kokosowe - 19941 przepisów (strona:952/1330)

Ciasto Maślano-Kokosowe 79

powstał z mixu składników;) SKŁADNIKI: - 5 jajek - 1,5 szklanki cukru - pół szklanki oleju - 1 cukier waniliowy - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 2,5 szklanki mąki - 10 dag wiórek kokosowych - 1 szklanka maślanki  -1 łyżka likieru amaretto WYKONANIE: Do misy wbijamy 2 jajka i 3 żółtka miksujemy ze szklanką cukru i cukrem waniliowym, gdy masa jest biała

Moje Słodkie Piekiełko
Kolorowa babka trójsmakowa. Babka na białkach. 192

mąki - 1/2 szklanki oleju - 3/4 szklanki cukru ( dałam trochę mniej) - 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli    Dodatki - 1 łyżka kakao - 2 łyżki wiórków kokosowych - 1 opakowanie kisielu ( u mnie wiśniowy)    Dodatkowo - masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki Wykonanie Białka ubiłam z połową cukru i szczyptą soli na sztywną pianę, żółtka ubiłam

Kuchnia z widokiem na ogród
Jogurt bananowy z mango i nektarem z agawy 120

ananasa Koktajl z pomarańczą… i nie tylko Koktajl „Radość o poranku” Smoothie „Mango buszu” Koktajl żurawinowo bananowy Truskawkowy wirek Koktajl „Owocowa Pokusa” Koktajl bananowo kokosowo malinowy Koktajl bananowo kokosowy z mango Na zdrowie i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Jogurt bananowy z mango i nektarem z agawy appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Muffiny bananowo-kokosowe z mango 191

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2/3 szklanki cukru 120 g stopionego masła 2 jaja 1/2 szklanki mleka 2 nieduże banany rozgniecione widelcem 1 duże mango obrane i pokrojone w kostkę płatki migdałowe W jednej misce wymieszać ze sobą składniki suche, w drugiej mokre. Połączyć zawartość obu misek, wymieszać widelcem, dodając

Czerwień i błękit
EKSPRESOWE KOKOSOWE JEŻYKI BEZ GRAMA MĄKI. 123

PIECZENIE: 15-20 minut (do zarumienienia) - temperatura 180 stopni, góra-dół termoobieg. /Jeśli za szybko zaczną się rumienić - zmniejszamy temperaturę! Ekspresowe, wilgotne, a zarazem chrupiące ciasteczka kokosowe to mój bezglutenowy odpowiednik sklepowych jeżyków. Powstały na bazie nieśmiertelnych kokosanek ( link ), ale wzbogaciły się o bakalie i czekoladę, a w efekcie końcowym (kiedy już spora część zdążyła zniknąć w czeluściach

Wypisz Wymaluj
Kulki Bounty - trzyskładnikowe trufle kokosowe. Szybki deser 124

życiu czegokolwiek więcej? Są takie dni, że wystarczy nam tylko tyle. I to właśnie na takie dni mam przygotowanie kilka przepisów podobnych do tego, który zaprezentuję Wam dziś. Kulki kokosowe, które przypominają w smaku popularny batonik Bounty. Wiecie co jest w tym przepisie najlepszego? Potrzebujecie tylko trzech składników, aby wyczarować wyjątkowo smaczny i szybki deser!  . Więcej

Okolice Palnika
Poniedziałkowy "fit" - Twarogowe placuszki z wanilią i cynamonem 212

cynamonem  SKŁADNIKI : 1 duże jajko 250 g twarogu chudego 1 łyżeczka ksylitolu świeża laska wanilii około 3 cm - ziarenka z laski 1/3 - 1/2 łyżeczki cynamonu olej kokosowy  PRZYGOTOWANIE : Do miseczki wbijamy jajko i je roztrzepujemy, dodajemy chudy twaróg i całość ugniatamy mieszając widelcem. Następnie dodajmy ksylitol oraz ziarenka świeżej wanilii, dodajemy cynamon i całość mieszamy. Patelnie teflonową

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muffiny jak batoniki 146

cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu 1 małe jabłko starte na tarce 120 g startej marchwi 80 ml oleju 50 g orzechów (nie dałam) 50 g rodzynek 30 g wiórków kokosowych   Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.  Formę do muffinek wyłożyć papilotkami.  Do miski wsypać mąkę, proszek, cynamon i sól.  Jajka ubić z cukrem, dodać olej

Sto kolorów kuchni
Piękny Cygan 255

drugą część masy przykrywamy drugą połową ciasta. Przygotowujemy polewę: masło rozpuszczamy dodajemy cukier, kakao i jogurt podgrzewamy przez chwilę ciągle mieszając. Przestudzoną polewą rozprowadzamy na wierzch ciasta posypujemy wiórkami kokosowymi do dekoracji.Wstawiamy do lodówki na 12 godzin. Ciasto przygotowała Elżbieta  Smacznego

kgwjanczewo
Orkiszowy omlet 167

blenderze z erytrolem na najwyższych obrotach przez około minutę dodajemy pozostałe składniki, blendujemy odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy omlet na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym na małym ogniu pod przykryciem SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Razowe pancakes 152

innego słodzidła) łyżeczka proszku do pieczenia Sposób przygotowania: Miksujemy ze sobą wszystkie składniki odstawiamy masę na 5-10 minut smażymy placki na rozgrzanej teflonowej patelni lekko przetartej olejem kokosowym (około łyżka ciasta na jeden placek) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Szybkie azjatyckie danie z kurczakiem i makaronem 225

dokładkami :) Składniki: - 500 g piersi z kurczaka - 500 g mieszanki chińskich warzyw i grzybów - 250 g makaronu (jak wyżej) - 500 ml bulionu  - 2 łyżki oleju (u mnie kokosowy) - sos sojowy - słodka i ostra papryka w proszku - czosnek granulowany - sól, pieprz - opcjonalnie: sos chilli Zaczynamy od kurczaka, którego myjemy, oczyszczamy, kroimy w niewielką kostkę i marynujemy. Co do marynaty? Łyżka

Kulinarne zapędy Kokosa
PASTA Z TOFU ZE SMAŻONĄ CEBULKĄ 194

miejsce, a zamiast niej zrobiłam do chleba własną pastę "skwarkową" z tofu, w składzie której znalazły się, w kolejności wg udziału w zawartości: - tofu, skwarki cebulowe (cebula, olej kokosowy, pieprz), sól, sos sojowy, odrobina oleju konopnego. Widzicie różnicę?  Jeśli chcecie zrobić sobie taką samą, wystarczy, że: - 1 dużą cebulę podsmażycie na oleju, oprószycie pieprzem, - 1 kostkę tofu pokruszycie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Placuszki z ricotty z bananami 176

mleka jajko (osobno białko i żółtko) 50 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki sody szczypta soli 2 łyżki erytrytolu lub cukru trochę sproszkowanej wanilii banan pół łyżeczki oleju (polecam olej kokosowy) Przygotowanie: Serek ricotta łączymy w misce z mlekiem, żółtkiem, mąką, sodą, szczyptą soli, wanilią i słodzikiem. Białko przekładamy do osobnej miski i ubijamy na sztywno, po czym delikatnie łyżką dodajemy

Moja Micha
Pieczone grejpfruty aromatyzowane rozmarynem i wodą różaną podawane z waniliowym kremem z nerkowców 113

oferują kompletnie nowy wymiar doznań i podczas pieczenia uwalniają cudowny aromat — w całym domu pachnie wyczekiwanym już latem! * SKŁADNIKI na 6 porcji Pieczone grejpfruty: 3 grejpfruty 3 łyżki cukru kokosowego* 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka wody różanej ½ łyżeczki startego imbiru Krem z nerkowców: 150 g orzechów nerkowca 2 łyżki syropu klonowego lub z agawy 1 laska wanilii 1 łyżeczka

Food Square