kokosowe - 19941 przepisów (strona:692/1330)

Maslane curry z kurczaka w wolnowarze 241

się w podaniu obiadu na stół? Tak. Wystarczy mieć tylko wolnowar, który przy minimum pracy daje maksymalne efekty. Tym razem do wolnowaru użyłam piersi z kurczaka, kilku przypraw, mleczka kokosowego, wszystko połączyłam, wyszłam na zakupy, a jak wróciłam obiad był gotowy. Ugotowałam tylko ryż i już. Klękajcie narody, jakie to było dobre. Zapraszam na maślane curry. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Granola orzechowa 222

łyżki płatków gryczanych 3 łyżki płatków migdałowych 1/4 szklanki pestek dyni 1 szklanka mieszanki ulubionych orzechów (użyłam ziemnych niesolonych, migdałów, nerkowców, mieszanki studenckiej) 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Do miseczki włożyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Co jakiś czas mieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku

Moja Galeria Smaku
Kasza jaglana z persymona i mandarynka 188

sniadanie #deser #kaszajaglana dobrze wyplukana kasze jaglana gotujemy do miękkości do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy oraz mielony len złocisty  (świeżo zmielony len zalewamy przegotowaną wodą, non stop mieszając do momentu osiągnięcia konsystencji przypominającej kisiel ) Przekładamy do miseczki, dodajemy owoce. U Nas #mandarynka i #persymona

Szkrab Je Sam
Kasza jaglana z granatem 189

deser #sniadanie #kaszajaglana ugotowana #amarantus ugotowany #len złocisty zmielony i zalany przegotowaną wodą  ( po zalaniu należy non stop mieszać) Połączyć składniki. Dodać #olej #kokosowy Podawać z granatem

Szkrab Je Sam
Ciasteczka z ziemniaków w towarzystwie pomidorów i kremu z pora 190

ziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni - termoobieg.  #Pomidory, sparzamy i obieramy z skórki. Panierujemy w poszatkowanej #natce #pietruszki,  #koperku i #kurkumie.  #krem z #pora  #por kroimy i gotujemy do miękkości  razem z #ziemniakami

Szkrab Je Sam
Gwieździsta quinoa 144

Warstwa na dole : #quinoa ugotowana, do ciepłej dodajemy olej kokosowy. Warstwa  na górze : #banan potarty na dużych oczkach Dekoracja: #zurawina liofilizowana Do uformowania gwiazdek użyłam foremek do pierników. Foremke należy położyć na talerzu, nałożyć masę, zdjąć foremke i gotowe

Szkrab Je Sam
Pierniki 169

Składniki: - 1/2 kg mąki orkiszowej  - 150 g syropu daktylowego - 150g oleju kokosowego - 1 łyżeczka cynamonu   - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej   - 1 łyżeczka eko proszku do pieczenia   - 1 jajko   Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Zagniecione ciasto wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Następnie cienko rozwałkowujemy (ok. 2-4 mm) i wycinamy ciasteczka. Pierniczki pieczemy w temperaturze

Szkrab Je Sam
Orkiszowe Muffinki 167

Orkiszowe  mufinki Składniki: 2 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej  1 łyżeczka syropu daktylowego  1 łyżka mąki kokosowej  1 łyżka zmielonych migdałów - ja użyłam resztek z mleka migdalowego   1/2 banana   2 kiwi   1 jajko Przygotowanie: Kiwi i banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do silikonowych foremek na mufinki

Szkrab Je Sam
Placuszki bez jaj z musem z kiwi 183

Placki : - 2 łyżki quinochy ekspandowanej  - 2 łyżki amarantusa ekspandowanego  - 2 łyżki mąki pełnoziarnistej  - 1 łyżka oleju kokosowego  - 2 łyżki lnu złocistego  - 1 banan  - 4 łyżki mleka owsianego  Przepis tutaj Mus z kiwi:  2 szt dojrzałego kiwi - rozgniecione widelcem Len mielimy i zalewamy około 4 łyżkami wrzątku, non stop mieszając. Odkładamy na około

Szkrab Je Sam
Quinoa z malinami na śdniadanie 148

Proporcje wg uznania :) #Q uinoa ugotowana z rodzynkami na  #mleku #kokosowym . Podana z  #malinami , posypana  #amarantusem  ekspandowanym

Szkrab Je Sam
Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru) 201

idealne na drugie śniadanie lub jesienne podwieczorki. Składniki na 4 duże lub 5 mniejszych babeczek: 75 g orzechów włoskich lub pekan, zmielonych 60 g mąki ryżowej 40 g cukru kokosowego 100 g purée z dyni 125 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej garstka suszonej żurawiny (opcjonalnie) szczypta soli, po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru

Even Better Food
Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 197

sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie.  Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu  1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu lub ksylitolu

FitKot
Pulpety w sosie pomidorowym z warzywami :) 229

porcje): 400 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 jajko  450 g dyni 550 g cukinii 100 g marchewki  700 g passaty pomidorowej 1 łyżka oleju kokosowego  sól i ulubione przyprawy (u mnie curry, pieprz ziołowy, czarny, cayenne, papryka słodka, kurkuma, czosnek niedźwiedzi, mieszanka ziołowa) Przygotowanie: Warzywa oczyść i pokrój w wybrane kształty, raczej mniejsze i cienkie

Zdrowie na języku :P
Naleśnikowy torcik z serem 246

usmażeniu, układamy warstwy: - naleśnik - warstwa sera - naleśnik - warstwa sera itd. Dodatkowo: polewa czekoladowa ( 50 g czekolady gorzkiej rozpuścić w kąpieli wodnej z 4-5 łyżkami śmietanki lub mleka) wiórki kokosowe

Różne smaki w kuchni
Kotlety z indyka z cukinią, marchewką i pietruszką :) 200

ziemniaki z cukinią 😉 Składniki (ok. 8 sztuk): 500 g mięsa mielonego z indyka 250 g cukinii 150 g marchewki  3-4 łyżki natki pietruszki  1 łyżka oleju kokosowego  1 jajko  1 łyżka czosnku niedźwiedziego  sól i przyprawy (curry, pieprz ziołowy i czarny, papryka słodka) Przygotowanie: Cukinię i marchew obierz oraz zetrzyj na tarce o grubych

Zdrowie na języku :P