Naszło mnie ostatnio na przepisy z szuflady, ze starego zeszytu. Zauważyłam jednak, że stare i sprawdzone przepisy prędzej czy później (jednak zawsze!) wracają do łask i są chętnie stosowane. Ponadto sama uważam, że powinno się szanować tradycję (co wielokrotnie podkreślałam już na blogu) a polska kuchnia ma wiele do zaoferowania. Czasem tylko wystarczy dołożyć coś "od siebie", choć nie zawsze warto. Wybór pozostawiam Wam. :) Dzisiaj mam dla Was kolejny "stary" przepis, tym razem jednak nie będ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Witam Cię w moim świecie!
Znajdziesz w nim moje oraz unowocześnione przeze mnie przepisy głównie kuchni polskiej, której jestem wierną fanką.