kojarzy mi się z goryczą i cierpkością więc nie za bardzo byłam przekonana do konfitury, ale efekt wyszedł świetny. Konfitura jest słodka i pyszna, pasuje nie tylko do zwykłych kanapek, ale i do sera, naleśników czy jako nadzienie do bułeczek. Składniki: 500 g aronii 250 g jabłek 300 g cukru 6 goździków ½ łyżeczki cynamonu Wykonanie: Aronię umyć, oczyścić i osuszyć
Mama GotujeZOSTAWIAJĄC OD GÓRY OK 2 CM MIEJSCA-ŻEBY DOBRZE SIĘ ZAMKNĘŁY PASTERYZUJEMY PRZEZ GODZINĘ,JAK WYSTYGNĄ TO DO LODÓWKI LUB PIWNICY SZCZERZE POLECAM-PYSZNY I SUPER SIĘ ROZSMAROWUJE NA KANAPCE
Swojskie jedzonkokoniecznie muszę taką zrobić,udało się i jest genialna,a dzięki temu ,że jest bez skórki jest lżej strawna,no i smak pieczonej papryki jest zupełnie inny,rewelacyjna na kanapki,do mięs itd. spróbujcie koniecznie!! Zacznijmy od zalewy: ZALEWA: 1 LITR WODY 1/5 ŁYŻKI SOLI 1 SZKL.CUKRU 1 SZKL.OCTU 10% 1-2 LIŚCIE LAUROWE 3-ZIELA ANGIELSKIE WSZYSTKO RAZEM ZAGOTOWAĆ
Swojskie jedzonkohimalajska szczypta. Wszystkie składniki umieść w blenderze kubkowym, na koniec dolej jeszcze odrobinę wody, aby blender ruszył bez problemu. Taki koktajl to świetna alternatywa tradycyjnej kanapki na śniadanie lub drugie śniadanie. Dodatkowo to bomba witamin, białka i energii. Jak nie chcesz szukać po internecie dobrej jakości spiruliny i babki płesznik wdepnij
IzaGotujeowidła śliwkowe, niskosłodzone, znakomite do ciast, deserów, kanapek i mięsnych sosów. Powidła śliwkowe to także ważny składnik świątecznego piernika. W wersji podstawowej śliwki smażymy z cukrem, ale wystarczy do dojrzałych śliwek dodać gorzką czekoladę i cynamon żeby zupełnie zmienić ich oblicze. Nie wymagają długiego smażenia. Powidła śliwkowe z czekoladą znakomicie smakują na podpłomykach posypane nasionami chia. Czas przygotowania: Składniki
SzczyptaSmaQbyło dopieszczone i pyszne. Tym razem postanowiłam, że naszym niedzielnym, królewskim daniem będzie pieczona owsianka z lekką sernikową nutką. Istna pyszność, nawet mój M., który jest raczej zwolennikiem kanapki z serem i pomidorem, stwierdził że to naprawdę znakomity deser ;) Mnie bardziej pasowała na ciepło, ale już moja mama wolała ją na zimno, także można ją jeść zarówno od razu
Przepysznik - BLW i nie tylkotygodniu rozmaitych zajęć, w sobotę ze spokojem można zjeść śniadanie na balkonie, na świeżym powietrzu, bo tak smakuje najlepiej! Kilka minut i gotowe! Niedrogie, z powodzeniem zastąpi klasyczne kanapki, syte i kolorowe! Klasyczne połączenie szpinaku z czosnkiem, do tego świeża bazylia i płatki chili, które często wykorzystuje w swoich przepisach Jamie Oliver. Widzieliście już polską wersję magazynu Jamiego O.? Weekendowe
Moja smaczna kuchniażytnich, sytych chlebów. Im dłużej i częściej je piekę, tym wydaje mi się to coraz prostsze! Tym razem upiekłam chleb w jednej większej keksówce, dzięki czemu był wyższy, a kanapki większe. Pięknie "pękł" podczas pieczenia, tworząc lekko rozwarstwioną strukturę skórki. Polecam wszystkim, którzy lubią cieżkie, wilgotne, żytnie pieczywo! Zobacz również inne przepisy na ----> CHLEBY Chleb żytni z ziarnami żyta
