specjalny pojemnik, do którego zbieram na bieżąco pozostałości obiadowe np. mięso z gotowania zupy, na które nikt w danym dniu nie ma ochoty, kawałki pieczonego kurczaka, czy grillowanego karczku, kiełbasy, której podałam za dużo itp. od razu mrożę, póki świeże, kiedy nazbiera się większa ilość jest jak znalazł. Polecam :) Składniki ( na keksówkę 25x12 cm ) - ok 1 kg pieczonych, gotowanych, grillowanych
Kuchnia z widokiem na ogródmoich sposobów na karkówkę ( wystarczy kliknąć w tytuł, a ukaże się przepis ) zapraszam : Karkówka pieczona z pieczarkami i papryką. klik Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z pieczarkami. klik Karczek, karkówka pieczona na kanapki i na obiad. klik
Kuchnia z widokiem na ogródspod pieczeni. Smacznego Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Pieczone ziemniaki z piekarnika Pieczeń rzymska – przepis Pieczona karkówka – przepis SCHAB PO BAŁKAŃSKU Karczek pieczony w rękawie foliowym Artykuł Rolada schabowa z boczkiem i pieczarkami pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakuogórkiem. Jak zrobić pyszne roladki z karkówki w sosie z aromatycznym gyros ? Podstawą dobrych roladek jest mięso, w tym przepisie to karkówka. Karkówka lub jak kto woli karczek to po schabie najbardziej przez nas Polaków lubiana część wieprzowiny. Nawet najlepszy przepis na roladki z karkówki legnie w gruzach gdy mięso będzie kiepskiej jakości. O tym na co należy
Dieta moja pasjatortillach. Może też być ciekawym dodatkiem do ramenu . Warto w tym wypadku puścić wodze fantazji. szarpana wieprzowina Przepis: szarpana wieprzowina Składniki: szarpana wieprzowina 1-1,5 kg łopatki lub karczku Marynata: 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki oregano 1 łyżeczka wędzonej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1,5 łyżeczki granulowanego czosnku 0,5 łyżeczki mielonej kolendry
okolicepalnika.plProsty dodatek obiadowy, który świetnie smakuje z mięsem pieczonym zarówno szynką, karczkiem jak i łopatką. Składniki: ok pół główki średniej kapusty białej, duża cebula, 300 g kapusty kiszonej z marchewką, pieprz, majeranek, masło. Przygotowanie: Cebulę obieramy, kroimy w dużą kostkę, kapustę białką siekamy, wrzucamy do garnka z grubym dnem, dodajemy 2 duże łyżki masła oraz cebulę. Dusimy na średnim
Lena Gotujenawet 7 osób. Ja w ciągu ostatnich kilku dni zrobiłam : przepyszne ziemniaki z serkiem ( o ten przepis prosiliście w głosowaniu na Instagramie ) bułki z kulkami mięsnymi karczek przekładany słoniną i papryką chili con carne ale z kluskami wywar mięsny ( te przepisy też niedługo pojawią się na blogu, jak i kolejne z użyciem wolnowaru ) Rany tyle gotujesz
Kuchnia na wzgórzuwww.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -300 g wędzonego boczku -1,5 kg wołowiny gulaszowej ( karkówka, udziec lub łopatka ) -1,5 kg wieprzowiny ( karczek lub łopatka ) -2 pomidory ( 400 g ) -2 marchewki (200 g ) -2 cebule ( 300 g ) -3 kolorowe papryki (650 g ) -1 kg ziemniaków -2 łyżki słodkiej papryki
Kulinarne przemysleniakobieta u boku. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi życzę Ci smacznego. 👥 – 2-4 ⏰ – 60 minut 🇲🇷 – Mauretania Po pierwsze, co potrzebujesz by zrobić Bonava 400 g karczku z jagnięciny 6-8 ziemniaków z jędrnym miąższem , pokrojone w dużą kostkę 3-4 cebul , pokrojonych w cienkie talarki ½ szklanki octu 3 liście laurowe ½ szklanki oleju z orzeszków ziemnych Sól
RafalCookobiadu jak również na zimno do kanapek, bardzo często gości na Wigilijnym stole. Do poniższego przepisu używam żaroodpornej szklanej keksówki o wymiarach 25x11x7cm Pieczeń rzymska – przepis Składniki: 1kg karczku wieprzowego 1 cebula 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko 1 kajzerka Mleko – ½ szklanki 2 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy sarepskiej 1 łyżka suszonego majeranku ½ filiżanki posiekanej natki pietruszki 1 płaska
Księga-Smakuchłodne, jesienno-zimowe dni. Pyszna i sycąca, jest jak dwa dania w jednym. Do jej wykonania sprawdzi się każdy rodzaj mięsa tak zwanego gulaszowego np. pręga, łopatka oraz karczek. Możesz też wypróbować przepis z wykorzystaniem mięsa indyczego i dodać ulubione warzywa lub pieczarki. Doskonale będzie komponować się z ziemniakami, kolorową papryką i skrojona w grubszą kostkę cukinią czy marchewką. Oczywiście
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dawno temu zaczęliśmy przygodę z suszonymi, domowymi wędlinami z tzw. pończochy. Pierwszy był ten schab , powtarzany wielokrotnie, potem ten karczek , a w tym roku postawiliśmy na wołowinę, czyli ligawę. Niestety polędwica była trochę za droga. Zmieniliśmy także przepis i tym razem skorzystaliśmy z przepisu koleżanki Izy. Właściwie to mąż, bo to on przygotował swoją wędlinę, którą sobie zresztą wymarzył
Bernika - moj kulinarny pamietnikstrawą Lekko pikantna, aromatyczna karkówka w sosie własnym z ulubionym dodatkiem będzie po prostu w sam raz! Oczywiście można ten sos przygotować też z łopatki wieprzowej, ale naszym zdaniem karczek wieprzowy w tym wypadku nie ma sobie równych! Czy karkówka wieprzowa pokrojona w kostkę i duszona we własnym sosie to gulasz? Każdy Węgier powiedziałby zapewne, że nie… Węgrzy używają
Kuchnia Na Wypasiełapcie za noże i także róbcie forszmak z pieczarkami. Składniki: 1,5 l wody 600 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, karczku, kiełbasy lisieckiej i małego podudzia z pieczonego indyka) 6 większych pieczarek 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 łodyga selera naciowego 3 ogórki kiszone 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu
Kardamonovy