Jeśli zrobiliście już dobry zakwas na żurek w domu, lub kupicie dobrej jakości zakwas w sklepie, czas na przygotowanie najlepszego domowego żurku na Wielkanoc. Koniecznie z białą kiełbasą, koniecznie z jajkiem, z odrobiną czosnku, chrzanu, majerankiem. Bez tego nie ma prawdziwego żurku. Drugą ważną rzeczą jest bardzo dobrej jakości biała kiełbasa. I tu znów zobaczcie jaki ma skład, kupcie najlepiej surową aby ugotować ją w wywarze. A najlepiej zróbcie sami w domu, link do mojego przepisu poniżej. Zapraszam Was t... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...