kiełbasa - 10546 przepisów (strona:60/704)

Biała kiełbasa pieczona na trzy sposoby. Każdy inny, wszystkie pyszne. PRZEPISY 160

Czym byłoby świąteczne ucztowanie, gdyby nie biała kiełbasa? Trudno wyobrazić sobie bez niej Wielkanoc. Dobrze przyrządzona, znika błyskawicznie. Mamy dla was trzy sprawdzone przepisy na pieczoną białą kiełbasę – w sosie cebulowym z piwem, w sosie chrzanowym i na czerwono alla bolognese. Wszystkie tak samo pyszne, choć zupełnie inne. Pewniak na Wielkanoc. Biała kiełbasa pieczona w piwie Biała kiełbasa zapiekana(...)sosie chrzanowym. Rządzi w te święta [PRZEPIS] Biała kiełbasa zapiekana w sosie bolońskim. Jakie to pyszne! [PRZEPIS] Artykuł Biała kiełbasa pieczona na trzy sposoby. Każdy inny, wszystkie pyszne. PRZEPISY pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym. Rządzi w te święta [PRZEPIS] 126

Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym to nasz wielkanocny hit. Zrobisz ją łatwo i zachwycisz wszystkich przy świątecznym stole. Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w sosie chrzanowym Składniki: 5 surowych białych kiełbas, cebula, łyżka masła, kopiasta łyżka mąki pszennej, około 2 szklanek mleka, 2-3 łyżeczki startego chrzanu, sól, pieprz. Zrób tak: w garnku rozgrzej masło i przesmaż(...)stopniowo wlewaj mleko i prawie cały czas mieszając rózgą, zagotuj. Sos zgęstnieje. Powinien mieć konsystencję budyniu. Dodaj chrzan, dopraw. Na dno żaroodpornego naczynia równomiernie wylej sos, na którym połóż kiełbasy. Piecz w temp. 180 stopni przez około 45 minut. Rada: tak zrobiona biała kiełbasa świetnie smakuje na gorąco, jak i na zimno. Pięknie prezentuje się posypana świeżą rzeżuchą. Artykuł Biała

Kulinarna Polska
Biała kiełbasa pieczona z pieczarkami 107

Uwielbiam białą kiełbasę, nie tylko na Święta. Często gości w moim domu. Gotowana, pieczona. Różnie! Ten sposób podania bardzo nam smakuje. Zapraszam Co nam trzeba? 1kg białej kiełbasy parzonej 100 g suszonej śliwki (dużej, miękkiej) 200 g pieczarek (starajcie się kupić małe) marynata: 100ml wody + 2 łyżki oleju rzepakowego, pół łyżeczki soli i pieprzu ziołowego, 2 łyżki ketchupu(...)łyżki musztardy np. sarepskiej Robimy! Kiełbasę obgotowujemy 2-3 minuty. Studzimy, obieramy z błonki Olej mieszamy z ketchupem, musztardą, solą, pieprzem i wodą. Nacieramy tym naszą kiełbasę, odstawiamy na minimum 3-4 godziny. Najlepiej na noc. Układamy w brytfance, wlewając resztę marynaty. Pieczarki myjemy, jak są małe nie musimy obierać. Dorzucamy pomiędzy kiełbasę, tak samo robimy ze śliwkami. Całość zapiekamy

Latosiowydom
Zapiekane naleśniki z pieczarkami 128

był smaczny? Jak gotować brokuł? Ile gotować brokuł? Czy gotować brokuł na parze?  Odpowiedzi na te pytania znajdziecie w dalszej części posta. Pieczarki smażone smakują najlepiej, podobnie jak kiełbasa i cebula. Dlatego w tym przepisie przygotujemy je właśnie w taki sposób. Potrzebujemy: Ciasto na naleśniki (naleśniki przepis podstawowy): 500 ml wody gazowanej 250 g mąki pszennej 3 jaja(...)łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli Nadzienie do naleśników na słono: 1 brokuł 500 g pieczarek 2 cebule 3 sztuki kiełbasy, u mnie kiełbasa śląska z szynki Maestro Henryk Kania 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz Beszamel przepis: 25 g masła klarowanego 40 g mąki pszennej 500 ml mleka gałka muszkatołowa sól, pieprz Ponadto: garść bułki tartej Puszyste naleśniki z wodą

