cukru, bez laktozy i glutenu! Jeść - nie umierać! Słodka czekolada przełamana słonym masłem orzechowym. Składniki: 6 kostek gorzkiej czekolady min. 70% kakao 10 łyżek oleju kokosowego Słodzidło (u mnie stewia) 2 łyżki kakao naturalnego Masło orzechowe (jeżeli mamy takie bez dodatków to dodajemy sól) Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z czekoladą, dodajemy słodzidło według uznania i kakao. Połowę "masy
CzarnawisienkaSKŁADNIKI: 200 ml mleczka kokosowego 1 banan 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych PRZYGOTOWANIE: Do kubka blendera wlewam mleko kokosowe dodaję płatki i obranego banana. Blenduję na gładki koktajl. Smacznego
Gotowanie PatkiJeśli preferujecie zdrową kuchnię bez glutenu, pozbawioną rafinowanego cukru, a jednocześnie cenicie prostotę i szybkość przygotowania, to ten przepis stworzyłam specjalnie dla Was. Zdrowe muffiny na mące kokosowej przygotujecie w parę minut i to bez użycia miksera. Muffinki są bardzo delikatne, mięciutkie i lekkie. Idealnie komponują się z chmurką bitej śmietany i świeżymi borówkami. Polecam! The post Zdrowe(...)muffinki na mące kokosowej – bez cukru, bez glutenu appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjakomosy ryżowej. Składniki: 1/3 szklanki nasion białej quinoy 1 pęczek białych szparagów 1 cebulka 3 łyżki oliwy z oliwek 1 litr wywaru warzywnego 100 ml mleka kokosowego koperek pieprz sól Wykonanie: Quinoę należy namoczyć minimum 2 godziny przed gotowaniem, a następnie kilka razy dokładnie przepłukać. Cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na oliwie z oliwek. Szparagi obieramy(...)kroimy na grube plasterki. Podduszoną cebulę i pokrojone szparagi, gotujemy w wywarze warzywnym 10 minut. Po tym czasie dosypujemy quinoę i gotujemy kolejne 15 minut, zabielamy mlekiem kokosowym, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy zupa przestygnie miksujemy ją na krem. Podajemy podgrzaną i posypaną koperkiem. Smacznego
Quinoa Raz!przełożyłam do woreczka z metalową końcówką Wilton M1). Ciasto ozdobić pokrojonym ananasem, malinami, jeżynami i kawałeczkami kiwi. 12. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce, dodać 1/2 łyżeczki oleju kokosowego wymieszać (jeśli nie mamy oleju kokosowego możemy go pominąć). Czekoladą ozdobić brzegi tortu, robiąc cienkie esy-floresy przy pomocy łyżeczki ( patrz FILM ). Tort „Owocowy Raj” przechowywać w lodówce. Udanych wypieków
Mała Cukierenkalubi banany to mam świetną propozycję jak je można wykorzystać! Bardzo popularne ciasto bananowe urozmaiciłam mleczkiem kokosowym, który nadaje idealnego wilgotnego smaku i konsystencji. Polecam wypróbować! Składniki: 2 jaja 5 łyżek oleju 2 banany 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki mleczka kokosowego aromat Sposób przygotowania: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy
Truskawkowa Fiestawięcej oleju lub mąki w razie potrzeby. Składniki na nadzienie: 1,5 szklanki suchej kaszy jaglanej ulubione mleko (do gotowania kaszy) sok z 1-2 cytryn 1 opakowanie kremu kokosowego ksylitol (ewentualnie cukier puder lub inne sypkie słodziwo - dowolna ilość) 1 szklanka borówek + do dekoracji 1 duża garść (mogą być również mrożone lub przetwory) Polewa: 1 tabliczka wegańskiej, gorzkiej czekolady(...)kilka łyżek wody/mleka roślinnego Ugotuj kaszę na mleku (może być lekko rozgotowana). Dodaj sok z cytryny, ksylitol, pokrojony na kawałki krem kokosowy i borówki. Wszystko dokładnie zblenduj na gładką masę. Natłuść formę olejem (okrągła 28 cm średnicy lub kwadratowa o boku 20 cm) i wylep ją kruchym ciastem; możesz to zrobić rękami, nie musisz używać wałka. Piecz ciasto
Qlinarnie i Qlinarnietego ciasta zainspirował mnie przepis mojej prababci, na kakaowe ciasto na metrowiec. Z czasem lekko je zmodyfikowałam, dodając mniej cukru, a także dodajac kawę zbożową. Z masą z mleczka kokosowego z gorzką, niemal wytrawną czekoladą całość komponuje się przepysznie. Do tego polewa z kawową nutą i kwiaty. Deser zajadamy obowiązkowo w towarzystwie kawy, tym razem ulubionej mojej mamy, czyli Inki(...)jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki kakao do nasączania: 60 ml wrzątku 2 łyżeczki kawy zbożowej Inka z magnezem krem: 400 g schłodzonego mleczka kokosowego (1 puszka) 100 g gorzkiej czekolady (86% kakao) łyżka […] Artykuł Czekoladowo-kawowy torcik z Inką, na Dzień Matki pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogwiesz, jak niesamowicie prosto można zrobić domowe mleko kokosowe ? Składniki; • 200 g wiórków kokosowych • 1,2 l wody Wykonanie; Wiórki wkładam do blendera i zalewam gorącą wodą. Miksuje. Sitko wykładam gazą i przelewam masę. Odciskam wiórki. Mleko przelewam do butelki i trzymam w słoiku w lodówce. Rozwarstwianie jest normalne. Przed użyciem trzeba potrząsnąć kilka razy butelką
Anioły w kuchnipieczenia - 2 łyżeczki soli kuchennej (w oryginale) ja użyłam 1/2 łyżeczki -720 ml maślanki (w oryginale) ja użyłam jogurt naturalny - 6 łyżek masła klarowanego (w oryginale) ja użyłam oleju kokosowego - 6 jaj ekologicznych lub wiejskich - 240 ml mleka - do podania ciepły oryginalny syrop klonowy Vermont Maple (nie mam więc pominęłam, ale użyłam truskawek) Wykonanie: W dużej misce mieszamy suche składniki(...)pokrojone w grube plastry truskawki, i mleko. Im rzadsze ciasto- tym pancakesy będą cieńsze i delikatniejsze Im gęściejsze- tym grubsze i cięższe Rozgrzej dobrze patelnie wysmaruj masłem/olejem kokosowym i smażymy na złoty kolor. Podajemy póki gorące
SMYKWKUCHNIcykoria, czy bok choy, czy sałata rzymska czy kapusta pekińska – kroimy ją na centymetrowe plasterki. W garnku, w którym będziemy gotować zupę, rozpuszczamy i podgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy czosnek z imbirem, smażymy mieszając około 1,5-2 minut, aż czosnek straci surowy ostry zapach. Dorzucamy pociętą cebulę i jasne części szczypioru, smażymy razem jeszcze minutę, mieszając, do zeszklenia. Wrzucamy(...)płatkami suszonej papryczki. Na koniec całość skrapiamy olejem sezamowym i odrobiną soku cytrynowego. Podajemy od razu, gorącą. Z tej ilości składników dostaniecie 4 duże porcje. SKŁADNIKI 3 łyżki oleju kokosowego ½ dużego pęczka szczypioru z cebulą (2-3 cebule) 2 średnie ząbki czosnku 50g świeżego imbiru 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 pełna (z lekką górką
Karo in the Kitchenlubi śniadania na słodko? U mnie takie bywają bardzo rzadko niestety. Dlatego teraz skorzystałam z okazji i przygotowałam przepyszne racuchy z jabłkami i wiórkami kokosowymi. Polecam! Składniki : * 2 jajka * 400g mąki pszennej * łyżeczka świeżych drożdży * 3 łyżki cukru trzcinowego * 150ml mleka *2 jabłka * 100g wiórek kokosowych * olej do smażenia * cukier puder Przygotowanie : Jajka
Magiczne Życie Martymożesz dowolnie zmieniać – wybierz te, które najbardziej lubisz Zapraszam do obejrzenia krótkiego video przepisu, który wraz ze składnikami znajdziesz poniżej // Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 400 ml mleczka kokosowego ok. 230 g płatków kukurydzianych 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 awokado 1 mango owoce – u mnie truskawki, borówki, kiwi Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją
Via Gustobardzo często przyrządzam obiad w 15 minut i ten właśnie do takich należy. Polecam zabieganym :) pół cebuli mała cukinia puszka krojonych pomidorów duży pomidor malinowy 3 łyżki mleczka kokosowego łyżka przyprawy curry 1/4 łyżeczki wędzonej papryki pikantnej sól i pieprz do smaku posiekana bazylia łyżka oleju rzapakowego sezam do posypania ryż do podania Ryż nastawiamy do gotowania. Cebulę(...)oleju i dodajemy przyprawę curry i wędzoną paprykę. Smażymy chwilkę i dodajemy pokrojonego pomidora oraz pomidory z puszki. Dusimy pod przykryciem, aż cukinia zmięknie, po czym dodajemy mleczko kokosowe i jeszcze chwilę dusimy. Doprawiamy do smaku solą pieprzem i posiekaną bazylią. Podajemy z ryżem, posypane sezamem. Smacznego :) Artykuł Szybkie curry z cukinii pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog