pomidorków cherry 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu (opcjonalnie) 1 łyżka tartego chrzanu 1 łyżeczka przyprawy włoskiej lub innej przyprawy ziołowej 1 łyżka oleju kokosowego sól i pieprz Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i pozbywamy się wszelkich chrząstek i tłuszczu. Kroimy go na mniejsze kawałki, przekładamy do miseczki, do której wsypujemy sól, pieprz i przyprawę. Mieszamy(...)dokładnie. Na patelnię wlewamy olej kokosowy i podsmażamy na niej kurczaka do uzyskania odpowiedniego koloru. Podczas, gdy na patelni podsmażamy kurczaka, ogórka obieramy i kroimy w kostkę, pomidorki przekrawamy na ćwiartki. Wszystko przekładamy do miseczki, dodajemy usmażonego kurczaka. W szklance mieszamy jogurt, majonez (opcjonalnie) oraz chrzan, dodajemy sól i pieprz. Przelewamy dressing na sałatkę i całość mieszamy. Sałatkę podajemy
Cooking Monsterpewno jest zdrowszą alternatywną dla kupnych słodyczy i między innymi dlatego warto je przygotować. Smakuje nawet wielbicielom tradycyjnych słodkości. 100g kaszy jaglanej 2 szklanki mleka 1 szklanka wiórków kokosowych + 1/4 szklanki do obtoczenia 3 łyżki miodu 1. Kaszę jaglaną płuczemy pod zimną wodą. Przekładamy do garnka, dodajemy 1 szklankę wiórków kokosowych, mleko i mód. Gotujemy często mieszając
Szefowa kuchniimbiru albo 1 łyżeczka pasty imbirowej 2 łyżki przyprawy korma curry ( jest to mieszanka na bazie jogurtu) 150 ml wywaru z kurczaka np. z kostki rosołowej 400 ml mleka kokosowego 50g-70 g migdałów drobno przetartych w blenderze 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry 2 łyżki masła albo oleju roślinnego Sposób: Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180C W głębokim garnku(...)zeszklenia cebuli. Następnie dodajemy przeprawę korma curry i łączymy cebulę na małym ogniu ważne by jej nie spalić. Dodajemy kurczaka i łączymy go z cebulą, następnie dodajemy mleko kokosowe i wywar z kurczaka . Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy 1/4 migdałów. Mieszamy Następnym krokiem jest wstawienie naczynia do piekarnika na około 45-50 minut. Ważne jest by przykryć je pokrywką
Viola cooks with passionzimno więc spokojnie możemy zabrać je do pracy. Składniki: 100 gram kaszy gryczanej Targroch 1 różyczka brokuła 2 małe cukinie 1 cebula Pół puszki groszku zielonego Olej kokosowy do smażenia Sól, pieprz Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie przez 2-3 minuty, odcedzamy. Cukinię(...)myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, cebule obieramy , kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy niewielka ilość oleju kokosowego, dodajemy cukinię i cebulę, lekko podsmażamy. Dodajemy ugotowanego brokuła, odcedzany z zalewy groszek zielony oraz kaszę gryczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy i przez chwile jeszcze smażmy
Bajeczna Kuchniakotleciki z kaszy jaglanej z pieczarkami. Składniki: (na 5 kotlecików) 100g suchej kaszy jaglanej 1 jajko Pół cebuli 10 średnich pieczarek Ząbek czosnku 4 łyżki mąki jaglanej Olej kokosowy do smażenia Sól, pieprz Zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu, studzimy. Ostudzoną kaszę jaglaną przenosimy do miski gdzie wbijamy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę(...)pieczarki. Mieszamy, dodajemy 2 łyżki mąki jaglanej, znów mieszamy. Na osobnym talerzyku wysypujemy 2 łyżki mąki jaglanej. Formujemy kotleciki, po czym panierujemy je w mące. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Kotleciki smażymy aż do zarumienienia, odsączamy z tłuszczu za pomocą ręcznika papierowego. Smacznego
madamekuchnia.wordpress.comgram kaszy quinoa Zdrowymarket24 200 gram pieczarek 1 brokuł 2 małe cukinie 200 gram fasoli szparagowej 1 papryka czerwona Mała puszka kukurydzy Puszka mini marchewek 1 cebula Olej kokosowy do smażenia Sól, pieprz Zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez(...)osolonej wodzie. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, pieczarki kroimy w plasterki, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju kokosowego, dodajemy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż będą miękkie. Kukurydzę i marchewki odsączamy z zalewy, dodajemy razem z ugotowaną kaszą, brokułami i fasolką do podsmażonych warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy
Bajeczna Kuchniakiełbasa /surowa warzywa na patelnię, mieszanka azjatycka z pędami bambusa i grzybami mun opcjonalnie 100 ml czerwonego wytrawnego wina świeża bazylia tarty parmezan oliwa z oliwek do podania olej kokosowy extra virgin do smażenia Rozgrzej patelnię ,dodaj niewielką ilość oleju kokosowego. Gdy się dobrze rozgrzeje,wrzuć pokrojoną w kawałki białą kiełbasę. Podsmaż. Wlej czerwone wino i duś jeszcze chwilę
Z Kuchni Do KuchniMiałam mrożonego ananasa i mrożone mango, deser powstał obłędny w smaku i bardzo szybko. Jeśli nie macie mrożonych owoców użyjcie świeżych, będzie znakomicie. Dołożyłam tutaj cukier kokosowy i to było dobre posunięcie, kisiel jest bardzo aromatyczny. Kokosowy kisiel z ananasa i mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieoknem nie dopisuje, warto na przełamanie zrobić lody, dzisiaj zdrowsza wersja tego przysmaku, wystarczy zblendować banany z maślanką i kakaem, a na wierzchu polać czekoladą z rozpuszczonego oleju kokosowego i posypać orzechami, jeśli nie macie specjalnych foremek do lodów można użyć plastikowych kubeczków. Składniki : lody: 2 szklanki maślanki 2 banany 3 łyżki kakao 1-2 łyżeczki(...)miodu szczypta soli Polewa : 3-4 łyżki oleju kokosowgo 2-3 łyżki oleju kokosowego orzechy ziemne do dekoracji Przygotowanie : Składniki na lody zblendować przelać do foremek lub kubeczków i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Po tym czasie wyjmujemy foremki polewamy gorącą wodą i wyjmujemy lody, układamy je na papierze do pieczenia i polewamy przygotowaną polewą (stapiamy w garnku
zdrowa vege kuchniaCiasto: 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao jajko 2 łyżki masła 2 łyżki cukru szczypta soli zimna woda Oraz: łyżeczka masła wiórki kokosowe tortownica 26 cm Twaróg, pamiętamy aby wybrać ten dobrej jakości, tam gdzie jest mleko w proszku na liście, radzę sobie darować, on nie ma nic wspólnego z twarogiem(...)sernik? Wątpię. Wszystkie składniki masy twarogowej mieszamy ręczni, chodzi o to aby jej nie napowietrzyć. Słodzimy według własnych upodobań smakowych. Tortownicę smarujemy masłem i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Do malaksera wrzucamy suche składniki na ciasto, a raczej na kruszonkę. Delikatnie mieszamy aby się wszystko wymieszało. Dodajemy masło i jajko, najlepiej pulsacyjnymi obrotami ponownie mieszamy. I teraz stopniowo dodajemy
Dieta moja pasjarabarbar. Pierwsze co robimy zawsze z rabarbaru to drożdżowe lub jogurtowe ciasto, później pewnie jakieś muffinki, kompot az w końcu mamy ochotę na coś innego. Dzisiaj proponuję Crumble kokosowe z rabarbaru a niebawem możecie wyczekiwać przepisu na lodu rabarbarowe. Składniki: 100 g masła 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru 4 łyżki płatków jaglanych 2 łyżki wiórek kokosowych rabarbar: kilka
Życie zaczyna się w kuchnitakich produktów decyduję się na te, które jeszcze nie są mi znane. Dajcie znać czy Wy znacie poniższe produkty i czy Wam smakowały :) Pasztet z ziołami woda, tłuszcz kokosowy*, tofu* (woda, soja*,substancja wiążąca: siarczan wapnia), skrobia ziemniaczana*, pietruszka*(6,9%), szczypiorek*(6,7%), por*(6%), drożdże suszone*, suszone białko roślinne ze słonecznika*, koncentrat pomidorowy*, sól, przyprawy* (zawiera seler*), olej(...)słonecznikowy*, koncentrat soku jabłkowego*, substancja zagęszczająca: guma guar*, sos sojowy* (woda, soja*, sól) *certyfikowany składnik ekologiczny Bardzo lubię podobne pasztety/pasty na bazie oleju kokosowego. Ten ma kremową, łatwą do rozsmarowania konsystencje, która jest dość zwarta, ale nie sprawia problemów podczas użycia go na kanapce. W masie widać wyraźnie dużą ilość dodanych ziół. Zapach jest naturalny. Smak dobry. Nie przesolony, kremowy
Zdrowie na języku :PSkoro pogoda nas nie rozpieszcza to zróbmy to sami, tymi szybkimi czekoladowymi ciasteczkami :) Składniki: - 120 g wiórków kokosowych - 120 g masła - 1 jajko - 60 g cukru - 2 łyżki kakao - 2 łyżki cukru waniliowego - 250 g ryżu preparowanego - 1 gorzka czekolada Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajko ubijamy z cukrem, dodajemy przestudzone masło, kakao, cukier waniliowy(...)wiórki kokosowe oraz rozpuszczoną. Całość dobrze mieszamy i dodajemy ryż. Z przygotowanej masy formujemy ciasteczka i odstawiamy je na pół godziny w chłodne miejsce
Zainspirowana w kuchnikolejnym losowaniu, kto wie?! :D A jakie smoothie jest Waszym ulubionym? PRZEPISY: ZIELONY: Szpinak + Jarmuż + Masło orzechowe + Mały banan + Sok z cytryny + Zimna, gazowana woda ŻÓŁTY: Mango + Banan + Mleko kokosowe + Sok z cytryny CZERWONY: Truskawki + Jabłko + Woda kokosowa + Miód wielokwiatowy POMARAŃCZOWY: Marchew + Pomarańcza + miód + Sok z cytryny + Woda + Kardamon + Imbir NIEBIESKI / FIOLETOWY: Borówki / Jagody + Mleko migdałowe + Śliwki + Miód
Ostra na Słodkoużyć mleka) 2 łyżki roztopionego masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 średnie jabłka (najlepiej lekko kwaśne) Płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżka cukru pudru Olej do smażenia (najlepiej kokosowy) DODATKOWO: cukier puder do oprószenia cynamon miód/ syrop klonowy/ ulubione owoce Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem do miseczki. Białka oddzielić od żółtek i zmiksować ze szczyptą(...)połączenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, wymieszać z ciastem, również bardzo delikatnie, żeby zachować puszystość placuszków. Na rozgrzanej patelni, z odrobiną tłuszczu (ja użyłam małej ilości oleju kokosowego) smażyć placuszki na rumiano. Usmażone układać na ręczniku papierowym, aby odsączyć ewentualny nadmiar tłuszczu. OPCJE PODANIA: cukier puder, syrop klonowy, serek waniliowy, ulubione owoce, cynamon
Calzonella.com