzonym tofu 218

porcji. Składniki: - 1 dynia makaronowa (2-3kg) - 400g pomidorów krojonych (lub 2 puszki) - 200g BIO tofu wędzonego Polsoja - 1 papryka - 2 cebule - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka oleju kokosowego, rzepakowego - 0,5 łyżeczki suszonego oregano - 0,5 łyżeczki suszonego rozmarynu - 0,5 łyżeczki suszonego tymianku - 0,5 łyżeczki suszonego lubczyku - 0,5 łyżeczki wędzonej papryki - 0,5 łyżeczki chili

Be Fit Be Strong
Truskawkowy mus z nasionami chia i mango 148

więc sięgnęłam po jeden koszyczek. Także dzisiaj mus truskawkowy z mega zdrowymi nasionami chia oraz słodkim mango. Składniki : * szklanka truskawek * łyżeczka miodu * 3 łyżki nasion chia * pół szklanki mleka kokosowego  * dojrzałe mango Przygotowanie : Nasiona chia zalać mlekiem i odstawić na całą noc. Truskawki zmiksować z miodem. Mango obrać, zmiksować na gładko. Mus truskawkowy ułożyć w szklance, polać nasionami oraz

Magiczne Życie Marty
Mam i ja. 152

Dyniowo-kokosowe kluski, ze śliwkami i tahini tyle się naoglądałam wariacji tych klusek, że w końcu nie mogłam się zdecydować z czym podam własne, padło tak,  zdecydowanie dobry wybór < 3 choć następnym razem próbuję jeszcze takich w orzechowej panierce, bo to kolejne na których widok ślinka mi cieknie ^.^  ... tylko pytanie,  czemu ja je dopiero

More food, love and dreams
Domowa dyniowa granola (musli) 157

kolejna, tym razem będzie to dyniowa granola przygotowana na bazie pure z upieczonej dyni. Nadała ona płatkom pięknego pomarańczowo-złocistego koloru. Na blogu znajdziecie także granolę pięć zbóż granolę kokosową pomarańczowe musli z żurawiną domowe musli z bakaliami granolę kokosowo-rabarbarową Domowa dyniowa granola (musli)   Czas przygotowania: 70 minut  Składniki: 200 g płatków owsianych 200 g płatków jęczmiennych

Kulinarne przygody Gatity
Zupa marchewkowa z masłem orzechowym 218

czasu aż marchewka będzie miękka. Dodać masło orzechowe i wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny (opcjonalnie). Podawać przybraną bazylią, śmietaną, mleczkiem kokosowym, lub tak jak u mnie ostrym sosem sriracha. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Batoniki energetyczne 219

zawsze się udają :) Z poniższego przepisu wyszło mi 16 dużych batonów . ~ Energetyczne batoniki musli ~  Składniki: 300g płatków (u mnie owsiane) 150g suszonej żurawiny 80g pestek dyni 60g wiórków kokosowych 60g mielonych migdałów 40g pestek słonecznika 40g poppingu z amarantusa (1szkl.) 30g sezamu 30g brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 70g masła 320g miodu 1 łyżka tahini (opcjonalnie) + dowolne dodatki

Kuchenny Skrawek Nieba
Raw and Happy . 170

testowania Gryczanek , super zdrowej przekąski . 1 . Pierwsza jest o smaku czekoladowym : w jej skład wchodzą : kiełkowana polska kasza gryczana , daktyle , rodzynki,kiełkowany słonecznik , surowa masa kakaowa, kasza jaglana, wiórki kokosowe, kiełkowany amarantu, siemię lniane i szałwia hiszpańska . Jest żródłem magnezu a przede wszystkim biopierwiastków .   2. Owoce leśne. 3. Z dodatkiem miodu . Zapraszam do odwiedzin strony internetowej   http://rawandhappy.eu

Sama słodycz i szczypta chili
Jagielnik z konfiturą truskawkową 202

wcześniej wypłukać lub uprażyć w garnku. W ten sposób pozbywamy się charakterystycznej ,,goryczki", która może zepsuć cały wypiek. Po upieczeniu i ostudzeniu jagielnika, udekorowałam go konfiturą truskawkową i wiórkami kokosowymi.  Moja mama, gdy tylko spróbowała kawałek powiedziała: ,,PRZE-PY-SZNY!" Dodała jeszcze, że gdybym jej wcześniej nie uprzedziła, nigdy nie pomyślałaby, że jest to sernik... z kaszy jaglanej

Kuchnia Ellie
.1106. do góry nogami 163

odwracane ciasto dyniowe z mąki kokosowej ze śliwkami i domowym masłem orzechowym~ Jeśli kiedykolwiek robiliscie tzw. odwracane wypieki, wiecie że ich wierzch, mimo że jest pyszny, nie wygląda pieknie... :D Dlatego ja zakryłam go słuszną ilością domowego masła orzechowego ♥ Idealne połączenie...A teraz idę do szkoły na kontynuację wczorajszego kursu cukierniczego. Wczoraj było trochę nudno, jeśli mam być szczera

breakfast of dreams
Pieczona dynia faszerowana ekologiczną quinoa, soczewicą i szpinakiem 178

łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) - 100g ekologicznej komosy ryżowej czarnej SYMBIO  - 100g soczewicy czerwonej - 100g szpinaku - 2 cebula (u mnie czerwona) - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka oleju kokosowego - papryka słodka do obsypania wnętrza dyni - 3 gałązki rozmarynu *opcjonalnie: wegański parmezan z nerkowców Dynie dokładnie myjemy, odcinamy delikatnie spody, by stabilnie stały i czapeczki w celu ich wydrążenia. Dokładnie pozbywamy

Be Fit Be Strong