Lubię w ten sposób przyrządzać kawałek , dobrego chudego mięska. Idealny na kanapki i z sosem na obiad. W galarecie też go robiłam , smakuje idealnie. Składniki kawałek schabu 3 łyżki soli 3 łyżki pieprzu 3 łyżki majeranku 4-5 marchewek 4-5 pasternaku 1 seler naciowy 1 por 5-6 łyżek oleju rzepakowego 2 cebule 1 główka czosnku Wykonanie - Sól
Eli Gotowaniejest skomplikowane danie. Jednak jest dobre jako danie obiadowe z dodatkiem np. klusek domowych lub zwykłej przekąski . Ostatnio pokrojone lekko na ukos ,posłużyło mi jako wędlina na kanapki. Składniki na 2 porcje 2 jajka 2 kotlety schabowe 5 pieczarek 1 cebula 3 łodygi selera naciowego kawałeczek pora olej do smażenia (ja używam rzepakowego) łyżka musztardy sól , pieprz do smaku Wykonanie
Eli Gotowaniestracą fakturę . Tak zamarynowana feta jest wyjątkowym dodatkiem do sałatek . Olej rzepakowy nabierze , dodatkowego smaku i zapachu . Idealny do dresingów , kanapek . Tak zamarynowaną fetę ,często zostawiam na 1 miesiąc. Wystarczy trząchnąć słoikiem i mam smaczne smarowidło zamiast masła
Eli Gotowanieczasu do czasu lubię zjeść kanapkę lub naleśnik z dobrą konfiturą. Do tej pory zachwycałam się frużeliną wiśniową , którą pochłaniam słoiczek po słoiczku z mojej spiżarni ;) Kilka słoiczków rozdałam, więc miejsce w spiżarce się zrobiło ;) Gdy na rynku zobaczyłam te aromatyczne i pyszne brzoskwinie wzięłam ich 1,5 kg na chociaż 3 słoiczki konfitury- choć już został tylko 1 :) Już
Aga w kuchnijasne listki ze środka, takie które rosną bardzo blisko głąba. Rukola natomiast jak dla mnie, w zestawieniu z innymi warzywami, serem czy wędliną, smakuje całkiem nieźle, a wręcz dodaje kanapce czy sałatce ciekawego posmaku. Sama jest równie gorzka, jak zwykła sałata. Nawet mój mąż, który nieustannie powtarza, że "nie będzie zjadał jedzenia swojemu jedzeniu" rozsmakował się w rukoli
Przepysznik - BLW i nie tylkoPomidory są u nas przerabiane na domowy keczup i podsuszane, żeby później wcisnąć je w słoiki z oliwą. Pomidory przecieramy, żeby zrobić z nich zupę, kroimy w plastry na kanapki i w kosteczkę, żeby dodać do takiej oto sałatki, która jest idealna na śniadanie czy kolację, a w gorące dni także na obiad. Sałatka z pomidorami (porcja na 2 dorosłych
Przepysznik - BLW i nie tylkoKariną (Ekscentryczny Parowar) na okładce. Poniżej możecie sobie przejrzeć najnowszy numer – oczywiście zachęcam też do czytania i szerzenia informacji dalej! W jesiennym numerze naszego kwartalnika znajdziecie: pomysły na kanapki przepisy z warzywami strączkowymi pomysły na Halloween artykuł i przepisy na jesienne nalewki (jeden z nich jest mój) moją recenzję Czytaj dalej... Artykuł 2. numer Magazynu Aromat pochodzi z serwisu
Pasja Smakukilka suszonych pomidorów -sól i pieprz do smaku Z podanym składników utrzeć pastę, ja włożyłam wszystko do robota i tak w niecałą minutkę miałam zdrową i pyszną pastę na kanapki. W miseczce od PORCELANA BOGUCICE prezentuje się smacznie! Świetna z grzankami ! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnidanie bardzo pracochłonne, ale czas spędzony nad nim rekompensuje nam efekt smakowy. Sałatka warzywna doskonała jako dodatek do śniadania , obiad i kolację . Sałatka bardzo uniwersalna, można ją dodać na kanapkę, do wędliny, mięs na zimno, grzanej kiełbasy i jak jeszcze kto woli. Warzywa to źródło samych pozytywnych skutków, dostarczamy sobie witamin, regulujemy pracę organizmu i poprawiamy sobie samopoczucie. Składniki
Smaczne PotrawyOgórki po kozacku to kolejna nasza propozycja na zimowe przetwory. Takie ogórki sprawdzą się idealnie do obiady, czy na kanapki. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło). CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandryricotty i parmezanu to wynik mojej zawartości lodówki pewnego poranka. Nie zawsze mam ochotę na słodkie śniadania, dlatego postanowiłam wyczarować coś wytrawnego co nie będzie standardową jajecznicą lub kanapkami. Wyszły przepyszne. Dodatek świeżych warzyw podkręca ich smak dlatego uważam za koniecznie zaserwowanie ich w takim towarzystwie. Ponadto warzywa są niskokaloryczne, a ilość witamin i składników mineralnych jakie posiadają jest porażająca
Mango Papajacytryny, bazylię, posolić, popieprzyć. Potem dodawać oliwę. Należ blendować, aż powstanie jednolita masa, przypominająca majonez. Przełożyć do słoiczka i gotowe. Można dodać do jajek, do sałatek na kanapki
Smaki Przyprawy i Kolorykilku miesiącach. Czasami szybciej czasami wolniej. Tak było z jajkami. W liceum potrafiłam jeść omlet na śniadanie, omlet na 2 śniadanie, jajecznicę na obiad, jajka na miękko na podwieczorek, kanapki z jajkiem na kolację... itd itd. no nie dziwię się, że zwariował :D Zawsze, ale to zawsze będę powtarzała, że należy słuchać siebie. Jest tak, że ja nie mogę czegoś
fitolarun.blogspot.comjadam dania słodko i jakieś takie wymyślnie. ;) PIERŚ Z KURCZAKA: - odpowiednią ilość (dzienną) kroję w mniejsze części, przyprawiam - część zostawiam w postaci ''filetu'', na sałatkę na przykład albo na kanapki - część nadziewam jako szaszłyki - część wkładam do jakiegoś warzywa Wszystko zależy od tego co akurat mam, co kupiłam, co było w promocji. WSTAWIAJĄC omleta, wstawiam również mięso (w warzywie
fitolarun.blogspot.com