kopytek. U mnie dziś stanęło na naleśnikach. Farsz zero waste - przepis Do przygotowani farszu będą Ci potrzebne: 2 cebule, 2 pomidory, 5 plastrów wędliny, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 zielonej papryki, 1/4 kapusty pekińskiej, kilka ciemnych oliwek, łyżka sosu ostrygowego, łyżeczka zielonej czubrycy, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. 1. Pomidory sparz i obierz ze skórki
Z notatnika dietetykaWiadomo, na wigilijnym stole musi pojawić się m.in. barszcz czerwony na zakwasie, uszka , śledź oraz kapusta z grzybami . Jednak moim ulubionym daniem jest bez wątpienia ryba po grecku . Kiedy wszyscy zajadają się różnego rodzaju sałatkami lub odgrzewają kolejną porcję karpia, ja zawsze sięgam po nią. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript
okolicepalnika.plkręgle w Twoim brzuchu Polecam ! składniki na dużą salaterkę ( jak na zdjęciu) : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 ogórków korniszony średniej wielkości 1/2 małej kapusty pekińskiej fioletowej lub białej 2 czerwone papryki słodkie, grubościenne średniej wielkości 2 czerwone cebule , także średniej wielkości ser żółty o wyrazistym smaku, kawałek około 0,3 kg 1 puszka czerwonej
Ogrodnik w podróżySkładniki: 2 filety z kurczaka 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 cebula 1/2 pora 3/4 ogórki konserwowe 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka meksykańska
czarrna od kuchnigotowała nam Mama Zosia. Troszkę zmodyfikowana, ale z zachowanym smakiem. Składniki: -15 dkg ugotowanej wcześniej białej fasoli -2 czerwone buraki -2 ziemniaki -kawałek białej kapusty -marchew -3 ząbki czosnku -30 dkg mielonego mięsa -kilka suszonych śliwek, jabłek, gruszek -sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany i oregano do mięsa -3 l bulionu warzywnego -kilka liści laurowych, ziele
Maminek kulinarnytylko. Lekka słodko-kwaśna, doskonała jako dodatek do obiadu. Polecam :) Składniki ( na ok. 6 słoików o pojemności 0,5 litra ) - 1 kg białej kapusty - 1 kg papryki ( po połowie czerwonej i zielonej ) - 1 kg marchwi - 1 kg jabłek ( najlepiej kwaskowych ) - 0.5 kg cebuli - 1 i 1/2 szklanki oleju - 2 łyżki soli kamiennej - 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
Kuchnia z widokiem na ogródSkładniki: 700 g kapusty kiszonej (z marchewką) 1 średnia kalarepa 1 zielona papryka 1 cebula czerwona 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżeczki cukru pieprz, sól Sposób wykonania: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku a następnie szatkujemy. Kalarepę ścieramy na dużych oczkach tarki. Paprykę oraz cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, polewamy olejem oraz doprawiamy
Qchnia po prostuBarszcz czerwony z dużą ilością warzyw, ale kapustę zastąpiłam małą brukselką. Jest gęsty, pożywny i bardzo smaczny. 3 buraczki ćwikłowe 1 marchewka 3 ziemniaki 1 główka czosnku 500 g brukselki 1/4 selera 200 g fasoli suchej lub 1 puszka fasoli konserwowej 1 garść suszonych grzybów 2 litry bulionu drobiowego 1/2 litra zakwasu z buraków 1 liść laurowy 4 ziela angielskie
https:KKuchniaMniamziarenka ziela angielskiego. Ciasto na naleśniki: 750 ml mleka, 3 jajka, 300 g mąki. Panierka: 2 jajka, bułka tarta. Doskonałą alternatywą zamiast świątecznych pierogów z kapustą i grzybami, są krokiety. Idealnie smakują z czerwonym barszczykiem :) Zaczynamy od przygotowania farszu. Grzyby przełożyć do niewielkiej miseczki i zalać wrzącą wodą. Przykryć pokrywką lub talerzykiem i odstawić, żeby dobrze zmiękły. Kapustę kiszoną
Świat Domowej KuchniSkładniki : 1/2 kg kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 duża czerwona cebula 1 łyżeczka nasion kminku kilka gałązek natki pietruszki 3 ziarna jałowca olej lniany dobrej jakości lub oliwa z oliwek około 1/3 szklanki różowa sól himalajska pieprz czarny mielony lub ziołowy Sposób wykonania : K apustę przepłucz zimną wodą , odciśnij i posiekaj ostrym nożem. Marchewki opłucz, obierz, zetrzyj
Przepisy i porady kulinarneżycia na wiosnę. Kapusta z grochem miała ponadto chronić przed chorobami. Podobnym symbolem są grzyby, one również mają zapewniać szczęście oraz dostatek. Przepis na pierogi z kapustą i grzybami znajdziesz tutaj Barszcz Czerwony barszczyk z uszkami to jedna z tradycyjnych wigilijnych potraw. Nasi przodkowie wierzyli, że buraki zapewniają długowieczność i urodę. Tradycja głosi, że ten, kto spożywa buraki, nie dość
Oka w rosole czyli KaFka gotujeKapsalon to holenderska wersja kebaba. Domowa wersja jest wyjątkowo smaczna i przygotowana ze składników, które sami wybieramy. Danie to tradycyjnie przygotowuje się w aluminiowych foremkach i
e-PrzepisyKulinarnekilkoma wersjami jej wykonania. W moim domu od zawsze króluje ta klasyczna. Składniki -2 duże filety z kurczaka -puszka kukurydzy -1 czerwona cebula -1 czerwona papryka -6-7 ogórków konserwowych -kapusta pekińska -przyprawa gyros -majonez, keczup -olej do smażenia Przygotowanie Pierś z kurczaka umyć i osuszyć. Pokroić na małe podłużne kawałki. Obsypać przyprawą do gyrosa. Obsmażyć
Zielona Kuchniacydru i włączam wolnowar. Czas wolnowarzenia opcja low - około 6 do 8 godzin opcja high - około 4 do 6 godzin Podaję z ziemniakami i czerwonymi buraczkami lub surówką z kiszonej kapusty. Ps. Czasami robimy tak jak podano w oryginalnym przepisie czyli sos dodatkowo blendujemy i zagęszczamy mąką, czasem tylko blendujemy, nie dodając mąki albo po prostu polewamy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamacie czasu na obiad? To świetna alternatywa. Zapraszam! Drukuj Klasyczna sałatka warstwowa z kurczakiem Składniki 150 g twardego sera żółtego 1 filet z kurczaka 5 liści kapusty pekińskiej 2 średnie pomidory 1 czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy Sos 2 ząbki czosnku 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 łyżki keczupu sól, pieprz, curry, papryka słodka, odrobina cukru Sposób
Mieszam w GarnkuMałe paszteciki nadziane mięsem i kapustą to smaczny dodatek do barszczu czerwonego. Idealnie sprawdzą się jako ciepła przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy i alternatywa do znanych wszystkim krokietów. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkamoczyć 8 godzin przed gotowaniem. Kiedy czujemy się słabi i bez energii, to zawsze zupa z soczewicy nas postawi na nogi! Składniki tacka włoszczyzny z kawałeczkiem kapusty włoskiej kawałeczek cebuli kilka kulek czerwonego pieprzu 100 g soczewicy natka pietruszki olej z ostropestu tłoczony na zimno sól do smaku Warzywa pokrój jak na rosół, wrzuć do garnka z namoczoną wcześniej
Z Kuchni Do Kuchnistąd: http://www.mojegotowanie.pl/przepis/salatka-z-ogorkow-i-bialej-kapusty-na-zime Z modyfikowałam ilość warzyw pod swoje potrzeby a marchewkę zamiast na wiórki pocięłam na plasterki. 2 kg białej kapusty 2 kg ogórków 4 szt czerwonej papryki ( ok 80 dag) 1 kg cebuli 1 kg marchewki 2 duże ząbki czosnku 4 łyżki soli kamiennej Ogórki porządnie umyć i wraz
Kolorowa kuchnia ElkiSkładniki 1 podwójna pierś z kurczaka 1 kapusta lodowa 2 pomidory 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy 3 ogórki konserwowe
Mój Smakgołąbki. I co, kto ma lepiej? :) Zatem dzisiaj przepis na gołąbki z mięsem i kaszą pęczak, a za kilka dni wersja wegetariańska: z czerwonym ryżem i kaszą bulgur. 1 kapusta włoska 1 kg mielonego mięsa wołowo- wieprzowego 1,5 szklanki pęczaku 1 cebula 1 łyżka masła lub margaryny 1 jajko sól, pieprz Zewnętrzne liście kapusty odkładamy
Marder&Marder Manufacturekolorach. Kilka skadnikow, wyważone przyprawy i niewiele czasu.. to wszystko daje gwarancję wyśmienitego smaku i nietuzinkowego aromatu! Zapraszam ! Składniki sałatka warzywna Babuni ORZECH czerwona-jak dla mnie to fioletowa = kapusta marchew jabłko vinaigrette Monini limonka i pomarańcza-nie wyobrażam sobie tych surówek – sałatek bez tego dodatku cała wielgachna natka pietruszki-pęczek opcjonalnie łyżka majonezu z łyżką musztardy
Z Kuchni Do KuchniŁatwa w przygotowaniu, efektowna przy serwowaniu. Polecam :) SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka przyprawa do gyrosa 1 cebula czerwona 1 średni ogórek świeży 4 korniszony 1/2 czerwonej papryki 1 puszka kukurydzy 1/2 kapusty pekińskiej keczup 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka oleju 1 ząbek czosnku A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w drobną
Kuchnia w opałachOprócz ZABAWY mam dla Was dzisiaj pyszną i nietypową surówkę. Przepis znalazłam na nią w Kwestii Smaku i zrobiłam wczoraj by ugościć teściową.Smakowała nam obu.Sur
Dzieje kuchennej WiewióryKotlety schabowe w nieco innym wydaniu.Zamiast pospolitej panierki użyjemy mieszanki ziaren.Składniki:-plastry schabu-ziarna słonecznika, dyni i sezamu-jajko-1/2 szklanki mąki-3
Maminek kulinarnyjedność...;*Moją propozycją na dziś jest szybka sałatka z paluszkami surimi Składniki: opakowanie paluszków surimi 3 jajka 1 puszka mieszanki meksykańskiej konserwowa tj. kukurydza, groszek i czerwona fasolka 1/2 pora 6 liści kapusty pekińskiej sól ziołowa mieszanka pieprzu mielonego 1/2 ogórka zielonego opcjonalnie można dodać makaron 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu
NaKońcuJęzykapewno same niespodzianki... Przygotowując je w domu możemy na pewno lepiej odtworzyć smak oryginalnej potrawy. Kebab z mięsa mielonego Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego ½ czerwonej cebuli 1 duży pomidor 1/3 kapusty pekińskiej ½ zielonej części cebulki dymki 4 chlebki pita Przyprawy: 1 łyżeczka przyprawy do kebaba 1 ząbek czosnku 1 łyżka sosu Worhestershire szczypta mielona kolendra (można rozgnieść
Mania Gotowaniawtedy będą takie same jak z typowej budki z jedzeniem. Składniki : * bułki do hot-dogów * parówki najlepiej z szynki * kapusta pekińska * pomidor * ogórek konserwowy * cebula czerwona * majonez * ketchup Przygotowanie : Bułki podgrzewam w piekarniku . Parówki gotuję i uważam żeby nie pękły .Smaruję ciepłe bułki ketchupem i majonezem. Wkładam dodatki , parówkę. Polewam ketchupem. Podaje kiedy
Magiczne Życie Martyaromatycznym sosem na bazie oliwy. Kto lubi takie połączenia albo jest ciekawy jak smakują przesmażone pieczarki w sałatce to zapraszam do spróbowania. Składniki : * kawałek kapusty pekińskiej * ogórki kiszone * rzodkiewki * pomidor * czerwona papryka * smażone pieczarki z cebulą * filet z kurczak pieczony w ulubionych ziołach * plasterki gotowanej kukurydzy Sos : * 4 łyżki oliwy * papryka czerwona mielona * ulubione zioła * opcjonalnie
Magiczne Życie Martytrzymać w lodówce nawet 3-4 dni. Przepis na sałatkę z kapusty pekińskiej z ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 duża puszka gotowanej ciecierzycy (ok.400 g) 200 g pomidorków koktajlowych 1 średnia czerwona cebula mały pęczek natki pietruszki 1/2 pęczka szczypiorku z dymki Jak zrobić sałatkę z kapusty pekińskiej z ciecierzycą i pomidorkami - krok(...)kroku Kapustę pekińską przekroić wzdłuż na pół. Każdą połówkę, również wzdłuż, przekroić na 3-4 części, a następnie całość posiekać. Pomidorki opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i przekrawać każdy wzdłuż na pół. Czerwoną cebulę obrać. Przekroić wzdłuż na pół, a następnie posiekać na cienkie piórka lub pokroić w kostkę. Ciecierzycę przełożyć na sitko i przepłukać pod bieżącą wodą. Dobrze
Codzienna kuchnia niecodziennaDziś zapraszam na tortille na ciepło. W zupełności może być na obiad lub ciepłą kolację. Składniki: 4 tortille 1/2 piersi z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej małej 1/2 pomidora 1/4 papryki czerwonej mała cebulka 80 g sera żółtego przyprawa do gyrosa sól pieprz Sos czosnkowy: 150 g jogurtu naturalnego gęstego 2-3 łyżki majonezu sól pieprz 3 ząbki czosnku Pierś(...)kurczaka pokroić w kostkę. Doprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Kapustę poszatkować. Paprykę, pomidora i cebulkę pokroić w kostkę. Wymieszać razem z kapustą i serem startym na tarce o dużych oczkach. Doprawić lekko solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z majonezem, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tortille rozłożyć. Posmarować sosem czosnkowym. Ułożyć z jednej
Ewusiowe SmakiNAJLEPSZY FARSZ GRZYBOWY DO USZEK I PIEROGÓW . Farsz do uszek może być z suszonych grzybów, z pieczarek, z grzybów mieszanych, czy grzybów z dodatkiem gotowanej kiszonej kapusty. Nie wyobrażam sobie Wigilii bez barszczu czerwonego i uszek, a jak uszka to muszą być koniecznie z grzybowym farszem. Grzyby na farsz oczywiście sami zbieramy w lesie i potem suszymy. Farszem grzybowym można
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrobię cały rok z różnymi farszami, bo wg mnie pasuje do nich wszystko. Tym razem moje pierożki nafaszerowałam kiszoną kapustą z pieczarkami, a robiąc świąteczną ich wersję wykorzystam do środka kapustę z suszonymi grzybami. Takie pierożki + kubek czerwonego barszczu to dla mnie zestawienie idealne 💪😍 Pierożki można przygotować wcześniej i zamrozić, po czym odgrzać w piekarniku - będą idealne! Składniki
Walijskie PichceniePost Sałatka w słoikach (z białej kapusty, papryki i marchewki) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przeboje