kokosowe - 19941 przepisów (strona:489/1330)

WEGAŃSKIE GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY 203

cebula, 1 por (biała część), 8 kawałków suszonych pomidorów, 4 łyżki posiekanego świeżego koperku, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1 łyżeczka oleju kokosowego do smażenia. Sos: 1 szklanka passaty pomidorowej, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, 1 łyżka posiekanego koperku, 1/2 łyżeczki soli, szczypta pieprzu. Wykonanie: Liście kapusty myjemy(...)garnku i zalewamy wrzątkiem.  Po 3 minutach wyciągamy liście i studzimy. Ryż gotujemy do miękkości.  Selera startego na tarce, drobno pokrojoną cebulę i pora podsmażamy na oleju kokosowym. Następnie dodajemy do ryżu wraz z drobno pokrojonymi pomidorami i przyprawami. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowany farsz nakładamy na liście kapusty, a następnie zwijamy (dół- boki i rolujemy w górę). Umieszczamy

Jeść, by żyć w zdrowiu
Masło pistacjowe 201

Składniki: ∙ 250 g pistacji ∙ 1 łyżka oleju kokosowego (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Obrane pistacje zblendować, jeśli są za suche w trakcie blendowania dodajemy olej kokosowy. Masło jest przepyszne, u mnie stało niecałe

Gocha gotuje!
Smoothie bowl na zielono - ze szpinakiem, bananem i kiwi 150

pięknym wiosennym kolorze. Pełno w nim zdrowia - domowy jogurt, płatki owsiane, szpinak, banan, pietruszka i kiwi, a na wierzchu ekspandowane ziarna gryki i jęczmienia, migdały, truskawki oraz płatki kokosowe. Pycha! Składniki: 1 dojrzały banan garść liści szpinaku 2-3 gałązki pietruszki 1 kiwi 2 łyżki płatków owsianych 100ml naturalnego jogurtu do dekoracji: 4-5 truskawek kilka migdałów łyżka wiórków kokosowych

Obiad gotowy
Ciecierzyca z warzywami w sosie pomidorowo-paprykowym z masłem orzechowym i prażonymi pestkami słonecznika 183

cebule białe lub czerwone 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła orzechowego naturalnego 200 g koncentratu pomidorowego 2 łyżki łuskanych ziaren słonecznika 2 łyżeczki wędzonej papryki słodkiej 1 łyżka oleju kokosowego szczypta chili sól, pieprz PRZYGOTOWANIE cieciorki w sosie pomidorowym z warzywami i masłem orzechowym: Ciecierzycę zaczynamy przygotować dzień wcześniej. Moczymy w wodzie przez 12h.  Następnego dnia gotujemy(...)osolonej wodzie przez ok. 60 min. Cieciorkę odcedzamy i odstawiamy. W dużym garnku na oleju kokosowym przesmażamy posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, bakłażana i paprykę. Wszystko razem smażymy, aż warzywa się zarumienią.  Warzywa zalewamy jedną szklanką przegotowanej wody. Następnie dodajemy wcześniej ugotowaną cieciorkę, koncentrat pomidorowy i masło orzechowe. Wszystkie składniki mieszamy i dusimy

kulinarnyJa
Kokosowa jaglanka z truskawkami 190

więc nie ma problemu z przygotowanie jej na śniadanie. Kaszkę można podawać na ciepło lub na zimno. 1/2 szkl kaszy jaglanej prażonej Cenos 1 szkl mleka 3 łyżki wiórków kokosowych miód do smaku 15 dag truskawek 2 łyżki prażonych płatków migdałów   Kaszę jaglaną przelać na sicie gorącą wodą. Przesypać do garnka, wlać mleko i dodać wiórki kokosowe. Gotować

Smakołyki Asi
PROSTE CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 219

najlepsze ciasto drożdżowe z jabłkami i cynamonową kruszonką   i uważam, że nie ma ono sobie równych, ale drożdżowe w wersji z truskawkami i kruszonką kokosową staje na podium razem z nim 🍓 Ciasto jest puszyste, mięciutkie, delikatne, a truskawki i posypka to "kropka nad i" całości 😍 Od rozpoczęcia przygotowań po trzech godzinach możecie cieszyć(...)wanilii  szczypta soli 0,75 szklanki letniego mleka 120 g roztopionego masła SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ: 100 g miękkiego masła 0,75 szklanki cukru  0,5 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka mąki pszennej DODATKOWO: 300 g truskawek WYKONANIE: CIASTO: W misce wymieszaj przesianą mąkę z suchymi drożdżami.  (Jeśli używasz świeżych drożdży zrób najpierw zaczyn, rozcierając drożdże

Słodko-Słony Świat Ilony
PROSTE CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 219

najlepsze ciasto drożdżowe z jabłkami i cynamonową kruszonką   i uważam, że nie ma ono sobie równych, ale drożdżowe w wersji z truskawkami i kruszonką kokosową staje na podium razem z nim 🍓 Ciasto jest puszyste, mięciutkie, delikatne, a truskawki i posypka to "kropka nad i" całości 😍 Od rozpoczęcia przygotowań po trzech godzinach możecie cieszyć(...)wanilii  szczypta soli 0,75 szklanki letniego mleka 120 g roztopionego masła SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ: 100 g miękkiego masła 0,75 szklanki cukru  0,5 szklanki wiórków kokosowych 1 szklanka mąki pszennej DODATKOWO: 300 g truskawek WYKONANIE: CIASTO: W misce wymieszaj przesianą mąkę z suchymi drożdżami.  (Jeśli używasz świeżych drożdży zrób najpierw zaczyn, rozcierając drożdże

Słodko-Słony Świat Ilony
Śniadaniowe batony z płatków kukurydzianych, żurawiny, goji, chia i płatków migdałów - pełne zdrowia! 142

szklanki płatków kukurydzianych #Lubella kakao i miód garść suszonej żurawiny garść jagód goji  1/3 szklanki migdałów w płatkach  2 łyżki nasion chia  50 gram oleju kokosowego  2 łyżki miodu  50 gram czekolady deserowej  szczypta mielonego kardamonu  Olej kokosowy rozpuszczam z miodem i czekoladą. Płatki kukurydziane miksuję na pył lub traktuję tłuczkiem. Mieszam zmiksowane

Mango Papaja
Gofry belgijskie 137

świeżych drożdży jajko żółtko łyżeczka cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią szczypta soli 100 g masła (w temperaturze pokojowej, pokrojone w małą kostkę) 2-3 łyżki cukru perlistego olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy dowolne dodatki (u mnie mleczko kokosowe, truskawki i puder z buraka) Mleko podgrzewamy do temperatury około 40 stopni i rozpuszczamy w nim drożdże. Pozostałe składniki mieszamy w dzieży

Mienta blog
Truskawkowa kasza manna 160

dodatkowo zmiksowana blenderem, aby miała jeszcze gładszą konsystencję. Paluszki lizać moi Drodzy! Truskawkowa kasza manna / 1 porcja Składniki: 3 łyżki kaszy manny 1 szklanka mleka 2 garście truskawek cukier kokosowy do smaku Przygotowanie: Truskawki myjemy. Usuwamy szypułki. Miksujemy blenderem na jednolity mus. W razie potrzeby dodajemy cukier kokosowy do smaku. Kaszę wsypujemy do garnka. Wlewamy mleko i mus truskawkowy. Zagotowujemy

Moja smaczna kuchnia
ciasto kruche z masą jabłkową oraz grysikowo kokosową 202

wystudzenia. Do jeszcze letniej masy dodajemy pokruszony placek i mieszamy. składniki na masę z kaszy manny: 500 ml mleka 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki cukru 100 g wiórek kokosowych 250 g masła, w temperaturze pokojowej wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy kaszę mannę oraz wiórka kokosowe i chwilkę gotujemy a następnie zestawiamy z ognia, odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
CZEKOLADOWE SMOOTHIE Z DAKTYLAMI 166

Pożywne, energetyczne smoothie w wersji fit, które proponuję Wam na śniadanie lub na podwieczorek.   Dla 1 osoby: ● 150 ml mleka migdałowego (niesłodzonego) ● 100 ml wody kokosowej* ● 2 łyżki organicznej surowej czekolady w proszku lub startej gorzkiej czekolady z zawartością 95% kakao ●1 banan ● 3 daktyle ● 1 łyżka soku z cytryny ● 1 łyżka ekstraktu waniliowego ● 2 łyżki syropu z agawy(...)opcjonalnie)   Banany pokrój w talarki, z daktyli usuń pestki, i pokrój je w drobną kostkę. Wszystkie składniki zblenduj. Smacznego! *Wodę kokosową znajdziesz w sklepach ze zdrową żywnością, możesz również użyć tylko mleka migdałowego

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Granola truskawkowa 214

Składniki (na 10 porcji) - 200 g truskawek, - 3 szklanki płatków owsianych (ok. 330 g), - 1/2 szklanki płatków migdałów (ok. 45 g), - 1/2 szklanki wiórków kokosowych (ok. 45 g), - 1/2 szklanki suszonej żurawiny (ok. 70 g). Sposób przygotowania 1. Truskawki blendujemy na gładki mus. 2. Mus truskawkowy mieszamy z płatkami owsianymi. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia(...)Granolę pieczemy w 150 stopniach C przez ok. 30-40 min. (warto co jakiś czas granolę przemieszać). 5. Do granoli dodajemy podprażone migdały, wiórki kokosowe i posiekaną żurawinę. Granola truskawkowa jest bogata w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z płatków owsianych), który daje uczucie sytości, - witaminę C (pochodzącą z żurawiny), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Wegańskie bezglutenowe ciasto marchewkowe 191

skórką i nasiona zwykłego siemienia – ciasto po prostu będzie ciemniejsze, choć równie pyszne.  Składniki: 250g marchewki 300g blanszowanych migdałów 3 łyżki siemienia lnianego złocistego 70g płynnego oleju kokosowego 100g ksylitolu 40g rodzynek sułtanek (moczonych w ciepłej wodzie przez kilka minut) skórka i sok z 1/2 cytryny ziarenka wyłuskane z 1/2 laski wanilii opcjonalnie: 2 łyżki uprażonych orzeszków piniowych(...)zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Migdały przełóż do blendera i zmiksuj na drobny proszek. Siemię lniane zalej 9 łyżkami ciepłej wody i odstaw. Do dużej miski wlej olej kokosowy, dodaj ksylitol i za pomocą miksera utrzyj całość na nieco bardziej puszystą masę. Następnie dodaj napęczniałe siemię i tym razem za pomocą dużej łyżki wmieszaj je w białą masę. Następnie

Roślinna - blog wegański
Murzynek z truskawkami 377

słodki, a kwaskowate truskawki idealnie uzupełniają jego smak. Ciasto przygotowałam w formie o wymiarach 23x23cm . Murzynek z truskawkami Składniki: 360g mąki pszennej 360g kefiru 120g cukru pudru 80g oleju kokosowego (lub innego) 3 jajka 30g (około 4 łyżki) kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżka ekstraktu z wanilii 350-400g truskawek Wykonanie: - składniki(...)ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - truskawki umyć, pozbawić szypułek - do miski wbić jajka, dodać przesiany cukier puder, roztrzepać - do jajek dodać kefir, olej kokosowy oraz ekstrakt z wanilii, wszystko wymieszać (najlepiej ręczną trzepaczką) - do oddzielnej miski przesiać składniki suche: mąkę pszenną, kakao oraz proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną - składniki suche dokładnie wymieszać - w kilku porcjach dodać składniki suche

Smakołyki Bereniki