przygotowania gulaszu użyłam gotowanego schabu, który zwykle jemy na kanapkach. Żeby szybciej zjeść świeży schab, ugotowałam na nim pyszny gulasz z soczewicą, ziemniakami, fasolą i papryką. Takie jednogarnkowe mięsne dania najczęściej przygotowuję, kiedy nastają chłody. Składniki: ok. 300 g pieczonego lub gotowanego schabu 1 puszka czerwonej fasoli 2/3 szklanki czerwonej soczewicy 2 małe cukinie 1 duża cebula 1 papryka czerwona
Czerwień i błękitwłasnej kuchni. Dziś troszkę mniej typowe, ale równie smaczne i szybkie zapiekane ciabatty. Te płaskie, prostokątne bułeczki, wypiekane według włoskiej receptury sprawdzają się równie dobrze jako baza do najróżniejszych kanapek i zapiekanek. Tym razem postanowiłam je przygotować z pieczarkowo-paprykowym farszem. A całość i bazę łączącą stanowił pyszny, gęsty Ketchup Markowy Łagodny Roleski . Spróbujcie. Moje zapiekane ciabatty znikły bardzo szybko
Słodkie okruszkicórka uwielbiam różne pasty na chleb no i dzisiaj zrobiłam na kolację pyszną pastę z kabanosa i Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle. Pasta nadaje się na kanapki a także śmiało można nią nadziewać np : jajka. Pastę podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold . Zapraszam :) Składniki : 1 puszka Soczewicy gotowanej na parze od Bonduelle
Sama słodycz i szczypta chilisera półtwardego wyprodukowanego z pasteryzowanego mleka koziego marki Soignon zmieniającej właśnie nazwę na Merci Chef! Ten ser ma łagodny, mleczny aromat. Jest elastyczny i delikatny. Nadaje się doskonale do kanapek, jako samodzielna przekąska a także do zapiekanek. W moich paluchach sprawdził się doskonale. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKanapki to podstawa naszego menu, pasują na śniadanie, kolacje i równie dobrze jako przekąska. Musimy, więc zadbać o to , żeby się nam nie znudziły. Najlepszym sposobem moim zdaniem są pasty różnego rodzaju- sycą i wyśmienicie smakują. Co najważniejsze można je tworzyć zgodnie z własnym apetytem. SKŁADNIKI: łosoś atlantycki wędzony papryka konserwowa 5 jajek majonez nać pietruszki sól, pieprz WYKONANIE: łososia
Kuchnia Beatyotwieram piekarnik i wyłączam grzanie i zostawiam jeszcze na chwilę bułeczki żeby nie opadły. I tak mamy gotowe bułeczki z farszem jaki nam pasuje które idealnie nadają się zamiast kanapki do pracy na II śniadanie, jako przekąska na imprezę lub też na kolację
Piekielna Kuchnia PatiRating: Masło z avocado to smarowidło do kanapek lub dodatek do przystawek. Pomysł na przygotowanie masła z avocado powstał z chęci przygotowania czegoś z avocado i czym czymś stało się masło – smarowidło. Składniki na: Masło z avocado jedno dojrzałe avocado jedna mała lub połówka średniej cytryny przyprawy: sól Przygotowanie: Masło z avocado Dojrzałe avocado obieramy ze […] The post
Magiczny Garnekprzyprawowych. Dodajemy je do popularnej, pochodzącej z Lombardii gremolaty czyli mieszanki posiekanej natki, skórki otartej z cytryny i obranego czosnku, wszystkie składniki siekamy drobno i posypujemy ulubione zupy, makarony, kanapki. Dla wzmocnienia smaku pietruszki, należy używać liści z łodyżkami, których zapach jest bardziej wyrazisty. Pietruszkę dodajemy na sam koniec gotowania. Tymianek Należy do grupy najstarszych ziół przyprawowych. Wspomaga
Moja smaczna kuchniaOwsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Pasta z pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pełnoziarnista kanapka z jajkiem sadzonym, kalafiorem i pomidorem z ziołami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pesto z pieczonej dyni Pomidorowa sałatka
Moja smaczna kuchniapropozycja obiadowa, szczególnie na duży obiad rodzinny. Takiego klopsa śmiało możecie zjeść z warzywami na parze czy ziemniakami. Następnego dnia, klopsa możecie zjeść na zimno razem z pieczywem jako kanapkę. Jest pyszny. 4 duże porcje Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek świeżej pietruszki pęczek szczypioru
Niezły MłynekPysznie i zdrowo, chleb akurat wyjęłam z pieca więc będą kanapki. Wędzona makrela jest idealna na pasty, kilka dodatków w kilka minut i gotowe!. Składniki: - 1 wędzona makrela - 2 jaja ugotowane na twardo, najlepiej wiejskie - małe opakowanie jogurtu naturalnego, 180-200 ml - szczypiorek - sól - pieprz 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy. Rybę obieramy ze skóry i wyjmujemy wszystkie ości. Makrelę
Apetyczna babeczkaKotlety z dorsza idealnie nadają się na danie główne, lecz na zimno doskonale sprawdzą się jako dodatek do kanapek. Kotlety z ryby są mięciutkie i pyszne. Jeśli przeszkadza Ci tranowy posmak morskiej ryby wystarczy ją co najmniej na godzinę przed przyrządzeniem skropić sokiem z cytryny. Dzisiejsze kotleciki aromatyzowane dodatkiem suszonych pomidorów i kaparów zadowolą najwybredniejszych smakoszy. Zapraszam do przepisu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smak jest wyjątkowy! Rukola świetnie smakuje nie tylko z wytrawnymi dodatkami, ale i z owocami tworzy doskonały i smaczny duet. Na blogu znajdziecie wiele pomysłów na wykorzystanie rukoli, w kanapkach, koktajlach, ale nie tylko: Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka
Moja smaczna kuchniazwykły ser żółty jeśli nie macie, przyprawy i majonez. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na kilka minut do przegryzienia smaków.Pyszne i proste, w sam raz na kanapki. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilimiksowałam je, smakowo były super, ale konsystencja pozostawiała wiele do życzenia, no chyba, że dysponujemy blenderem wysokoobrotowym, ja takowego niestety nie posiadam). Taka domowa nutella jest idealna do kanapek, naleśników, ciasteczek, super smakuje również jako dodatek do puddingu chia z kawałkami banana, a także sama... :-) Składniki: - 1 dojrzałe, miękkie awokado - 100g pasty z orzechów laskowych - ok.5 łyżek syropu z kwiatu
Smaczne Zdrowe