MamaOskarka
Kiełbasa z orzechem włoskim 212

pieprz czarny 2 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -czosnek świeży 2 g/kg -kolendra mielona 1,5 g/kg -woda 300 ml dodana podczas dodania przypraw -jelita wieprzowe 28-30+ do kiełbasy podpiekanej podsuszanej proponuje 30-32 WYKONANIE Kupione mięso kroimy do peklowania łopatkę pierwsza klasa dajemy docelowo jak podane wyżej resztę mięsa w większą kostkę około 3 cm. Każdy rodzaj(...)czasie mięso rozdrabniamy dodajemy wodę i wszystkie przyprawy i wyrabiamy do kleistości. Napełniamy jelita dość ściśle i odwieszamy o osadzenia w przewiewnym pomieszczeniu na 3 godz. Następnie kiełbasę osuszamy w wędzarni w temp. 35-45 st. do momenty aż powierzchnia jelit będzie sucha. Teraz wędzimy 3-3,5 godz. w temp. 50-60 st. Kiełbasę podpiekaną podpiekamy w temp

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Bigos z dyni z papryką i chorizo 132

dań. Mięsno-warzywny bigos z dyni gotowy! Gorący, dość syty, którego serwuję z chrupiącą bagietką, jest pysznie, nikt nie odchodzi głodny! Polecam bigos z dyni z dodatkiem aromatycznych papryk, kiełbasy i cudownej w smaku chorizo. Do tego przyprawy, bagietka i obiad gotowy. ZAPRASZAM! Składniki: 800 g dyni pokrojonej w kostkę, u mnie mrożona kostka 500 g dobrej jakościowo kiełbasy większa(...)garść kiełbasy chorizo pokrojonej w plasterki 2 cebule 3 czerwone papryki 3 marchwie 1 pietruszka 1,5 szklanki passaty niecała szklanka wody przyprawy do smaku: słodka i ostra papryka, lubczyk, oregano, sól i pieprz 2 liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego olej do smażenia, u mnie rzepakowy Przygotowanie: W głębszym i szerszym garnku rozgrzewam kilka łyżek oleju. Cebulę obieram

Zasmakuj Kuchni
Gulasz bawarski z kapusty, kiełbasy, ziemniaków i lagera 214

smak jest nie do podrobienia! Ten gulasz niewiele ma w sobie z polskiego kapuśniaku – jest tylko odrobinę i bardzo przyjemnie kwaskowy nienachalną cierpkością winnego octu, który zaokrągla tłustość kiełbasy i charakterystyczny smak lagera. Lekko kwaskowy, lekko słodki i przy tym delikatnie pikantny, przyjemnie rozgrzewa. Gulasz w bawarskim stylu jest wprost stworzony na wczesną jesień. Karmi nie tylko ciało(...)macie na wyposażeniu kuchni, zacznijcie przygotowanie na patelni, a skończcie w garnku – do duszenia i gotowana będzie potrzebne przykrycie. W rondlu rozgrzewamy olej lub oliwę. Na gorący tłuszcz wkładamy kiełbasę pokrojoną na cienkie (3-4mm) plasterki. Rumienimy kiełbasę i mocno karmelizujemy przez około 8-10 minut – powinno się z niej wytopić trochę tłuszczu, a jej ciemny kolor nada kolor

Karo in the Kitchen
Bigos z dyni 120

smaku jak to szybko określiłam po spróbowaniu. Chwila roboty w kuchni, pokroić, posolić, pomieszać i jest, mój syty bigos z dyni. Po prostu pyszny. Bigos z dyni z kiełbasą, pożywny i kto by się spodziewał, że królować tu będzie dynia. Oprócz klasycznych bigosów z kapusty polecam też wege bigos z cukinii, idealny z chrupiącą bagietką lub tłuczonymi ziemniakami, najlepiej młodymi(...)skórką. Pomysł na obiad jest, polecam bigos z dyni z kiełbasą. Podałam go na obiad z ryżem i kotletami jarskimi. Składniki: 800 g dyni pokrojonej w kostkę, może być mrożona kostka 500 g dobrej jakościowo kiełbasy 2 duże cebule 3 czerwone papryki 2 marchewki słoiczek ok. 200 g koncentratu pomidorowego niecała szklanka wody przyprawy do smaku: słodka i ostra papryka

Zasmakuj Kuchni
Leczo. Przepis krok po kroku. 274

kraj długi i szeroki papryką stoi.   Leczo – Najlepsze z pajdą chleba   Jest wiele wariantów leczo. Jedne z samymi warzywami, inne z kiełbasą lub kurczakiem. W zależności od dostępnych warzyw, czy aury na zewnątrz, można wybrać swoją ulubioną wersje. Moja propozycja jest z kiełbasą i mięsem(...)przepisu krok po kroku. Jeśli skorzystacie z przepisu, podzielcie się opinią w komentarzach. SMACZNEGO!   Składniki:   250 g mięsa z udka kurczaka 200 g kiełbasy wędzonej 4 łyżki oleju roślinnego 2 kolorowe papryki 1 duża cebula 2 cukinie 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka słodkiej papryki 500 ml przecieru

kuron.com.pl
DROŻDŻOWE TARTY WIELKANOCNE 218

Mazurki, baby, serniki, chałki. żurek z białą kiełbasą, jajka na milion sposobów, chrzan, majonez, soczyste mięsa i wiele wiele innych przysmaków w Święta królowało na naszych stolach. I na wspomnienie o każdym tak samo bardzo cieknie ślinka! Wszystko zawsze mam ochotę spróbować, z przyjemnością sięgam po dokładki, a w lodówce wieczorami szukam „czegoś jeszcze”. Też tak macie(...)Wielkanocnych, które już za nami i świątecznej tradycji. Danie łączące w sobie te cudowne świąteczne smaki – pyszne ciasto drożdżowe, świeże wiejskie jaja, domowy majonez, chrzan i aromatyczną białą kiełbasę. Dzięki preparatowi Espumisan Max nie musiałam się martwić o swój brzuch! Wręcz przeciwnie – teraz nawet dokładki w Święta nie są mi straszne! Espumisan Max to wyrób medyczny CE. Szybko

Ostra na Słodko
Biała kiełbasa w sosie śmietanowo-piwnym z chrzanem 126

mnie biała kiełbasa sprawdza się nie tylko w okresie świątecznym, ponieważ jest idealna nie tylko na ekspresowy obiad. Tym razem przedstawiam Wam propozycję dla miłośników piwa, ale zapewniam, że Ci którzy nie przepadają za smakiem tego trunku (ja nie znoszę!) też będą zachwyceni sosem śmietanowo-piwnym z lekką nutą chrzanu. Po prostu palce lizać! Koniecznie spróbujcie. 5-6 kawałków białej(...)kiełbasy   3 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego Sos: 3/4 szklanki piwa jasnego (1 szklanka = 250 ml) 1/2 szklanki wywaru z gotowanej kiełbasy 4-5 łyżek śmietany (użyłam 18%) 1 łyżka chrzanu 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki mąki pszennej sól, pieprz Ponadto: masło/olej do smażenia Kiełbasę ugotować z dodatkiem listków laurowych i ziela angielskiego

Di gotuje
Wielkanocny żurek 176

większości naszych stołów podczas zbliżających się świąt. Możemy go podać zarówno na talerzach jak i w coraz popularniejszych chlebkach. Wielkanocny żurek najlepiej smakuje podany razem z jajkiem i białą kiełbasą. W moim przepisie, a właściwie w przepisie Madzi żurek będzie przygotowany na golonce , ale możecie do jego przygotowania wykorzystać także wywar zrobiony na warzywach. Przygotowując ten żurek warto zwrócić uwagę(...)żurek zwróćmy uwagę na jego skład, czy nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów, przecież nie chcemy jeść wielkanocnego żurku z domieszką chemii. Składniki na Wielkanocny żurek: 400g parzonej białej kiełbasy 250g boczku 1 golonka (ok. 1 kg) 2 marchewki 1 duża pietruszka 1/2 selera 1 por 2 ząbki czosnku zakwas na żurek 1 łyżka majeranku 4 łyżki śmietany sól pieprz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bigos z młodej kapusty II 187

Składniki: 1 duża główka młodej kapusty; 500 g kiełbasy śląskiej; 2 średnie cebule; 2 - 3 szklanki bulionu drobiowego; 1 liść laurowy; 3 ziarna ziela angielskiego; 100 g koncentratu pomidorowego; Pęczek świeżego koperku; 2 łyżki mąki pszennej; Olej; Sól; Pieprz. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml Sposób przygotowania: Cebule obrać, drobno posiekać. Kiełbasę pokroić w niewielką kostkę. Koperek umyć(...)minut, aż kapusta będzie miękka. W międzyczasie na rozgrzany na patelni olej (1 łyżka) wrzucić jedną  pokrojoną cebulę i chwilę podsmażać na średnim ogniu. Następnie dodać pokrojoną kiełbasę i razem podsmażać, aż kiełbasa stanie się złocista. Na koniec, na patelnię z podsmażoną cebulą i kiełbasą dodać koncentrat pomidorowy (połowę słoiczka) i całość razem podsmażać przez krótką chwilę

Gospodyni Miejska
Żurek z białą kiełbasą i grzybami / Sour rye soup with sausage and mushrooms 271

Święta za pasem, warto więc zacząć planować menu. Dziś przedstawiam niezbędny klasyk na te świąteczne dni, czyli żurek z białą kiełbasą i grzybami z dodatkiem dużej ilości majeranku i podana z jajkiem. Uwielbiam tą zupę, szczególnie z dodatkiem dużej ilości chrzanu, przepyszna! Zapraszam po łatwy przepis. Scroll down for recipe in English Żurek z białą kiełbasą i grzybami(...)porcji) Składniki: 2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego duża garść, suszonych grzybów 500 ml zakwasu lub koncentratu żytniego cztery kawałki surowej białej kiełbasy 200 g boczku, pokrojonego w kostkę 1 duża cebula, pokrojona w kostkę 2 łyżeczki tartego chrzanu 1 ząbek czosnku, rozgnieciony 1/2 szklanki śmietanki 36% 1-2 łyżki suszonego majeranku sól i pieprz do smaku jajka ugotowane

karmelowy
WYTRAWNY MAZUREK WIELKANOCNY 158

się na deser. A ja przygotowałam mazurka w wersji wytrawnej, którego można podać na ciepło, na świąteczny obiad lub kolację. Mazurek w kształcie pisanki, na kruchym cieście, z białą kiełbasą, boczkiem i jajkami, zalany masą jajeczno-śmietanową z tartym chrzanem to oryginalny i niebanalny pomysł, który z pewnością zachwyci zarówno domowników, jak i gości. Składniki: (na 2 sztuki) Ciasto(...)szklanki mąki 200 g masła 2 żółtka 1 łyżka śmietany 18% 1/2 łyżeczki soli 1 białko ( do posmarowania) Nadzienie: 4 jajka 2 białe kiełbasy surowe 4 plasterki boczku parzonego 50 ml śmietany 30% 1 łyżeczka tartego chrzanu sól, pieprz liść laurowy, ziele angielskie Wykonanie: Ciasto: Do miski przesiewamy przez sitko mąkę i mieszamy z solą. Dodajemy zimne kawałki masła

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję