kapusta kiszona z pieczarkami - 1079 przepisów (strona:29/72)

Łazanki 193

daleka się trzymają od konserwantów. Składniki na 4 osoby: 250 g makaronu łazanki Czanieckie Makarony 2 laski kiełbasy z jałowcem ok. 250 g kapusty kiszonej ok. 300 g pieczarek 1 cebula sól morska Kamis świeżo zmielony pieprz czarny Kamis kminek mielony Kamis 2 liście laurowe Kamis masło  Wykonanie(...)Kiszoną kapustę wypłukałam w zimnej wodzie, pokroiłam drobno. Włożyłam do garnka, zalałam wodą, tak aby zakryła kapustę i wrzuciłam listki laurowe. Ugotowałam do miękkości, odcedziłam, wystudziłam i odcisnęłam. Makaron ugotowałam al dente, odcedziłam i przelałam zimną wodą. Kiełbasę pokrojoną w kostkę wrzuciłam na patelnię i podsmażyłam. W głębokiej patelni roztopiłam masło i zeszkliłam cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Wrzuciłam pieczarki

Blondynka Gotuje
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 362

Krokiety z kapustą i grzybami. Przepis na pyszne i zawsze udane krokiety z kapustą i grzybami. Najlepsze krokiety z kiszoną kapustą i grzybami. Przepisów na krokiety znajdziecie co niemiara, a na różnego rodzaju farsze to w szczególności : krokiety z mięsem, krokiety z farszem mięsno-pieczarkowym, krokiety z mięsem i grzybami, krokiety z kapustą kiszoną, krokiety z kapustą słodką(...)składniki i przyprawy na krokiety z kapustą i grzybami. SKŁADNIKI NA KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI: na ok. 12 sztuk ciasto naleśnikowe: 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli łyżka cukru łyżka oliwy mąka pszenna mineralna woda gazowana farsz: ok. 2 litry kiszonej kapusty (wyjdzie ok. 1kg po osączeniu i obgotowaniu) 250g pieczarek (ok. 12 sztuk średnich), obranych

Moja Książka Kucharska
KROKIETY Z KAPUSTĄ, WĘDZONYMI ŚLIWKAMI I GRZYBAMI 188

KROKIETY Z KAPUSTĄ, WĘDZONYMI ŚLIWKAMI I GRZYBAMI ❤ Jak przygotować w domu świąteczne krokiety z kapustą, wędzonymi śliwkami i grzybami - sprawdzony przepis krok po kroku. 👌 Przepisów na krokiety znajdziecie co niemiara, a na różnego rodzaju farsze to w szczególności : krokiety z mięsem, krokiety z farszem mięsno-pieczarkowym, krokiety z mięsem i grzybami, krokiety z kapustą kiszoną, krokiety z kapustą słodką(...)minut bez przykrycia. Ugotowaną kapustę osączamy na sicie, studzimy - dokładnie odciskamy z nadmiaru wody o drobno siekamy. Krok 3. Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju, gdy cała woda z patelni odparuje, dodajemy posiekaną cebulę, oprószamy cukrem, solą i smażymy jeszcze jakieś 3 minuty. Krok 4. Po kilku minutach do pieczarek i cebuli dodajemy rozdrobnioną kapustę kiszoną, posiekane śliwki, całość doprawiamy ulubionymi

Moja Książka Kucharska
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami 185

Przy krokietach jest trochę pracy, ale ich smak zrekompensuje nam wysiłek.Z podanych składników otrzymamy ok 30 sztuk krokietów.   Składniki na farsz:-0,7 kg pieczarek-0,7 kg kapusty kiszonej-0,7 kg kapusty białej-0,7 kg mięsa np. łopatki-2 cebule-przyprawa warzywna i pieprz do smaku-masło do smażenia   Mięso gotujemy(...)Zagotowujemy wodę, wrzucamy białą kapustę i gotujemy ok. 15 minut.Dokładamy kapustę kiszoną i gotujemy ok. 60 minut.Odcedzamy wodę i studzimy.   Ugotowane mięso wyciągamy z garnka i studzimy.   Cebulę kroimy w drobną kostkę i lekko posypujemy warzywkiem.   Pieczarki również.   Na niewielkiej ilości masła szklimy cebulę.   Dodajemy pieczarki i wszystko podsmażamy