Moje Qulinariarazem w ruch poszły suszone pomidory , które nadały wspaniałego aromatu . Pomidorki wpłynęły także na wygląd , wiadomo , jemy oczami , więc nie jest to bez znaczenia ;). Serek doskonale sprawdza się na kanapkach , jest po prostu pyszny i bardzo zdrowy . U mnie zniknął podczas jednej kolacji ..cóż trzeba będzie zrobić więcej Składniki na 2 krążki , wielkości dużego spodka : 7 l mleka
Ogrodnik w podróżypieprzu. Zalewamy dobrą oliwą. Zakręcamy słoiczki, przechowujemy w lodówce. Jak długo? Trudno mi powiedzieć, bo bardzo szybko znikają. Papryka pieczona sama w sobie jest wspaniała. Można ją dodawać na kanapki, do zapiekanek, sałatek, wszelkiego rodzaju rolad mięsnych, rybnych… i nie tylko. Pieczenie uwydatnia bogactwo jej aromatu, zachowując jednocześnie piękną barwę. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Papryka pieczona appeared
mojewypiekiinietylkobłogości oderwał ją telefon od koleżanki. Poprosiła o przepis na dżem malinowy. Taki bez żadnych dodatków, typowo babciny. - Więc bierz kartkę i pisz- odpowiedziała zachrypniętym głosem, połykając ostatni kawałek kanapki. -receptura jego jest banalnie prosta. Składniki: 1 kg malin 1 kg cukru sok z 1 cytryny Wykonanie: Przebrane maliny zasypujesz cukrem i rozgniatasz. Dodajesz sok z cytryny
Malinowe Pocałunkitargowiskach można znaleźć świeże warzywa w dobrych cenach. Aż żal nie wykorzystać takich okazji.Jest to lekka przekąska, która może spełniać funkcję drugiego śniadania... bo ileż można jeść kanapki itp. Składniki: -> 200g kaszy jaglanej -> 2 cukinie -> 2 papryki -> 1 papryczka chilli -> 1 ser feta -> 3 jajka -> Sól, pieprz, garść świeżej bazylii, Wykonanie: Kaszę
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Teraz już nie wyobrażam sobie, by zimą w moich zapasach nie było tego sosu. Świetnie smakuje na ciepło i zimno, jako dodatek do makaronów, kasz bądź jako dodatek do kanapki. Składniki: - 3 kg papryki ( po wydrążeniu) - 2 papryczki chili bez pestek - 3 koncentraty pomidorowe ( w tym przypadku pudliszki) - 2 łyżki soli - 1 szklanka octu - 7 listków laurowych - 7 ząbków czosnku
Zainspirowana w kuchnibieżąco ale jest ich sporo. Postanowiłam zamknąć trochę w słoiczku na potem i zrobiłam pomidorki w galaretce. Takie pomidorki idealnie nadają się na przekąskę lub jako dodatek do kanapek. składniki: 1 kg pomidorków koktajlowych listki laurowe pieprz ziarnisty ziele angielskie zalewa 1 l wody 2 łyżki cukru 1 łyżka soli 2 łyżki octu 10% 4 łyżki żelatyny Pomidorki dokładnie umyć
Monia miesza i gotujekażdą ćwiartkę kurczaka glazurą z miodu i sosu sojowego, pieczemy jeszcze 30 minut aby ćwiartki się zarumieniły. Faszerowane ćwiartki kurczaka są rewelacyjną przystawką na zimno, mogą być okładem na kanapki, czy podane na gorąco stanowić danie obiadowe. Polecam. The post Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię