kapustą - 19268 przepisów (strona:342/1285)

Karkówka pieczona na kiszonej kapuście 147

Krucha karkówka do tego kapusta przesiąknięta smakami mięsa to kolejna propozycja na obiad który robi się praktycznie sam a my cieszymy się wolnym czasem. 4 porcje 4 plastry karkówki 4 łyżki oleju sól,  1 płaska łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka papryki wędzonej pół łyżeczki czosnku granulowanego 600 gram kiszonej kapusty 1 łyżeczka wegety przepis na domową wegetę znajdziecie(...)tutaj pół łyżeczki kminku 4/5 kulek ziela angielskiego 3/4 liście laurowe 1 szklanka wody lub bulionu Kapustę jeżeli mocno kwaśna przepłukujemy i rozkładamy w naczyniu żaroodpornym,przyprawiamy. Przygotowujemy marynatę łącząc olej z przyprawami następnie nacieramy plastry karkówki. Mięso układamy na kapuście kiszonej najlepiej obok siebie,wlewamy wodę lub bulion. Wstawiamy pod przykryciem do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy

Andzia Pichci
Młoda kapusta zasmażana 140

dziś wiadomo, że kapusta zasmażana jest jednym z najsmaczniejszych dodatków do obiadu, idealnie komponującym się z tradycyjnym schabowym i młodymi ziemniaczkami. Na moim stole kapusta zasmażana pojawia się najczęściej wiosną, kiedy to w sklepach i na straganach dostępna jest młoda kapusta, a ogrody obfitują w pachnący koper. Continue reading Młoda kapusta zasmażana at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Młoda kapusta ze słonecznikiem i koperkiem 290

Młoda kapusta ze słonecznikiem, koperkiem i cebulą. Idealna do wiosennego obiadu i jako przekąska do pracy. Składniki: pół niewielkiej młodej kapusty duża garść siekanego koperku (może być mrożony) czerwona cebula pół szklanki słonecznika (polecam Skworcu ) 3 łyżki oleju 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 2 łyżki soku z cytryny sól do smaku Wykonanie: Kapustę drobno siekamy, solimy i mocno ugniatamy rękoma(...)Dzięki temu kapusta zmięknie. Dodajemy drobno posiekany koperek oraz drobno pokrojoną czerwoną cebulę. Słonecznik prażymy na suchej patelni i dodajemy do sałatki. Mieszamy: olej, musztardę francuską, sok z cytryny. Łączymy z sałatką. Smacznego

Smak mojego domu
Surówka z kapusty pekińskiej kiszonej, kapusty coolwrap, papryki i pora 163

Pamiętacie jak pisałam o kiszonej kapuście pekińskiej? Kiszę ją nadal i wykorzystuję do surówek takich jak ta. Kapusta coolwrap to kapusta płaska jak talerz, bardzo zdrowa i smaczna. Razem w jednej surówce sprawują się znakomicie. Polecam serdecznie, na zdrowie! Surówka z kapusty coolwrap, kiszonej na zdrowie! CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Surówka z kapusty pekińskiej, pora i pomarańczy 188

Pomysł na dodatek do obiadu bądź lekką kolację - surówka z kapusty pekińskiej, pora i pomarańczy. Aby surówka była nieco lżejsza w smaku dodałam do niej jogurt naturalny. Poniższa surówka najlepiej smakuje podana mocno schłodzona.  Składniki na 4 porcje: 1/2 główki kapusty pekińskiej 2 duże pomarańcze 1 por (tylko jasna część) 1/2 opakowania dużego jogurtu naturalnego (150 g) 1 łyżka(...)majonezu sól, pieprz Kapustę umyć, osuszyć, usunąć głąb i drobno ją posiekać. Pora umyć, przekroić na pół i cienko pokroić. Pomarańcze sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki (usuwając również białą błonę) i pokroić na mniejsze kawałki. Kapustę, pora i pomarańcze przesypać do miski. Całość posolić i popieprzyć oraz dodać jogurt wraz z majonezem. Wszystko ze sobą wymieszać. Ewentualnie surówkę mocniej

Ugotować
zupa z młodej kapusty na maśle i śmietanie... 170

Składniki: kapusta młoda 1 główka większa, woda 3 litry, ziemniaki 5 sztuk, włoszczyzna 1/2 pęczka, kostka rosołowa 2 sztuki, groszek konserwowy 1 puszka, masło 2 łyżki, papryka chilli 1 łyżeczka, curry 1 łyżeczka, sól- ile potrzeba, śmietana słodka 12% 200 gram, mąka 4 łyżki, woda 1/2 szklanki, natka pietruszki 1 pęczek pieprz zielony z mielony 1 łyżeczka Kapustę młodą opłukać(...)zimną wodą i drobno pokroić w misce większej. Wodę zagotować, wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki, rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, kostkę rosołową i gotować z 15 minut. Wsypać pokrojoną młodą kapustę, wlać z puszki groszek z zalewą, dodać masło i gotować z 10 minut. Śmietanę słodką wymieszać z mąką i wlać do zupy mieszając do zagotowania, wsypać posiekaną natkę pietruszki, pieprz

W Mojej Kuchni Lubię
Młoda kapusta z ziemniakami 125

Parę dni temu dorwałam w sklepie młodą kapustę. Kraj pochodzenia: Polska. Nie zastanawiałam się nawet z czym ją zjem, po prostu ją wzięłam. Wzięłam też rabarbar, ale nie o tym, nie o tym.  Z połowy kapuchy zrobiłam surówkę, z drugiej połowy tytułową potrawę. Zjadłam jedno z drugim. Tak, że tego... Składniki: 8 ziemniaków pół główki młodej kapusty 1 cebula(...)pęczek koperku sól pieprz tłuszcz do smażenia (ja użyłam smalcu gęsiego) Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. W międzyczasie na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę, sól i pieprz, smażymy na wolnym ogniu do miękkości kapusty. Pod koniec dorzucamy obrane i pokrojone w mniejsze kawałki ziemniaki, a także poszatkowany koperek. Mieszamy

Kardamonovy
Surówka z kapusty Coolwrap z mango w stylu orientalnym 171

Zakupiłam kapustę Coolwrap i teraz zajadam zdrowe i pyszne surówki. Kapusta Coolwrap to specjalnie hodowana płaska biała kapusta, która słynie ze swojej żywej, zielonej barwy, łagodnego smaku oraz delikatnej struktury. Coolwrap nie zawiera glutenu i pasuje do diety ubogiej w węglowodany. Polecam surówkę do obiadu, do kanapek i zajadania samej. Surówka z kapusty w stylu orientalnym. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z kapustą pekińską, szynką, selerem, ananasem i jajkami 539

Pomysł na wielkanocną sałatkę - z jajkami, ananasem, kukurydzą, groszkiem, papryką, selerem konserwowym, wędliną i kapustą pekińską. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu, ponieważ wszystkie składniki połączą się ze sobą. Jeżeli lubicie połączenie mięsa i owoców to poniższa sałatka przypadnie Wam do smaku.  Składniki na 1 dużą, szklaną miskę: 1/2 główki małej kapusty(...)sól, pieprz Z selera, ananasa, kukurydzy i mieszanki meksykańskiej wylać zalewy. Ananasa pokroić na mniejsze kawałki. Wędlinę zetrzeć na tarce o dużych oczkach (lub pokroić w cienkie paski). Kapustę pekińską umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jajka obrać i również zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki na sos (śmietanę oraz

