kokosowe - 19941 przepisów (strona:959/1330)

ZAKRĘCONE CHURROS – bezglutenowe! 210

imprezowa przekąska! Łatwe i szybkie do zrobienia! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 1 czubaty talerz ) * mąka gryczana – 30 g * mąka ziemniaczana – 30 g * mąka kukurydziana – 30 g * mleko kokosowe – 100 ml * woda – 100 ml * cukier – 1 łyżka * jajko – 1 szt * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * cukier waniliowy – 1 łyżka * sól – 1 szczypta

Ostra na Słodko
Trufelki czekoladowo-daktylowe 156

łatwe i szybkie do zrobienia. Pachną obłędnie... Tak, jak pachnieć może tylko pomarańcza z czekoladą Z dodatkami można dowolnie kombinować - dodawać różne orzechy, obtoczyć można je w czekoladzie, wiórkach kokosowych czy tak jak w moim przypadku, w gorzkim kakao. Deser w lekkim wydaniu. Co jakiś czas i takie u mnie znajdziecie, tym bardziej, że po zwolnieniu znowu wracam do sportu

Domowa cukiernia Ewy
Zielony koktajl z chia i jagodami goji 153

Zielono, zdrowo i pysznie! Zapraszam na najlepszy koktajl! Składniki : * 2 pomarańcze  * garść szpinaku * łyżka nasion chia * łyżka owoców goji * gruszka * 2 kiwi * płatki migdałowe i wiórki kokosowe do posypania   Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się składników i od razu podajemy

Magiczne Życie Marty
Jagodowy mug cake 107

składników gotowe ciasto przekładamy do porcelanowego naczynia- miseczki, dużego kubka i umieszczamy w mikrofalówce na 4 min gotowe ciastko posypujemy jagodami i polewamy jogurtem (opcjonalnie) PRZYPOMINAM, ŻE DZISIAJ STARTUJE KOKOSOWY KONKURS

healthy dreams
piernikowe jaglane naleśniki 113

mielimy na mąkę razem z płatkami owsianymi do zmielonych płatków dodajemy przyprawę do piernika i mleko, całość dokładnie mieszamy na rozgrzanej patelny teflonowej smażymy naleśniki (możemy pomóc sobie olejem kokosowym) gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami (POLECAM MASŁO ORZECHOWE I BANANY

healthy dreams
Klasyczne pączki z różą 224

cukru 7 dużych żółtek (L) 20 ml wódki lub rumu 50 g świeżych drożdży skórka otarta z 1 cytryny (umytej i wyszorowanej szczoteczką) 1 l oleju do smażenia (rzepakowy, kokosowy) Lukier: 200 g cukru pudru 3 - 5 łyżek gorącej wody oraz: konfitura z róży do nadziewania 50 - 100 g kandyzowanej skórki z pomarańczy   Mleko podgrzać by było ciepłe. Drożdże

maniapieczenia
Pieczony filet z kurczaka z salsą pomidorową z jarmużem i imbirem 166

myjemy i osuszamy. Przekrajamy wzdłuż na pół, aby otrzymać dwa cieńsze kawałki mięsa, które rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy je solą, pieprzem oraz słodką papryką. Następnie delikatnie podsmażamy na łyżce oleju kokosowego, przez kilka minut - jedynie do lekkiego zarumienienia.  Przekładamy na blachę i pieczemy w temp. 190-200 st. przez 30-35 minut.  W międzyczasie przygotowujemy salsę! :)  Pietruszkę

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Natura i pasja na wyciągnięcie ręki - Sklepik ze smakiem. 126

stronę do zapoznania się z pełną ofertą: http://sklepikzesmakiem.pl/ A ja już dziś zapraszam Was na pierwszy pyszny przepis z wykorzystaniem jednego z produktów otrzymanych w ramach współpracy: Kokosowy pudding chia z konfiturą dyniowo-waniliową i chrupiącym crunchy

Słodkie okruszki
Zupa-krem z selera naciowego z orzeszkami ziemnymi 275

Właściwie zupełnie zmienił smak, i nie zgadłabym że to to samo warzywo. Do tego krem tak przyjemnie przeszedł orzeszkami… mniam ;)   Składniki: 1 duża cebula 1 łyżka oleju kokosowego ½ pęczka selera naciowego 2 garście orzeszków ziemnych 3 szklanki bulionu (około 700-800ml, mniej jeśli zupa ma być gęstsza) Sól, pieprz, szczypta kurkumy Opcjonalnie: 70g sera żółtego tartego   Przygotowanie

Jak gotować i nie zwariować
Cherry curd - trochę słońca w środku zimy. 177

swoim rodzinom odrobinę lata w środku tak nieciekawej zimowej aury. Potrzebne nam: - duża garść mrożonych wiśni (wydrylowanych) - 2 jajka - 70 g masła - pół szklanki cukru - czubata łyżka wiórek kokosowych Przygotowanie:  Rozmrożone i umyte wiśnie wrzucamy do blendera i bardzo mocno rozdrabniamy. Przekładamy do metalowej miski. Dodajemy lekko roztrzepane jajka, cukier i drobno pokrojone masło. Wsypujemy wiórki i całość dokładnie

W poszukiwaniu inspiracji
Wegańskie kruche rurki z kremem budyniowym. 138

brązowym cukrze, nadziewane kremem budyniowym. Składniki: 10 upieczonych kruchych rurek budyń: z pół litra mleka sojowego, 50 g mąki ziemniaczanej i 80 g cukru 2 łyżki rafinowanego masła kokosowego. Przygotowanie: Ugotować budyń, po zdjęciu z ognia dodać masło i dokładnie wymieszać. Napełnić rurki z kremem. A przy okazji pokarzę Wam sposób na brak szprycy do kremu. Zdjęcia mówią same

greenscarf
SZARLOTKA Z PIANKĄ 119

wymieszać. Przestudzoną masę wylać na zimny biszkopt i włożyć do lodówki na 1h. pianka: Śnieżki ubić wg instrukcji na opakowaniu i wyłożyć na masę jabłkową. Posypujemy kakao lub wiórkami kokosowymi. Ciasto schładzamy w lodówce. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Ciasteczka z amarantusa 114

Składniki (na 24 ciasteczka, 4 porcje) - szklanka amarantusa ekspandowanego (30g), - 2 łyżki płatków migdałów (20g), - 2 łyżki wiórków kokosowych (20g), - łyżka kakao (10g), - 2 łyżeczki cukru (10g), - jajko (60g). Sposób przygotowania: 1. Mieszamy wszystkie składniki. 2. Formujemy na papierze do pieczenia  ciasteczka i pieczemy ok. 10 min w 180⁰C (po 5 min. pieczenia, ciasteczka przewracamy na drugą stronę

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Ciasteczka kokosowe 106

Składniki (na 24 ciasteczka, 4 porcje) - szklanka amarantusa ekspandowanego (30g) - 5 łyżek wiórków kokosowych (50g) - 2 łyżeczki cukru (10g) - jajko (60g) Sposób przygotowania: 1. Mieszamy wszystkie składniki. 2. Formujemy na papierze do pieczenia  ciasteczka i pieczemy ok. 10 min w 180⁰C (po 5 min. pieczenia, ciasteczka przewracamy na drugą stronę, żeby się nie przypaliły) Ciasteczka są bogate

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Makaron z awokado i suszonymi pomidorami 220

Składniki: 40 dag makarony (wstążki) 2 awokado około pomidorów suszonych  4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kokosowego sól, pieprz, gałka muszkatołowa garść pestek słonecznika garść pestek dyni Sposób wykonania: Makaron gotujemy al dente. Awokado obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Wrzucamy na rozgrzany olej i dodajemy zmiażdżony czosnek. Smażymy około 10 minut. Pomidory kroimy w paski i dodajemy

Qchnia po prostu