kanapki - 13123 przepisów (strona:555/875)

Przetwory tradycyjnie zakręcone - warsztaty Lidla 197

miarę korzystania przez nas z tych przetworów. A tymczasem zapraszamy na konfiturę truskawkową z mleczną czekoladą. Naprawdę dobra rzecz. Można ją stosować po prostu jako dżem do smarowania kanapek, albo jako dodatek do wszelakich ciast. Wystarczy zrobić prosty biszkopt, przesmarować konfiturą, na górę dać bezę czy bitą śmietanę, albo po prostu trochę świeżych owoców i szybkie i pyszne ciasto gotowe

Marder&Marder Manufacture
Domowe przetwory: powidła śliwkowe 166

zamknięciem do każdego słoiczka wkładamy kawałek kory cynamonu i zamykamy. Tak przygotowane powidła mają niesamowity aromat i smak dzięki pomarańczy i cynamonowi więc będą idealny dodatkiem nie tylko do kanapek ale także do ciast w czasie zimowych wieczorów

Kuchenne Wariacje
Muffiny podwójnie czekoladowe. 172

łyżeczki proszku do pieczenia, 1 szklanka drobnego cukru, 95g masła, 1szklanka (250ml) mleka w temp.pokojowej, 2 jajka w temp. pokojowej. Ponadto: czekolada mleczna 100g, małe kuleczki czekoladowe, czekolada na kanapki typu nutella (ja dałam dwukolorową). Przygotowanie: Masło roztopić, lekko przestudzić. Składniki mokre wymieszać razem. Mąkę przesiać przez sitko i wymieszać ze składnikami suchymi. Razem wymieszać składniki mokre i suche

W kuchni u Moniki
Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem. 221

jajka były dobrze przykryte i zawinąć w papier do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku 180stopni przez ok.1h. Peczeń można podawać z sosem do obiadu jak również nadaje na kanapki.  Smacznego

W kuchni u Moniki
Blok twarogowy na kanapki 215

konserwowe (grzybki marynowane) i nie wiesz jak je wykorzystać polecam przepis na sałatkę śledziową  Sałatka śledziowa z porem (tu kliknij po przepis) . Inspiracją do zrobienia bloku twarogowego na kanapki był dla mnie przepis z książki " Chudnij łatwo i szybko". Smacznego

W kuchni u Moniki
Babeczki reniferki z wiśniami. 193

pieczenia ( 1 łyżeczka), 24g kakao ( 4 łyżeczki), 5 jaj, 125ml oleju, 125g wody. Ponadto: wiśnie drylowane, paluszki, cukierki lub inne składniki do stworzenia nosa czy oczu reniferów, czekolada na kanapki ( ja użyłam nutellę), cukier puder. Przygotowanie: Suche składniki na ciasto połączyć razem - wymieszać. Mokre składniki na ciasto połączyć razem w osobnym pojemniku - dobrze roztrzepać widelcem. Suche składniki połączyć z mokrymi

W kuchni u Moniki
Praliny potrójnie czekoladowe 251

Składniki: ( na 24 sztuki) 130g gorzkiej czekolady, 50g białej czekolady, czekolada na kanapki typu nutella, 24 wiśnie z soku lub kompotu. Przygotowanie: Gorzką czekoladę podzielić na mniejsze kawałki. Do garnka nalać niewielką ilość wody i doprowadzić do wrzenia. Na garnek nałożyć naczynie z gorzką czekoladą ( tak aby dno naczynia nie dotykało wody) i pozostawić do momentu aż czekolada się rozpuści

W kuchni u Moniki
Powidła cynamonowe (bez cukru) 136

wszystkich domowych konfitur najbardziej smakują mi powidła. Staram się mieć ich w domu spory zapas. Pasują do naleśników, kanapek, jako dodatek do serów, ciast i wielu innych. Z myślą o chłodnej zimie postanowiłam zrobić powidła cynamonowe. Nie tylko pachną pięknie ale też są super smaczne. Już wyobrażam sobie jak wspaniale będą pasować do świątecznego piernika. Ilość słoiczków zależy

Mienta blog
Pieczeń w chlebie schowana 157

lubię marnować jedzenia. Nawet chleba, więc gdy został mi cały bochenek "z przed dwóch dni" postanowiłam nafaszerować go mięskiem i zapiec. Taka kanapka to smaczne rozwiązanie na śniadanie czy kolację:) Składniki: 1 chleb z keksowej foremki o dł. ok 25 cm 30 dkg mięsa mielonego po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz, przyprawa

Kuchnia w czekoladzie
Rolada kanapkowa z szynkowara 168

Smaczna, krucha i przede wszystkim "swojska" wędlinka do kanapek i sałatek. Składniki: 1 kg schabu 1 duża pierś z kurczaka 30 dkg pieczarek 2 ząbki czosnku Po pół łyżeczki każdej przyprawy: tymianek, rozmaryn, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek granulowany olej słonecznikowy sól, pieprz, przyprawa do mięsa wieprzowego Sposób przygotowania: 1. Schab myjemy i nacinamy w dwóch miejscach tak by zrobić

Kuchnia w czekoladzie
Pasta kanapkowa 149

mieliście problem co zrobić z resztą farszu, która została po napełnianiu jajek na świąteczny stół. Zawsze można zjeść od razu, ale można także troszkę pokombinować i podać ją na kanapkach :) Tak właśnie zrobiłam z moim farszem wątróbkowym. Składniki: 4 żółtka (z ugotowanych na twardo jajek) 4 wątróbki drobiowe 2 łyżki majonezu 1 cebula 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka

Kuchnia w czekoladzie
Super cienkie wafle Good Food- test 181

śmiało zmieścić nawet w kopertówce (przynajmniej mojej). Są doskonałym uzupełnieniem śniadań- zarówno tych w domu jak i zabieranych do szkoły i pracy. Dietetyczna przekąska, z udziałem której możemy stworzyć kanapki czy desery. Ja przegryzałam nimi owocowe gazpacho, przygotowałam śniadaniowe kanapeczki z twarożkiem, sałatą, pomidorem i rzodkiewką oraz z pastą z wątróbki, a także użyłam zamiast chlebka do jajek po hiszpańsku

Kuchnia w czekoladzie
Sos czosnkowowo- szczawiowy 138

troszkę zmodyfikować i przekonać się czy posmakuje równie mocno z dodatkiem posiekanego szczawiu. I posmakowało! U nas był to dodatek do obiadu, ale śmiało można go użyć również na kanapki.  Składniki: 4 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 30 liści szczawiu sól, pieprz i kilka kropel maggi do smaku Sposób przygotowania: Majonez z jogurtem łączymy tworząc

Kuchnia w czekoladzie
Dressing bazyliowy, czosnkowy, ostro-słodki czy słodko-ostry? -sposób na nudną sałatę :) 179

jogurtem. Sól i pieprz dodaję do smaku. Są to moje ulubione "polewki" do sałat, sałatek, na kanapki, przede wszystkim na ukochane pomidory. Zapraszam do wybróbowania

Pause Gotowanie!
Razowe spaghetti z sosem serowo-brokułowym i szynką 159

danie dla osób, które nie mają czasu siedzieć w kuchni. Dla tych, którzy (tak jak ja) cały tydzień spędzili żywiąc się jogurtami i zbożowymi batonikami, przeplatanymi czasem przez poczciwą kanapkę. Potrzebne nam (dla 2 osób): - pół opakowania makaronu razowego (spaghetti) - małe opakowanie śmietany 12% - cały brokuł - 15-20 dag szynki konserwowej dobrej jakości - 100 g serka topionego o wyrazistym smaku

W poszukiwaniu inspiracji