Ugotować
Sałatka z soczewicy, kapusty pekińskiej i pomidorów suszonych 180

pewno każdemu wyjdzie na zdrowie. Nie śmiem twierdzić, że to moja zasługa, ale może troszkę ich zainspirowałam Jedną z sałatek jaką ostatnio się zajadają jest taka z soczewicy, kapusty pekińskiej i pomidorów suszonych. Można użyć do niej majonezu, ale niekoniecznie, bo oliwa albo olej też świetnie do niej pasują. Polecam Składniki: 2 szklanki ugotowanej soczewicy zielonej (lub 1 szklanka surowej(...)soczewicy i 2 szklanki wody do gotowania) 1 mała cebula 1/2 główki kapusty pekińskiej (bez twardych części) 1 świeży długi ogórek zielony 8 pomidorów suszonych w oleju 4 łyżki oleju, w którym były pomidory suszone albo domowy majonez pieprz czarny mielony i sól do smaku świeży szczypiorek/pietruszka/koperek (według uznania) Wykonanie: Surową soczewicę dokładnie płuczemy na sitku, wsypujemy do garnka

Lamarida.pl
Surówka z białą kapustą 142

Surówka z białą kapustą Pyszny i zdrowy dodatek do obiadu. Taka surówka to prawdziwa bomba witaminowa. Polecam!     Składniki: 1/3 główki białej kapusty 1 marchew pół czerwonej papryki 5-6 rzodkiewek 1 -2 ogórki kiszone pół pęczka pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki miodu sól, pieprz   *** Białą kapustę szatkujemy i przekładamy do miski *** *** Marchew obieramy(...)TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Surówka z białą kapustą pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
szybkowar - gołąbki drobiowe z przyprawą do mięsa duszonego... 167

Składniki: kapusta 1 główka większa, mielone z drobiu 60 dag, ryż 4 torebki, przyprawa do mięsa duszonego Galeo 1 opakowanie, cebula podsmażona 2 sztuki, jajka 2 sztuki, woda 5 szklanek, kucharek 1 łyżka, przecier pomidorowy 200 gram, śmietana 12% 200 ml, mąka pszenna 3 łyżki, woda 1 szklanka Mielone mięso drobiowe wymieszać dobrze z ugotowanym ryżem, jajkiem, kucharkiem, cebulą podsmażoną(...)przyprawą do mięsa mielonego. W kapuście (kapusta powinna być w dotyku luźna, nie mocno zbita) wyciąć ostrym nożem głąb, włożyć do wrzątki i ściągać sparzone liście, z wystudzonych liści wycinać gruby nerw, nakładać porcje mięsa i zawijać gołąbki. W garnku szybkowara położyć rozkładane sitko i na nim układać gołąbki (nie przypali się kapusta), wlać wodę, po zasyczeniu pary gotować

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki oszukane 188

Były już  gołąbki z kapusty coolwrap , a tym razem takie oszukane gołąbki robi się szybko,a są naprawdę smaczne.  kapusta  coolwrap 70 dag mielonego mięsa 1 cebula 1o dkg ryżu 2 jajka bułka tarta sól i pieprz , wegeta, majeranek koncentrat pomidorowy  bulion lub woda wegeta marchewka 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Ryż ugotować.Kapustę(...)cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do garnka, zalać koncentratem wymieszanym z bulionem, dodać marchewkę i przyprawy .Gotować około 1 godziny.Na koniec dodać śmietanę i mąkę, koperek

Moje domowe kucharzenie
Chłopski garnek 183

duszenia i oczekiwania aż warzywa będą odpowiednio miękkie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chłopski garnek – Składniki: ok. 500 g kiełbasy np. podwawelskiej ok. 600 g ziemniaków ok. 360 g białej kapusty (pół główki małej kapusty, po wycięciu twardych części) 1 duża papryka czerwona – ok. 300 g 1 średnia cebula – ok. 90 g 1 ząbek czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego(...)boku ok. 1 cm. Kiełbasę obrać z folii (jelita) i pokroić w półksiężyce. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych, a następnie pokroić w kostkę o boku ok. 1 cm. Kapustę poszatkować (nie musi być drobno) – ja pokroiłam w kostkę o boku ok. 1 cm. Cebulę obrać, pokroić w małą kosteczkę. Czosnek obrać, drobno posiekać. Na małej patelni rozgrzać 1 łyżkę

Kulinarne Przeboje