kokosowe - 19941 przepisów (strona:948/1330)

Granola domowa 174

granoli się pojawia. Można ja jeść z mlekiem, jogurtem, owocami. składniki: 250g płatków żytnich /owsianych 2 łyżki siemienia lnianego 50g pestek dyni 20g sezamu ( najlepiej niełuskanego ) 20g wiórek kokosowych 30g orzechów laskowych 30g płatków migdałowych 50g moreli ( najlepiej niesiarkowanych) 50g fig  50g rodzynek bądź żurawiny 2 łyżki tahini 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki miodu gryczanego lub spadziowego

Apetyt na Zielone
Placuszki z serka wiejskiego z owocami suszonymi i orzechami 186

cynamonu 2 łyżki syropu z agawy 3 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki sezamu niełuskanego 4 -5 łyżek oleju do smażenia po podania: syrop z agawy, miód, owoce suszone, wiórki kokosowe Wykonanie: Do serka wiejskiego dodajemy wszystkie pozostałe składniki, oprócz oleju. Orzechy i owoce typu daktyle, morele powinny być rozdrobnione na mniejsze części. Mieszamy. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju

Apetyt na Zielone
Makaron z suszonymi pomidorami i slonecznikiem. 391

oleju z pomidorów z samego dna wraz z ziołami 150g oliwek zielonych     sos: 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki mleczka kokosowego Wykonanie: Nagrzać piekarnik do 200 stopni. Termoobieg. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Ziarna słonecznika równomiernie rozsypujemy na blasze. Czas prażenia około

Apetyt na Zielone
18. Babka jaglano-ryżowa 268

wychodzi mniej więcej 15 kawałków, 1 kawałek ok. 46g = 160kcal. Składniki: - 250g mąki jaglanej - 60g mąki ryżowej - 60g masła - 50g amarantusa - 30g oleju kokosowego - 20g lnu mielonego - 4 jajka - 1 szklanka wody niegazowanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1,5 łyżki ksylitolu * płatki jęczmienne do posypania na wierzch Oddzielamy żółtka od białek. Białka z ksylitolem ubijamy na sztywną pianę

Be Fit Be Strong
19. Naleśniki szpinakowe z farszem brokułowym 261

farszem to ok. 242g = 230kcal. Składniki na ciasto (4-5 naleśników): - 100g szpinaku baby - szklanka mleka - 120g mąki ryżowej - 2 duże jajka lub 3 małe - 2 łyżeczki oleju kokosowego Składniki na farsz: - 450g mrożonego lub świeżego brokuła - 100g jogurtu naturalnego - 80g Apetiny Basil&Oregano  Gotujemy brokuły do miękkości. Ciasto: Szpinak płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i wrzucamy

Be Fit Be Strong
52. Placek ryżowy z awokado i mango 226

mąki wsypujemy przesianą mąkę, mleko z budyniem, mus owocowy, płatki migdałów, jajka, ksylitol i proszek do pieczenia i mieszamy/miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji. Do formy na tartę wysmarowanej olejem kokosowym przelewamy otrzymaną masę i posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Smacznego

Be Fit Be Strong
55. Tarta z groszkiem i awokado na spodzie z kaszy jaglanej 284

poczujemy zapach jakby orzechowy). Zalewamy wodą na wysokość 1cm ponad kaszę. Gotujemy pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia wody, studzimy. Dodajemy jajka i parmezan. Formę do tarty smarujemy olejem kokosowym za pomocą pędzelka i wykładamy dno wraz z bokami przygotowaną kaszą, nakłuwamy widelcem (starając się zachować jednakową grubość w każdym miejscu). Pieczemy w 200 stopniach przez 10 minut. Składniki na farsz

Be Fit Be Strong
Akcja pierogowanie - czy da się zrobić bezglutenowe pierogi? 294

pszenne) Z ciasta wykroić kółka, dodać po około łyżeczce farszu i uformować pierogi Gotować w lekko osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia Farsz 150 g tofu 4 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki syropu z agawy 4 łyżki czarnych porzeczek Przygotowanie: Tofu, olej i syrop zmiksować na gładką masę konsystencji serka homogenizowanego Dodać porzeczki, wymieszać Godzina 23.00 - pierogi wędrują do garnka

pyszne zdrowości
Kofta tofu - że co? ;) 246

łyżka wiórków z suszonych pomidorów Przyprawy: szczypta chilli i kuminu, po łyżeczce  kurkumy, kozieradki , 2 łyżeczki cynamonu, soli, 3 łyżeczki papryki słodkiej + tłuszcz do smażenia (u mnie olej kokosowy) Przygotowanie: Cebulę posiekać  Olej rozgrzać i dodać przyprawy, po chwili dodać cebule i dusić pod przykryciem do miękkości po czym zdjąć z ognia Tofu zmielić z sokiem z cytryny

pyszne zdrowości
Ciasto ucierane z truskawkami i kokosem 182

masła - 3/4 szklanki cukru - 1,5 szklanki mąki pszennej - szczypta soli - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - łyżeczka proszku do pieczenia * dodatkowo: - 500 g świeżych truskawek - kilka łyżek wiórek kokosowych * na kruszonkę: - szklanka mąki pszennej - 100 g masła - 4-5 łyżek cukru pudru Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać sól cały czas ubijając. Następnie dodać jajko, ubijać aż połączy

W poszukiwaniu inspiracji
Współpraca z DeCare - Dystrybutor Smaków Świata 145

lubiących kuchnię i smaki orientalne :) Powyżej widzicie zawartość paczki, która do mnie dotarła. Znajdowała się w niej m.in musztarda z dodatkiem miodu czy tak długo szukany przeze mnie olej kokosowy :) Zatem jeśli jesteście ciekawi, co smacznego z tej współpracy wyniknie, zaglądajcie na bloga i fanpage'a :) A osoby szukające dobrych produktów orientalnych zapraszam do świata DeCare

My simple kitchen
Gęsty szejk owsiany na ochłodę. 156

Szejk owsiany morela-banan-mleczko kokosowe Dopijam szejka, pakuję sukienkę.. i milion innych rzeczy i ruszam w drogę, kierunek Siemiatycze, wesele, wracam do was w poniedziałek ^^  Ja nie wiem jak ja wstanę do tej pracy o 5 w poniedziałek

More food, love and dreams
Pyszna owsianka na śniadanie 176

Składniki -płatki owsiane pełnoziarniste u mnie  MELVIT -miód rzepakowy wymieszany z ciepłym mlekiem u mnie  MIODY POLSKIE -Migdałowy Przylądek, a w nim- Prażony słonecznik, migdały, sezam, wiórki kokosowe, orzechy arachidowe od  ZIARENKOWO -morele suszone u mnie od  SKWORCU -jagody goji Ugotuj płatki owsiane na mleku, zgodnie z instrukcją podaną przez producenta na opakowaniu. Odstaw, niech się

Z Kuchni Do Kuchni
VEGAN MANGO LASSI Z WODĄ RÓŻANĄ 210

lassi... Aktualnie nie wyobrażam sobie niczego lepszego. VEGAN MANGO LASSI Z WODĄ RÓŻANĄ /własny;/ dla 2 osób 1 mocno dojrzałe mango 1/3 szklanki wody różanej 1 szklanka mleka kokosowego (lub ryżowego) 1/3 szklanka wody mineralnej 1 łyżka syropu z agawy szczypta mielonego kardamonu Mango obieram ze skórki, usuwam pestkę, kroję w mniejsze części i miksuję, dodając mleko, wodę, wodę

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania