kanapki - 13123 przepisów (strona:548/875)

bułeczki Panini 313

Panini a raczej Panino to z włoskiego "małe kawałeczki chleba " , robione są w różnych formach i rozmiarach , to bułeczki do kanapek ,przekrawa się je lub rozrywa aby w środek włożyć salami ,ser czy inne ulubione wędliny czy sery ,można je spożywać na ciepło . Są pulchne w środku jak ciabatta . Z podanej porcji wychodzi 35 sztuk małych Panini. Składniki : zaczyn robiony

Wypieki Rene
Pikantna pasta z pieczonej papryki „ala” muhammara. 157

nadmiaru papryki powstał pomysł na pastę, umiarkowanie pikantną żeby każdy z domowników mógł ja dodać do pizzy i na kanapkę. Wspaniała rzecz, do wykorzystania w różnych kombinacjach kuchennych, ostał mi się ostatni słój i chyba będę musiała zrobić nowy zapas. Składniki: - 5 papryk, żółta-zielona-czerwona - 2 podłużne pikantne czerwone papryki, nie mylić z papryczkami chili - 3 ząbki czosnku

Apetyczna babeczka
Karkówka pieczona w rękawie... 134

Przyciskając mięso widelcem czy łyżką można się domyślić czy mięso jest już miękkie. (Mój kawałek karkówki miał 1200g.) Można jeść na ciepło z powstałym sosikiem lub na zimno na kanapki

Pelusiowa Kuchnia
Czekoladowo-ananasowe ciasto ekspresowe. Ciasto idealne na świąteczny i sylwestrowy stół. 142

szczypta soli 3 krople aromatu pomarańczowego Delecta 3 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta do dekoracji - Delecta Decorada kuleczki zbożowe w różowej posypce * domowy lub kupny krem do smarowania kanapek Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy margarynę, dzieląc ją na mniejsze części, wsypujemy cukier, kakao i wlewamy 7 łyżek zalewy z ananasa. Całość stawiamy na małym ogniu, rozpuszczamy ciągle

Słodkie okruszki
Cynamonowe ciasto marchewkowe, Figa z Makiem 191

temperaturze 180°C przez ok. 35-40 minut. Figa z Makiem   - klimatyczne miejsce przy rzeszowskim rynku z mnóstwem książek i dobra kawą  (w ofercie są również kanapki i sałatki). Cinnamon & carrot cake A delicious, not too sweet, Xmas cake (not only for this occasion). Preparation time: very quick. You can decorate it with your favourite garnish

Qlinarnie i Qlinarnie
Kanapki – bufet kanapkowy 139

wszystkiego, wykorzystać „resztki” z lodówki, puszki z rybkami, marynaty... . Ogranicza nas tylko nasza pomysłowość/wyobraźnia smakowa. Jako podstawę można wykorzystać krakersy, pieczywo tostowe, bagietkę, pumpernikiel..... Pamiętajmy, takie kanapki nie mogą być duże! Przedstawiam trzy propozycje. Chleb tostowy, jajka ugotowane na twardo, majonez, natka pietruszki, krakersy, serek śmietankowy, sardynki wędzone z puszki, cytryna, pomidorki koktajlowe, pieczywo chrupkie żytnie, serek śmietankowy

królestwo garów
Konfitura żurawinowa 129

szeroka gamę zastosowań to jest po prostu smaczny i zdrowy. Lekko kwaskowa nuta zgra się nie tylko z daniami mięsnymi ale tak że z serami czy po prostu kanapką. Zapraszam... Skala smaku 10/10 mrożoną żurawinę nie jest tak łatwo dostać. Kupiłam ją w Piotrze i Pawle. Ja zrobiłam z podwójnej porcji, wyszły mi cztery słoiki 250g. które zapeklowałam. Normal

Kubki smaku
Przepisy na Sylwestra – wesołej zabawy! 1127

Łatwe do jedzenia bez talerzyka czy na stojąco. Miłej zabawy! Przepisy na Sylwestra Zimne przekąski sylwestrowe Tatar po szwedzku Jajka faszerowane krewetkami Koreczki śledziowe Koreczki z marynowanego sera Mini kanapki z łososiem Zapiekane daktyle Sylwestrowe przekąski na ciepło Mini zapiekanki z francuskiego ciasta z daktylami i pleśniowym serem Zapiekane pieczarki z chevre Nuggets z awokado Kruche pierogi z grzybami Przekąska

codojedzenia
Kasza gryczana ze szpinakiem i łososiem 152

zdrowy obiad jak i kolację. Idealnie sprawdzi się jako lżejsze danie po tych wszystkich świątecznych i kalorycznych pysznościach. ;) Szpinak najchętniej dodawałabym do wszystkiego, poważnie. Czy to naleśniki, zapiekanki, kanapki... zawsze bardzo dobrze mi smakuje. Jednak w towarzystwie kaszy, pomidorów i łososia to już totalne mistrzostwo! Musicie wypróbować! :) Składniki: na 2 porcje 100 g kaszy gryczanej 200 g mrożonego szpinaku puszka

Kuchnia Ellie
Łosoś wędzony w palonym sianie 172

siano się wypali i ostygnie, potem kruszymy resztki ze spalonego siana i smarujemy nim łososia, do uzyskania czarnej warstwy na górze łososia.   Ja pisząc ten tekst właśnie jem kanapkę z serkiem kozim i tym łososiem.. oj, boska to kombinacja.   Łosoś wędzony w palonym sianie

Kuchnia na wzgórzu
Schab peklowany – chudy, dietetyczny 156

Coraz częściej kupując wędliny w sklepie jestem zdegustowana ich jakością – nastrzykiwane, wypełniane białkiem sojowym, aromatyzowane, podbarwiane…. Jednym słowem dobrze czasem zrobić samemu jakieś mięsko do kanapek i wiedzieć, co się je. Tym razem proponuję chudy peklowany* schabik domowej produkcji. Wymaga niewiele zachodu, choć sam proces peklowania – moczenia w solance i podgrzewania raz dziennie, trwa w sumie 3 dni. Schab, choć

Trzeci talerz
Boczek peklowany i gotowany 137

Dzisiaj potrawa nie tylko świąteczna, ale taka, którą przygotowuję co jakiś czas. Polecam Wam boczek peklowany i gotowany. Idealny na kanapki z musztardą lub chrzanem. Taki najbardziej lubią moi mali i duzi mężczyźni.  Wcześniej podawałam Wam przepis na szynkę peklowaną przepis znajdziecie tutaj . Boczek po moczeniu się kilka dni w zalewie można ugotować tak jak zrobiłam

O kuchni z uczuciem
Schab z ziołami. 95

Święta już lada chwila pora poza Wigilią pomyśleć o całej reszcie!Postanowiłam zrobić pyszny aromatyczny schab - super przekąska i bardzo dobry dodatek do kanapek!Pamiętacie mam nadzieję mój schab na zimno, trochę go zmodyfikowałam, bardziej zapachniał ziołami i smak zadziwia! Nadszedł świąteczny czas... SKŁADNIKI: 1kg. schabu 1/4 szkl. soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka majeranku roztartego

Kuchnia Beaty
Domowy majonez 148

Dziś przepis na majonez, czyli jeden z najpopularniejszych sosów świata. Ludzie używają go co dziennie prawie do wszystkiego. Sałatki z majonezem, kanapki z majonezem, nawet wypieki na bazie majonezu! Przyznam się, że majonez jem tylko w sałatkach i czasami w nim marynuję mięso.  Domowy majonez jest o niebo lepszy od kupowanego. Jest wg. mnie bogatszy w smaku

Kuchnia Łukasza
Schab gotowany w mleku 171

teraz nie mogę sobie przypomnieć źródła... Ale dla takich przepisów, warto prowadzić zeszyt ;) Idealnie dosmakowane i wilgotne mięsko. Doskonale nadaje się do podania na obiad oraz jako wędlina na kanapkę. Wystarczy tylko kilka składników i pyszne domowe mięsko gotowe :) Zachęcam! Składniki:   1-1,5 kg schabu 1 litr mleka 4 ząbki czosnku pół łyżeczki gałki muszkatołowej 1,5 łyżki

Czerwona Porzeczka