roku obiecuję sobie jeść zdrowiej. Chciałam i Was skusić na kawałek ciasta, gdzie głównym składnikiem jest kasza jaglana. Jak dla mnie trochę przypomina sernik. Przy dodaniu mleczka kokosowego pachnie i smakuje jeszcze bardziej kusząco. Standardowo wpasuje się do kubka Waszej
Pink Envelopesobie cukru i jest pyszny! Żelowa mleczna masa z nasionami chia bardzo fajnie komponuje się z mango i malinami. Do deseru możecie wykorzystać swoje ulubione mleko, np. zwykłe, kokosowe, migdałowe, itd. Nasiona chia dostępne są w sklepach internetowych, ze zdrową żywnością, lub w dużych supermarketach, Nasiona chia (szałwii hiszpańskiej) zawierają: kwasy tłuszczowe Omega 3 (30%), kwasy tłuszczowe Omega
Przepisy Aleksandrynaprawdę bardzo smaczny. Do tego bez dodatku cukru i bezglutenowy. Gorąco zachęcam do przyrządzenia go nie tylko na Święta :) 180 g pełnoziarnistej mąki teff żółtko 40 g nierafinowanego oleju kokosowego (waga przed roztopieniem) 3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego łyżeczka syropu z agawy słoiczek ok. 260g kwaśnego, niesłodzonego dżemu (ja użyłam ekologicznego dżemu z agrestu) 200 g masy marcepanowej Składniki
Mienta blogśmietaną, mąką ziemniaczaną oraz ekstraktem. Do wrzącego mleka wlewamy zmiksowaną masę gotujemy na maleńkim ogniu bardzo dokładnie mieszając, żeby masa nie przywarła do dna garnka. posypka: 50 g wiórek kokosowych Wiórka wsypujemy na suchą patelnię i prażymy na rumiano. Upieczone placki przekładamy gorącą masą, ostatni placek smarujemy również masą i posypujemy prażonymi wiórkami. Ciasto odstawiamy na noc w chłodne miejsce
Domowy Smak Jedzeniaherbatników 100 g biszkoptów okrągłych 1/2 czekolady mlecznej 1 tabliczka czekolady gorzkiej 3 łyżki powideł 1 łyżka masła patyczki na polewę: 2 tabliczki mlecznej czekolady posypki, wiórki kokosowe Przygotowanie: Herbatniki i biszkopty rozgnieść (ja zamykam je w strunowej torebce i traktuję tłuczkiem do mięsa). Nie wolno robić tego zbyt długo. Ważne, aby powstały mniejsze i większe kawałki (największe powinny mieć
Kulinarne Inspiracjepołączenie orzechów i brzoskwiń to ciekawy smakowo duet... Składniki: 8 białek 1 szklanka cukru 3 żółtka 10 dag orzechów włoskich posiekanych 10 dag orzechów włoskich zmielonych 10 dag wiórków kokosowych 10 dag rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki Krem 1 puszka brzoskwiń 3 łyżki cukru 3/4 szklanki wody 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki 5 żółtek
kgwjanczewoutrzeć z cukrem brązowym, białym i waniliowym na puszystą masę.Dodać jajka i dobrze wymieszać. Dodawać stopniowo mąkę. Wymieszać. Następnie dodać mleko i resztę mąki. Dokładnie wymieszać. Dodać wiórki kokosowe, płatki owsiane i rodzynki. Wymieszać. Formować niewielkie kuleczki, lekko spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zachować 2 – 3 cm odległość. Piekarnik rozgrzać do 180°C. Piec
kulinarnajamka.blogspot.compieczonej papryki, co najlepiej lubię w zupach ....? Gdy mogę budować smak zupy, za każdym razem wystarczy dodać inny składnik np., gdybym dodała do tego dynię lub mleko kokosowe już mamy coś innego. Zwykła zupa nie musi być nudna i płaska w smaku. Nadeszła wiosna za chwil parę pojawią się nowalijki raj dla kuchni, już nie mogę się doczekać. SKŁADNIKI
Basia w kuchnismaczniejsze niż zazwyczaj. Przypominają mi najlepsze jabłkowe ciacha. Gorąco polecam! ;) Składniki (na około 20 sporych racuchów) : 4 spore jabłka 2 szklanki mąki orkiszowej 1 szklanka mleka roślinnego (ja użyłem kokosowego pół na pół z owsianym) 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego + 80 ml wrzątku 5 g suchych drożdży lub 10 g świeżych 2 łyżki cukru (u mnie brązowy) 1 płaska łyżeczka
Food Squarejest to pasta codzienna z uwagi na pracochłonny i niezbyt przyjemny proces obierania fasoli jednak mimo to raz na jakiś czas ją robię. Do wersji wege używam oleju kokosowego a wersję z boczkiem bez (wytapiam boczek ewentualnie spryskując minimalnie patelnię zwykłym olejem). Może dla wegetarian będzie to trochę świętokradztwo (bo to jedna z past z podstawowego kanionu wege
Lubczyk i WaniliaKakaowe trufle fasolowe z daktylami i gorzką czekoladą (biała fasola, m ąka kokosowa, banan, gorzka czekolada, daktyle, cynamon. kawa) Skoro była jasna wersja to czas na ciemną. Spakowane, kawa w rękę i czas do szkoły, ale przy takiej pogodzie człowiek od razu z innym nastawieniem stoi na stacji o tej 6 rano
More food, love and dreamsprodukty :) Moje dzisiejsze śniadanie to rajska owsianka pachnąca kokosem, podana z kawałkami soczystego, dojrzałego ananasa :) Zapraszam! Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka szczypta soli 3 łyżki wiórków kokosowych kawałki ananasa Płatki zalać mlekiem. Zagotować, zmniejszyć ogień, dodać wiórki i gotować przez 8 minut. Przełożyć do miseczki. Podawać z kawałkami ananasa :) Smacznego
Chocolate Muffin Blogbiszkopt, wyrównuję i schładzam. Gotowy torcik polewam płynną czekoladą i jeszcze raz odstawiam w chłodne miejsce. Potem już tylko pozostaje udekorować torcik z wierzchu. Ja użyłam do tego wiórek kokosowych. A tak wygląda po ukrojeniu
Ciasteczkowy Potwórsłodkiego do mojej nieodłącznej kawusi. Składniki: 2 opakowania herbatników 1 szklanka kaszy manny 1 litr mleka 1 kostka masła 1 szklanka cukru 2 łyżeczki kakao 1 szklanka bakalii- wiórki kokosowe, rodzynki, orzechy siekane Wykonanie: Masło, cukier i kakao rozpuszczam w rondelku mieszając do póki nie powstanie czekolada. Następnie wlewam całe mleko i gotuję. Na gotujące się mleko, cienkim strumieniem, wsypuję
Ciasteczkowy PotwórProściutki, szybciutki, idealny na niedzielne popołudnia przy kawie. Przepis pochodzący z książki Siostry Anastazji, pt: 103 ciasta Siostry Anastazji. W oryginale z bezą z białek z wiórkami kokosowymi, u mnie z bitą śmietaną:) Biszkopt: 4 jajka 3 łyżki mąki pszennej 8 łyżek cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa: 1 puszka ananasów 1 opakowanie
Ciasteczkowy Potwór