Maminek kulinarny
Krokiety z kapustą i grzybami 184

Krokiety z kapustą i grzybami. Składniki: ok 800 g - 900 g kapusty kiszonej ok 500 g -800 g pieczarek pieprz, sól, magii, liść laurowy, ziele angielskie, kucharek 1 cebula Bułka tarta 2 jajka plus 5 łyżek mleka olej do smażenia dodatkowo: Przepis na naleśniki Wykonanie : Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości z dwoma liśćmi laurowymi i z trzema kulkami ziela angielskiego

W Moim Magicznym Domu
Pierogi z kapustą i pieczarkami 209

farsz: 1 kg kapusty kiszonej 0,5 kg pieczarek 3 cebule 1 czubata łyżeczka majeranku oliwa do podsmażenia cebuli i do duszenia pieczarek sól do smaku pieprz Okrasa: oliwa 2 cebule sól do smaku Przygotowanie farszu: Pieczarki drobno szatkujemy, wrzucamy do garnka, dolewamy 2 łyżki oliwy, solimy i pieprzymy do smaku. Tak przygotowane pieczarki dusimy pod przykryciem 5 minut(...)czasie odkrywamy garnek i dalej dusimy do momentu odparowania wody z pieczarek. Cebulę drobno kroimy, przekładamy na patelnię, solimy, dodajemy majeranek i podsmażamy, na niewielkim ogniu, na niewielkiej ilości oliwy, do momentu zeszklenia się cebuli. Kapustę drobno kroimy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do zmięknięcia kapusty (około 1 godziny). Po ugotowaniu kapustę studzimy i mocno odciskamy z wody

Smak mojego domu
Uszka z kapustą i grzybami 92

Osobiście jestem fanką wszystkich naleśników, pierogów, klusek itp. Również kocham kiszoną kapustę i grzybki , tak więc uszka z barszczem mogłabym jeść kilogramami ;))) Składniki na ciasto (ok. 50-60 uszek): 1/2 kg mąki 1 jajko szczypta soli letnia woda Składniki na farsz: kapusta kiszona ok. 300g 100g pieczarek cebula olej sól, pieprz Wykonanie: Mąkę przesiać, zrobić dołek i wbić całe jajko

Olcia gotuje!
Rustykalne bułki z kapustą i grzybami leśnymi 218

użyciem drożdży) a z przepisu, który Wam podam wychodzi ich aż 16, co wystarcza na więcej niż jeden dzień. :) Składniki (na farsz): 1/3 słoika kapusty kiszonej z grzybami leśnymi  5 średnich pieczarek 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 1 łyżka stołowa majeranku 1 łyżeczka cząbru szczypta lubczyku sól, pieprz do smaku olej (do smażenia) Składniki (na bułki(...)łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli 3 łyżki oleju (do ciasta) plus odrobina (do smażenia) 1 jajko ½ dużej czerwonej cebuli  Wykonanie: Umyj i pokrój cienko pieczarki, wyjmij ze słoika i poszatkuj kapustę.  Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.  Podsmaż na oleju pieczarki wraz z cebulą i czosnkiem, następnie dodaj kapustę i wszystkie przyprawy, podsmaż, aż woda wyparuje

Garniec Magalie
Pieczone pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami. 232

masła, 80g świeżych drożdzy lub 25g suszonych drożdży, 250ml ciepłego mleka, 1/2 łyżeczki soli, szczypta cukru, jeżeli będzie się używało świeżych drożdży. Farsz: 400g kapusty kiszonej (już po odsączeniu), 2 duże marchwie (185g), 350g pieczarek, 3 mniejsze cebule, olej do smażenia, sól, pieprz. Ponadto: białko. Przygotowanie: Farsz: Kapustę kiszoną ugotować do miękkości ze startą marchwią ( ja dodatkowo dałam marchew, ponieważ

W kuchni u Moniki
WĄTRÓBKA Z PIECZARKAMI + FIMLIK 77

surówkę z kiszonej kapusty. Danie jest bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam przepis.        SURÓWKA : 0,5 kg kiszonej kapusty  1 marchew kawałek selera por, kawałek natka pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku  4 łyżki oliwy       WĄTRÓBKA :  500 g wątróbki z kurczaka 3 cebule 20 dkg pieczarek mąka pszenna(...)PRZYGOTOWANIE :  Kiszoną kapustę przekładamy do miski, dodajemy starte na tarce jarzynowej warzywa, natkę pietruszki i przyprawy, mieszamy i odkładamy.  Wątróbkę, myjemy i obtaczamy w mące.  Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę z pieczarkami z odrobina soli. Na tą patelnię również dodajemy wontrubkę i podsmażamy ną z jednej i drugiej strony na złoto,  wszystko przyprawiamy . Natępnie wlewamy trochę

Kulinarne Fantazje Marioli
Krokiety z kapustą i pieczarkami 178

naszykować tylko farsz. Dziś zapraszam na krokiety mojej teściowej - chrupiąca skórka i smakowity farsz! 10 naleśników ( można wykorzystać naleśniki wcześniej usmażone ) 0,5 kg poszatkowanej kapusty kiszonej  0,3 kg pieczarek 2 średnie cebule olej rzepakowy 2 jajka bułka tarta  ziele angielskie, liść laurowy sól i pieprz Kapustę zalewamy wodą do całkowitego przykrycia i gotujemy z liściem

Atlas Smaków
PASZTECIKI Z KAPUSTA I GRZYBAMI – WIGILIJNE 121

tylko.  Ciasto 0,5 kg mąki 50 g drożdży łyżka cukru łyżka soli 200 ml mleka 250 g masła 2 jaja Farsz 1 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej kapusty cebula sól i pieprz olej  Sposób przygotowania  Ciasto: Rozczyn: Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru paroma łyżkami ciepłego mleka oraz z łyżką mąki(...)Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Farsz Umytą   kiszoną kapustę wkładamy zalewamy zimną wodą, gotujemy przez 30 minut, a następnie odcedzamy i drobno siekamy. Cebule obieramy i kroimy w dobrą kostkę następnie delikatnie smażymy na złoty kolor, następnie dodajemy obrane i starte na tarce pieczarki solimy do smaku i dusimy na niedużym ogniu do czasu aż woda

RAROSSA
PASZTECIKI Z KAPUSTA I GRZYBAMI – WIGILIJNE 119

tylko.  Ciasto 0,5 kg mąki 50 g drożdży łyżka cukru łyżka soli 200 ml mleka 250 g masła 2 jaja Farsz 1 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej kapusty cebula sól i pieprz olej  Sposób przygotowania  Ciasto: Rozczyn: Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru paroma łyżkami ciepłego mleka oraz z łyżką mąki(...)wyrabiamy. Wyrobione ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Farsz Umytą kiszoną kapustę wkładamy zalewamy zimną wodą, gotujemy przez 30 minut, a następnie odcedzamy i drobno siekamy. Cebule obieramy i kroimy w dobrą kostkę następnie delikatnie smażymy na złoty kolor, następnie dodajemy obrane i starte na tarce pieczarki solimy do smaku i dusimy na niedużym ogniu do czasu aż woda

RAROSSA
Placek ziemniaczany z piekarnika 137

ziemniakami w roli głównej: Moskole – Placki Z Gotowanych Ziemniaków Ziemniaki Faszerowane Pieczarkami I Serem Kotlety Ziemniaczane Z Cukinią Pieczone Placki Ziemniaczane Z Pieczarkami Ziemniaki Faszerowane Boczkiem I Serem Pizza Na Placku Ziemniaczanym Pyszna Zapiekanka Ziemniaczana Naleśniki Ruskie Z Serem Żółtym Szare Kluski Z Boczkiem I Kapustą Kiszoną Zapiekanka Ziemniaczana Z Pieczarkami Zapiekanka Z Puree Ziemniaczanym I Mięsem Mielonym Młode Ziemniaki

e-PrzepisyKulinarne
razowe naleśniki z kaszą jeczmienną,pieczarkami,kapustą... 198

Składniki: FARSZ: kasza jęczmienna średnia 3/4 szklanki, pieczarki 25 dag, cebula 1 sztuka, kapusta kiszona 15 dag, olej rzepakowy 10 łyżek, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, cukier 1 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, bułka tarta 1 łyżka NALEŚNIKI: mąka razowa 2000 z Kopytowa 2 szklanki, mąka pszenna 500 z Kopytowa 1 szklanka, jajka 2 sztuki, mleko 3,2% 1,5 szklanki(...)złociste naleśniki z obu stron - zawsze patelnię przecieram ręcznikiem papierowym maczanym w oleju i kładę nową pocję ciasta wcześniej ugotowaną kaszę jęczmienną średnią i pokrojoną kapustę kiszoną wymieszać na patelni z usmażonymi drobno pokrojonymi pieczarkami z cebulą, przyprawić pieprzem, cukrem i wymieszać wszystko z tartą bułką - na każdy naleśnik nakładać farszu tyle ile lubimy i zawijać naleśniki naleśniki najlepiej smakują

W Mojej Kuchni Lubię