kokosowe - 19941 przepisów (strona:962/1330)

Pyszne ciasto ,,brzydal'' - śliwkowo jabłkowe w wersji fit bez tłuszczu i cukru !! 141

kakao oraz płatków quinoa sprawia, że ciasto jest bogate w błonnik oraz pobudza metabolizm, idealne na taką zimową pogodę do tego pyszny kubek mleka (ja właśnie podgrzewam pyszne migdałowo-kokosowe) i dzień od razu staję się trochę lepszy :) Może nie wygląda najbardziej efektownie (ale nie oceniajcie książki po okładce:) ciasto jest przeeepyszne :) Składniki :  3 kwaśne jabłka 1 banan

zdrowa vege kuchnia
Dietetyczne muffiny jabłkowo-makowe 105

pieczenia 1 duża łyżeczka cynamonu 3 duże łyżki maku Mokre: 3 jabłka 2 jajka (osobno białka i żółtka) 4 łyżki płynnego miodu 100 jogurtu greckiego 3 łyżki płynnego oleju kokosowego 1. Jabłka obierz, umyj i zetrzyj na tarce. 2. Mąkę, cynamon, sodę i proszek do pieczenia przesiej przez sitko. Dodaj mak. 3. W osobnej misce ubij białka jaj, następnie dalej

Powiedz dietom nie
Domowe masło orzechowe z fistaszków - crunchy i smooth 285

masło. Może niektórych zaskoczę, lecz do prawdziwego, domowego masła orzechowego NIE dodajemy żadnego tłuszczu. Najbardziej odpowiada mi oryginalna wersja, bez dodatków, ale świetnie smakuje również z dodatkiem wiórków kokosowych, kajmaku, sezamu, kawałków czekolady, kakao, z dodatkiem innych orzechów, czy z małym dodatkiem soli lub cukru. Zapraszam do wypróbowania przepisów z użyciem domowego masła orzechowego >TUTAJ< Składniki

Be Fit Be Strong
Ciasto "Kokosek" Bez Mąki 145

jajka niecałe 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki budyniu waniliowego w proszku bez cukru 4 łyżki mleka 150 gr masła roztopionego i ostudzonego 250-300 gr wiórków kokosowych 5-6 okienek czekolady gorzkiej do polewy + 3-4 łyżeczki słodkiej śmietany 30 % lub 36 % 1. Zanim zaczniemy przygotowywać ciasto rozgrzejmy piekarnik do 180-190 stopni. 2. Roztrzepujemy jajka z cukrem ( możemy

Gotowanie...to proste !
Koktajl z cukini i masła orzechoweg. 144

czasu, aż naszła mnie ochota na zielony koktajl!  Składniki: -> 300g cukinii -> 1,5-2  łyżki masła orzechowego -> 50g płatków owsianych -> 200ml mleka ( zwykłe, kokosowe, migdałowe) -> 1 łyżeczka miodu Wykonanie: Płatki owsiane gotujemy na mleku. Pozostawiając chwilę na ogniu. Kolejna odkładamy do przestudzenia.  W tym czasie kroimy myjemy i kroimy cukinię na drobniejsze

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Trufle w różnych posypkach 148

razu w wybranych posypkach. Tak przygotowane trufle odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Wykładamy na stół tuż przed imprezą. Polecam też przepis na trufle w wiórkach kokosowych

Kuchnia co dnia
.1190. zasłużony odpoczynek 148

owsianka na mleku kokosowym z porzeczkami (również w środku), z resztą porzeczek oraz gorzkimi chocolate chips~ Dzisiaj w szkole mamy dzień wolny ♥ Pewnie dziwicie się czemu tak "w środku" tygodnia...To te tak zwane dni dyrektorskie, czyli w każdej szkole wybierane jest kilka dowolnych dni które są wolne od nauki. Dzisiaj w mojej szkole też jest egzamin zawodowy więc

breakfast of dreams
Chrust po niemiecku 114

łyżka cukru waniliowego 1 szczypta soli 3 łyżki mleka 3 jajka 500g maki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Do smażenia: ok. 1 litr oleju lub tłuszczu kokosowego - ja użyłam oleju Do obtoczenia : 2 łyżki cukru ( ja użyłam cukru pudru) Połowę mąki i resztę składników na ciasto miksować 2 minuty na najwyższych obrotach. Przełożyć na stolnicę, dodać resztę mąki

