kapusta kiszona z pieczarkami - 1079 przepisów (strona:31/72)

Pierogi z kapustą i pieczarkami 145

pieczarkami, a w bliźniaczym poznacie instrukcję, jak zrobić pierogi ruskie. Ciasto Przygotowanie składników (proporcje na ok. 70 pierogów): 1 kg mąki pszennej 500 ml zimnej wody 1 łyżka oleju Farsz – pierogi z kapustą i pieczarkami Przygotowanie składników (proporcje na ok. 70 pierogów. Uwaga, ja robiłem z 1/4 tej ilości, zdjęcia przedstawiają proporcje na ok. 25 pierogów!): 1 kg kapusty kiszonej

Proste-przepisy.pl
Kulebiak z kaszą gryczaną i kapustą 194

jutro Wrzucę przepis). Jako danie główne starczy dla 3-4 osób. Składniki na farsz do 2 kulebiaków, czyli na 2 opakowania ciasta francuskiego: 500 g kapusty kiszonej (polecam ekologiczną z Lidla) 250-300 g pieczarek 1 duża cebula (u mnie była to cebula czosnkowa) 100 g ugotowanej kaszy gryczanej (waga przed ugotowaniem) przyprawy: 8-10 ziarenek ziela angielskiego, łyżeczka czarnego(...)łyżki oleju roślinnego do smażenia Przygotowanie: Cebulę posiekaj drobno i wrzuć na rozgrzany olej na 3 minuty, aż się zeszkli. Do cebuli dodaj odsączoną z nadmiaru soku kapustę i duś 5 minut. Kolejno dodaj starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, dopraw zmielonym/utartym w moździerzu zielem angielskim, pieprzem i cukrem. Duś wszystko razem kolejne 3-5 minut. Rozwiń ciasto francuskie

greenscarf
Kurczak duszony na kapuście z pieczarkami. 145

właśnie proponowana przeze mnie potrawa. Po krótkim przygotowaniu zamykamy wszystko w jednym garze i nich się dusi, a później mamy.... mięso, kapustę, grzybki wszystko pachnące i aromatyczne. 3 duże udka kurczaka 1 kg kiszonej kapusty 0,5 kg pieczarek łyżka masła 3/4 łyżeczki pieprzu cayenne  sól łyżka majeranku łyżka pieprzu ziołowego łyżeczka oregano łyżeczka białej gorczycy po kilka kulek

Dieta moja pasja
Naleśniki 135

słodko to oczywiście te z dżemem, owocami, miodem, kremem czekoladowym czy twarożkiem i cynamonem. Obowiązkowe na weekendowe śniadanie albo szybką kolację. Natomiast wytrawne najczęściej możemy spotkać z serem, mięsem, kapustą kiszoną czy grzybami. Naleśniki świetnie nadają się do faszerowania i zapiekania w dowolny sposób. Można je również przygotować dzień wcześniej i zamrozić albo przechować w szczelnym pojemniku na następny dzień(...)ciasto na minimum 30 minut, a po tym czasie smażymy na nieprzywierającej patelni (nie trzeba jej już smarować dodatkowo olejem) naleśniki. Farsz Z kapustą kiszoną i grzybami Kapusta kiszona 450 g Cebula 1 sztuka Grzyby (pieczarki lub leśne) 220 g Olej do smażenia 10 g Sól i pieprz  do smaku Kapustę kiszoną opłukujemy wodą, zalewamy i gotujemy

rabarbarowo
Wigilijne uszka z kapustą i grzybami 230

pokrojone cebule. Smażymy je do zeszklenia i dodajemy posiekane pieczarki. Dusimy pieczarki około 10 minut co jakiś czas mieszając, aż odparuje prawie cały płyn który puszczą. Przekładamy podduszone pieczarki do kapusty i podgrzybków, całość mieszamy i doprawiamy solą, sporo mielonym pieprzem i jeszcze do smaku – mielonym kminkiem.   Jeśli Wasze nadzienie wyszło za bardzo wilgotne i przy nabieraniu go widać(...)podajemy do czerwonego barszczu. CIASTO NA USZKA 300g mąki pszennej typ 500-550 160ml wrzątku 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek ½ łyżeczki soli SKŁADNIKI NADZIENIA 300g dobrej kapusty kiszonej 150-200g pieczarek 10g suszonych podgrzybków 10g suszonych prawdziwków 1 cebula szalotka ½ łyżeczki mielonego kminku 3-4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 3-4 łyżki masła klarowanego lub oleju

Karo in the Kitchen
Bezglutenowe pierogi z kapustą, grzybami i wędzoną śliwką 176

ryżowej 1 łyżka mąki z czerwonej soczewicy 1 łyżka mielonego lnu gorąca woda (około 100 ml)  garść suszonych grzybów 2 boczniaki mikołajkowe (eryngi) 4 małe pieczarki 1 cebula 250 gram kiszonej kapusty 3 łyżki klarowanego masła 2 nieduże wędzone śliwki majeranek pół łyżeczki mielonej kozieradki pół łyżeczki mielonej kolendry pieprz sól Wykonanie:  Zaczynamy od farszu, żeby zdążył się(...)klarowanym maśle, gdy zacznie się rumienić, dodajemy starte na tarce, lub posiekane w rozdrabniaczu pieczarki i boczniaki, delikatnie solimy i dusimy, aż grzyby zmiękną, w międzyczasie dodajemy posiekane suszone grzyby, wodę od ich moczenia możemy stopniowo dodawać podczas duszenia. Następnie dodajemy drobno posiekaną kapustę kiszoną i dusimy, aż zmięknie w razie potrzeby dodając niewielkie ilości wody i mieszając. Na koniec

Quinoa Raz!
Paszteciki szczecińskie. Tradycyjny przysmak jak pączki z mięsnym farszem. PRZEPIS 116

przełóż na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu i po chwili podawaj razem z barszczem czerwonym. Rada: paszteciki szczecińskie występują też z innymi farszami – z kapusty kiszonej i grzybów albo pieczarek z serem. Artykuł Paszteciki szczecińskie. Tradycyjny przysmak jak pączki z mięsnym farszem. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Roladki z kapustą kiszoną 135

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku
Bigos babci Halinki 144

Najlepiej smakuje bigos, który robi moja babcia. Udało mi się w końcu wziąć od niej przepis i zrobić go samodzielnie. Świetnie smakuje, każdy prosi o dokładkę

Prosty przepis na
Paszteciki z kapustą kiszoną i grzybami 188

Aromatyczne kruche paszteciki z kapustą kiszona i grzybami.  Pyszne na ciepło jak i na zimno, doskonałe jako dodatek  do czerwonego barszczu. Polecam:) Składniki: ciasto

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety mielone z mozzarellą i pomidorkami w orzechowej panierce 122

takie smakują najbardziej Choć w moim rodzinnym domu jadało się klasyczne kotlety mielone to moja ciekawość smaków nie mogła zostać niezaspokojona i tak oprócz mielonych z serem, pieczarkami, szpinakiem, papryką, parówkami, kiszoną kapustą powstały mielone z pomidorkiem koktajlowym. Lubię eksperymentować i tak do moich kolejnych mielonych w menu na listę obiadów mięsnych dodałam mielone z pomidorkami, a kotlety dodatkowo wzbogaciłam

Zasmakuj Kuchni
Ziemniaczana zapiekanka z kapustą, mięsem i grzybami 208

Zapiekanka smaczna i bardzo sycąca. Idealna na chłodne dni.     Składniki: -1,5 kg ziemniaków -0,3 kg mielonego mięsa -4 surowe kiełbasy -0,5 kg kiszonej kapusty -0,2 kg pieczarek -2 cebule -sól, pieprz, pieprz ziołowy -czosnek niedźwiedzi -olej do smażenia Kapustę gotujemy w niewielkiej ilości wody ok. 40 minut. Odcedzamy, studzimy i kroimy na drobno. Cebulę

Maminek kulinarny
Wiejskie krokieciki z pysznym farszem 166

naleśników PRZEPIS TUTAJ + ciasto naleśnikowe do panierowania 1 szklanka bułki tartej 500g kapusty kiszonej z marchewką przyprawy do kapusty: liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego, 3 kulki pieprzu 250g pieczonego lub gotowanego mięsa z kurczaka (może być mięso z rosołu) ok 100g pieczarek 1 cebula 2 łyżki musztardy 1 łyżka pikantnego ketchupu 2 łyżki masła olej do smażenia domowy(...)cebulą na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, często mieszając *** *** Ugotowane lub upieczone mięso kroimy w kosteczkę *** *** Ugotowaną kapustę kiszoną odsączamy i drobno kroimy. W garnku, w którym gotowała się kapusta rozgrzewamy masło i dokładamy ponownie kapustę *** *** Do kapusty dodajemy pokrojone mięso i podsmażone pieczarki *** *** Całość mieszamy i dodajemy przyprawy *** *** Całość mieszamy i dodajemy musztardę oraz ketchup. Ponownie dokładnie mieszamy i podsmażamy

Blog z Apetytem
Poniedziałkowy "fit" - sałatka z gotowanymi pieczarkami 305

sałatek staram się robić z samym jogurtem naturalnym, nie ujmuje to ich smaku a są zdecydowanie mniej kaloryczne. Sałatka z gotowanymi pieczarkami Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 1 puszka groszku 4 ogórki kiszone 1 czerwona cebula sól pieprz 1 łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki i gotujemy w lekko osolonym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki