powstał z mixu składników;) SKŁADNIKI: - 5 jajek - 1,5 szklanki cukru - pół szklanki oleju - 1 cukier waniliowy - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 2,5 szklanki mąki - 10 dag wiórek kokosowych - 1 szklanka maślanki -1 łyżka likieru amaretto WYKONANIE: Do misy wbijamy 2 jajka i 3 żółtka miksujemy ze szklanką cukru i cukrem waniliowym, gdy masa jest biała
Moje Słodkie Piekiełkomąki - 1/2 szklanki oleju - 3/4 szklanki cukru ( dałam trochę mniej) - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli Dodatki - 1 łyżka kakao - 2 łyżki wiórków kokosowych - 1 opakowanie kisielu ( u mnie wiśniowy) Dodatkowo - masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki Wykonanie Białka ubiłam z połową cukru i szczyptą soli na sztywną pianę, żółtka ubiłam
Kuchnia z widokiem na ogródananasa Koktajl z pomarańczą… i nie tylko Koktajl „Radość o poranku” Smoothie „Mango buszu” Koktajl żurawinowo bananowy Truskawkowy wirek Koktajl „Owocowa Pokusa” Koktajl bananowo kokosowo malinowy Koktajl bananowo kokosowy z mango Na zdrowie i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Jogurt bananowy z mango i nektarem z agawy appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2/3 szklanki cukru 120 g stopionego masła 2 jaja 1/2 szklanki mleka 2 nieduże banany rozgniecione widelcem 1 duże mango obrane i pokrojone w kostkę płatki migdałowe W jednej misce wymieszać ze sobą składniki suche, w drugiej mokre. Połączyć zawartość obu misek, wymieszać widelcem, dodając
Czerwień i błękitPIECZENIE: 15-20 minut (do zarumienienia) - temperatura 180 stopni, góra-dół termoobieg. /Jeśli za szybko zaczną się rumienić - zmniejszamy temperaturę! Ekspresowe, wilgotne, a zarazem chrupiące ciasteczka kokosowe to mój bezglutenowy odpowiednik sklepowych jeżyków. Powstały na bazie nieśmiertelnych kokosanek ( link ), ale wzbogaciły się o bakalie i czekoladę, a w efekcie końcowym (kiedy już spora część zdążyła zniknąć w czeluściach
Wypisz Wymalujżyciu czegokolwiek więcej? Są takie dni, że wystarczy nam tylko tyle. I to właśnie na takie dni mam przygotowanie kilka przepisów podobnych do tego, który zaprezentuję Wam dziś. Kulki kokosowe, które przypominają w smaku popularny batonik Bounty. Wiecie co jest w tym przepisie najlepszego? Potrzebujecie tylko trzech składników, aby wyczarować wyjątkowo smaczny i szybki deser! . Więcej
Okolice Palnikacynamonem SKŁADNIKI : 1 duże jajko 250 g twarogu chudego 1 łyżeczka ksylitolu świeża laska wanilii około 3 cm - ziarenka z laski 1/3 - 1/2 łyżeczki cynamonu olej kokosowy PRZYGOTOWANIE : Do miseczki wbijamy jajko i je roztrzepujemy, dodajemy chudy twaróg i całość ugniatamy mieszając widelcem. Następnie dodajmy ksylitol oraz ziarenka świeżej wanilii, dodajemy cynamon i całość mieszamy. Patelnie teflonową
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkicukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 1 małe jabłko starte na tarce 120 g startej marchwi 80 ml oleju 50 g orzechów (nie dałam) 50 g rodzynek 30 g wiórków kokosowych Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Do miski wsypać mąkę, proszek, cynamon i sól. Jajka ubić z cukrem, dodać olej
Sto kolorów kuchnidrugą część masy przykrywamy drugą połową ciasta. Przygotowujemy polewę: masło rozpuszczamy dodajemy cukier, kakao i jogurt podgrzewamy przez chwilę ciągle mieszając. Przestudzoną polewą rozprowadzamy na wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi do dekoracji.Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Ciasto przygotowała Elżbieta Smacznego
kgwjanczewoblenderze z erytrolem na najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy pozostałe składniki, blendujemy odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy omlet na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym na małym ogniu pod przykryciem SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćinnego słodzidła) łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym (około łyżka ciasta na jeden placek) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdokładkami :) Składniki: - 500 g piersi z kurczaka - 500 g mieszanki chińskich warzyw i grzybów - 250 g makaronu (jak wyżej) - 500 ml bulionu - 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy) - sos sojowy - słodka i ostra papryka w proszku - czosnek granulowany - sól, pieprz - opcjonalnie: sos chilli Zaczynamy od kurczaka, którego myjemy, oczyszczamy, kroimy w niewielką kostkę i marynujemy. Co do marynaty? Łyżka
Kulinarne zapędy Kokosamiejsce, a zamiast niej zrobiłam do chleba własną pastę "skwarkową" z tofu, w składzie której znalazły się, w kolejności wg udziału w zawartości: - tofu, skwarki cebulowe (cebula, olej kokosowy, pieprz), sól, sos sojowy, odrobina oleju konopnego. Widzicie różnicę? Jeśli chcecie zrobić sobie taką samą, wystarczy, że: - 1 dużą cebulę podsmażycie na oleju, oprószycie pieprzem, - 1 kostkę tofu pokruszycie
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEmleka jajko (osobno białko i żółtko) 50 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki sody szczypta soli 2 łyżki erytrytolu lub cukru trochę sproszkowanej wanilii banan pół łyżeczki oleju (polecam olej kokosowy) Przygotowanie: Serek ricotta łączymy w misce z mlekiem, żółtkiem, mąką, sodą, szczyptą soli, wanilią i słodzikiem. Białko przekładamy do osobnej miski i ubijamy na sztywno, po czym delikatnie łyżką dodajemy
Moja Michaoferują kompletnie nowy wymiar doznań i podczas pieczenia uwalniają cudowny aromat — w całym domu pachnie wyczekiwanym już latem! * SKŁADNIKI na 6 porcji Pieczone grejpfruty: 3 grejpfruty 3 łyżki cukru kokosowego* 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka wody różanej ½ łyżeczki startego imbiru Krem z nerkowców: 150 g orzechów nerkowca 2 łyżki syropu klonowego lub z agawy 1 laska wanilii 1 łyżeczka
Food Square