Maślane ciasteczko
Koktajl bananowy z maślanką 102

Składniki: 4 banany 0,5l maślanki 0,5 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżka miodu 1 łyżeczka cynamonu Sposób wykonania: Rozdrabniamy banany, dodajemy resztę składników i wszystko w blenderze

Qchnia po prostu
Florentynki migdałowo-pomarańczowe 120

Składniki: - 1,5 szklanki migdałów (ok. 200 g) - 1,5 szklanki orzechów ziemnych niesolonych* - garść posiekanej żurawiny  - sok i skórka z 1 pomarańczy - 3 łyżki masła/oleju kokosowego - 1/2 szklanki cukru/syropu z agawy - 2 łyżki miodu Migdały i orzechy ziemne wysypujemy na balchę i wstawiamy na 8 minut do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Sok, skórkę, masło, cukier

Smakuje zdrowo
Kurcze pieczone czyli kurczak na butelce lub słoiku 360

tego przygotowanie wcale nie jest trudne, i nie zajmuje dużo czasu (no, oprócz samego pieczenia) ;)   Składniki: kurczak ( u mnie prawie 2 kg) oliwa z oliwek lub olej kokosowy (płynny) przyprawy – właściwie dowolne. U mnie dużo papryki słodkiej, trochę ostrej, szczypta pieprzu cayenne, łyżka przyprawy do kurczaka, tymianek, sól, pieprz, czosnek, odrobina sosu sojowego 3 szklanki wody szklana butelka

Jak gotować i nie zwariować
Kruche ciasteczka owsiane z masłem orzechowym, quinoa i jagodami goji :) 131

goji  1 jajko  3 łyżki syropu z agawy (Bazarek Smakoszy) 30 g masła ghee (Bazarek Smakoszy) 100 g masła orzechowego (u mnie crunchy) 2 łyżki napoju ryżowo-kokosowego (Bazarek Smakoszy) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie Płatki owsiane zmiel na mąkę. Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej

Zdrowie na języku :P
JAGLANKA Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI 150

prostu smaczna :) A w towarzystwie ulubionych dodatków może być wyśmienitym początkiem dnia! SKŁADNIKI (na 2 porcje): 0,75 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki wody (lub mleka roślinnego - migdałowego, sojowego, kokosowego albo krowiego) mleko (do późniejszego podlania, według uznania około 0,5-1 szklanki) 2 banany 3 łyżki brązowego cukru 2-3 łyżki wody 1 łyżeczka masła kilka orzechów włoskich

Słodko-Słony Świat Ilony
PIEROGI Z MIĘSEM NA MĄCE ORKISZOWEJ, NASZE ULUBIONE 210

treściwy więc, nie może być zbyt cienkie. Gotowe pierogi wrzucam na wrzącą, osoloną wodę i gotuję od zagotowania (nie wypłynięcia) ok.5 minut. Ja dodaję do wody sporą łyżkę oleju kokosowego, by ciasto się nie sklejało po wyjęciu. Po tym czasie wyjmuję pierogi łyżką cedzakową. Podaję polane stopionym masłem. Pierogi można również mrozić. Po wystudzeniu (rozkładam je zawsze oddzielnie na talerzu

Smaczne Zdrowe
Super kruche ciasteczka kokosowe bez jajek 135

idealnie kruche - wcale nie twarde. Każdy kawałek rozpływa się w ustach - miłe uczucie jak tak się roztapia. (17 sztuk) 120g mąki 50g masła/margaryny 50g smalcu (*) 1/2 szklanki wiórek kokosowych 4 łyżki cukru (płaskie) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Wszystkie składniki ze sobą połączyć i zagnieść do otrzymania jednolitego ciasta. (Wiórki najlepiej dodać na końcu.)  Z masy uformować

Di gotuje