Orkiszowe Muffinki

Orkiszowe Muffinki

Orkiszowe Muffinki

# Orkiszowe  mufinki Składniki: 2 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej  1 łyżeczka syropu daktylowego  1 łyżka mąki kokosowej  1 łyżka zmielonych migdałów - ja użyłam resztek z mleka migdalowego   1/2 banana   2 kiwi   1 jajko Przygotowanie: Kiwi i banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do silikonowych foremek na mufinki. Pieczemy około 20 minut na 200 stopniach. Podajemy z świeżymi owocami i mlekiem roślinnym . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.