kokosowe - 19941 przepisów (strona:939/1330)

Bułki drożdżowe z jabłkiem 170

drożdży 3 jajka 5 łyżek miodu 1 cukier wanilinowy 1 cukier ze skórką cytryny Nadzienie: 4 - 5 jabłek (w zależności od wielkości) 4 łyżki cukru trzcinowego 3 łyżki wiórek kokosowych 3 łyżki rodzynek 3 łyżki suszonej żurawiny 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kardamonu Dodatkowo: 4 łyżki mleka 2 łyżeczki cukru trzcinowego Mąkę przesiewamy do dużej miski. Mleko podgrzewamy

Czary - gary w kuchni
Moje zielone power śniadanie – zielone smoothie bowl 154

łyżka młodego jęczmienia łyżka chia wersja z dodatkami (owoce dodajemy po łyżce, resztę po łyżeczce na porcję): 100 g mrożonego szpinaku 450 g ananasa duża pomarańcza granat jagody wiórki kokosowe mieszanka ziaren (pestki dyni, słonecznika, orzeszki piniowe) nerkowce młody jęczmień błonnik malinowy chia Szpinak oraz obrane i pokrojone owoce miksujemy na gładko wraz z chia i młodym jęczmieniem. Przelewamy

Mienta blog
Makaron z wędzonym pstrągiem łososiowym i szpinakiem (fit) 198

wiele zdrowszych odpowiedników jest już bez problemu dostępna w większości sklepów to nadal mamy problemy by dostać wszystko to co chcemy.  Pełnoziarnisty makaron z orkiszem, ksylitol, czy olej kokosowy są produktami deficytowymi w naszych spożywczakach, a nawet jeśli są to cena nie jest bynajmniej satysfakcjonująca. Wtedy na pomoc przychodzą sklepy internetowe. Jednym z naszych ulubionych jest frisco.pl. Sklep

Kolizje Smaków
Tarta z ciecierzycy po włosku! 229

ugotowanej według instrukcji na opakowaniu - 3 jajka eko - 250 ml jogurtu 0% tłuszczu - 4 ząbki czosnku - 4 pomidory suszone w oleju - pomidorki koktajlowe - papryczka piri piri - bazylia - sól - olej kokosowy do wysmarowania naczynia do tarty Cieciorkę, jajka, jogurt, bazylię, czosnek i 1 papryczkę, zmiksuj w blenderze na gładką masę.  Wylej masę do wysmarowanego naczynia do tarty, ułóż pomidorki koktajlowe

SMYKWKUCHNI
Wegańskie bezglutenowe racuchy z ananasa 289

łyżki syropu  z agawy/klonowego Wszystko razem wrzucamy do pojemnika blendera i miksujemy do uzyskania jednorodnej masy. Odstawiamy na min. 15 minut, po czym smażymy na niewielkiej ilości oleju kokosowego. W zasadzie jest to bardziej podsuszanie niż typowe smażenie. Podajemy same, z dodatkiem dżemu lub polane syropem

Smakuje zdrowo
Trufle czekoladowe 203

papierze do pieczenia. Schładzam w lodówce, a następnie przekładam na talerz lub paterę.  U mnie część trufli została obtoczona w mleku w proszku, ale można również użyć wiórek kokosowych, zmielonych orzechów, polewy białej lub ciemnej lub zostawić w oryginalnej wersji. W każdej jednej trufle smakują wybornie

Ciasteczkowy Potwór
Pożegnania. I zielona, wiosenna granola. Z jagodami 177

płatków jaglanych 40 g sezamu 2 łyżki chia 75 g orzechów włoskich 150 g kandyzowanych kasztanów 50 ml syropu klonowego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka zielonej herbaty matcha 200 g suszonych jagód Orzechy i kasztany grubo posiekać, wymieszać z płatkami. Olej rozpuścić, dodać syrop klonowy, ekstrakt i herbatę, połączyć. Wlać mokre składniki do suchych

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Orkiszowe placuszki z jabłkiem 187

śmietany. Placki smażymy na małym ogniu na rozgrzanej (małej) patelni bez tłuszczu. Jeśli Wasza patelnia nie nadaje się do smażenia beztłuszczowego skropcie ją delikatnie olejem lub dajcie odrobinę oleju kokosowego itp (według uznania) przed smażeniem. Na patelnię wykładamy po jednej łyżce masy. Uwaga: przed wyłożeniem na patelnię nowej porcji ciasta masę warto zawsze przemieszać. Placki smażymy z obu stron

Słodkie okruszki
Burgery z bobu lub bobowe wg Miśki 138

łyżeczka pieprzu ziołowego pęczek świeżego koperku Przygotowanie: Ugotuj ryż. Możesz to zrobić moim sposobem. W garnku rozgrzej łyżkę dobrego oleju (jeżeli mam w domu, to do wszystkiego używam masła kokosowego) i wrzuć ryż (suchy). Podsmaż do prze minutkę, aż się zeszkli. Dolej wody. Średnio ryż wchłania na jedną porcję ryżu 3 porcje wody, więc możesz użyć np. kubka

greenscarf
Owsiane ciasteczka cytrynowe z kawałkami czekolady bez cukru 157

dowolnej substancji słodzącej np. miodu, ksylitolu, erytrolu, ewentualnie cukru trzcinowego. Mąkę owsianą można przygotować samemu w domu lub kupić gotową. Zapraszam :) Składniki: 100 g mąki owsianej 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła orzechowego skórka otarta z połowy cytryny pół tabliczki gorzkiej czekolady bez cukru posiekanej 3 łyżki mleka (można dodać więcej w zależności od konsystencji ciasta) 1 łyżeczka dowolnego słodzidła

Chocolate Muffin Blog
KREWETKI PO TAJSKU Z CHILLI I IMBIREM W SOSIE POMARAŃCZOWO-LIMONKOWYM 532

szalotka 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 2 cm-3 cm korzenia imbiru pół łyżeczki sproszkowanej trawy cytrynowej, albo 1 łodyga świeżej 2 łyżki oleju roślinnego ( ja używam zawsze kokosowego)  liście świeżej kolendry ( koniecznie) SOS (200 ml): sok z 1 dużej, dojrzałej pomarańczy sok z 1 limonki 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka sosu rybnego 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Calzonella.com
KOKOSOWE BROWNIE Z PIANKAMI (BEZGLUTENOWE) 114

jest konieczne. SKŁADNIKI: - 100 g gorzkiej czekolady - 100 g masła - 1 łyżka  ekstraktu waniliowego - 100 g cukru - 1 jajko (ja miałam bardzo duże) - 180 g wiórek kokosowych - pianki -  krem angielski PIEKARNIK ROZGRZEJ DO 180 stopni. W garnku na małym ogniu rozpuść czekoladę i masło. Kiedy wszystko się rozpuści i lekko przestygnie dodaj cukier, ekstrakt. DO PRZESTUDZONEJ MASY dodaj

Kuchnia bezglutenowa Loli
Koktajl wysokobiałkowy – naturalny 141

ogromną ilość smaku pochodzącą od owoców. Ilość na mniej więcej 2 osoby. 1300kcal i 60g białka. Składniki: Soja – 300g (ugotowanej) Mango – 1 sztuka Truskawki – 150g Mleko kokosowe – 800g (lub inne roślinne) Wanilia – 1 laska/łyżeczka Daktyle – 100g Nasiona chia – 20g Jagody goji – 20g Sól – szczypta Wykonanie: Wszystkie składniki umieść w kielichu

Blendman
risotto z owocami morza 99

wytrawnego, 600 ml bulionu (najlepiej rybnego, jeżeli nie mamy to warzywnego), 200 g mrożonej mieszanki owoców morza, 100 g masła, 100 g parmezanu, 2 łyżki oliwy, 4 łyżki oleju kokosowego, natka pietruszki lub kolendra, Parmezan drobno zetrzeć. Trawę cytrynową, listki limonki, czosnek, ostrą papryczkę drobno posiekać. Pomidory osączyć z zalewy, przeciąć wzdłuż na pół a następnie pokroić w paski. Szalotki

królestwo garów
Krem czekoladowy (awokado, banan) z kokosową kruszonką 152

awokado (najlepiej dojrzałe) 1,5 banana (dużego) 6 łyżek kakao (płaskich) 2 łyżki syropu z agawy (użyłam miodu) Kruszonka: 80g mąki pszennej 60g masła/margaryny 20g cukru 30g wiórek kokosowych Przygotować kruszonkę. Wszystkie składniki połączyć - poprzez rozcieranie palcami. (Masło/margaryna powinno/a być zimne/a, a kruszonka ma mieć konsystencję małych piaskowych grudek.) Całość wstawić do lodówki. Przygotować krem. Wszystkie składniki kremu

Di gotuje