kanapki - 13123 przepisów (strona:540/875)

Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym 341

podaje, a dzisiaj jest w formie pasty kanapkowej. Wykonanie banalnie proste, nie zajmie Wam dłużej niż 5 minut. Wędzona makrela z kiszonym ogórkiem i jogurtem naturalnym poleca się do kanapek. Składniki: 1 wędzona makrela 1 ogórek kiszony 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 mała cebula czarny pieprz świeżo zmielony  sól łyżka oleju z pestek dyni 1. Makrelę pozbawić skóry

Apetyczna babeczka
Masło śledziowe 221

Płat śledziowy wstępnie kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki umieszczamy w mikserku. Dodajemy posiekane masło. I razem miksujemy na gładką masę. Pietruszkę kroimy i umieszczamy w masie. Mieszamy. Gotowe. Smarujemy kanapkę i smakujemy. Wyszło pysznie. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
WĘDZONE HAMBURGERY Z BRUKSELKI 199

czasie wyjmij, obwiąż sznurkiem i powieś w chłodnym miejscu na kolejne 24 godziny. Powinnaś uzyskać pyszną wędlinę, jeśli całości nie wykorzystasz do mini hamburgerów na pewno zasmakuje na kanapce. PRZYGOTUJ KONFITURĘ. Na rozgrzaną patelnię wsyp cukier,  po kilku sekundach dodaj posiekaną cebulę, powinna zacząć puszczać soki. Jeśli jest bardzo sucha dodaj odrobinę wody, duś na bardzo małym ogniu

Kuchnia bezglutenowa Loli
Pieczone bakłażany i buraki, Mr Robot 235

świetny dodatek do kanapek (szczególnie z serami) lub sałatek. Robi się praktycznie samo :). Składniki: 1 bakłażan 2 buraki kilka łyżek oliwy lub oleju sól, pieprz, zioła prowansalskie (lub inne ulubione przyprawy) Nagrzej piekarnik do 180°C. Pokrój bakłażana i buraki na cienkie plastry. Połóż (oddzielnie buraki i bakłażana) na blaszkach z piekarnika wyłożonych papierem do pieczenia (nie trzeba go już

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałata z warzywami i paluszkami z kurczaka w kremowym sosie 219

mnie, nie zadowalają Cię nudne kanapki na kolację, a także gdy lubisz dać swojemu organizmowi dawkę witamin w postaci szerokiej gamy warzyw, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Kolorowe warzywa, z których każde w odmienny sposób zbawiennie wpływa na nasze zdrowie, a do tego lekki kurczak pieczony w piekarniku bez topienia go w tłuszczu. A i jeszcze kremowy sos, tutaj

Mój Smak na Życie
Sos żurawinowy do mięs na miodzie 154

prosty do przygotowania. To znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju mięsiwa, pieczonej gęsi, kaczki, dziczyzny, pasztetów i sera pleśniowego w diecie wegetarian. Dla mnie również doskonały dodatek do hummusu i kanapek. Świetnie smakuje i na zimno i na gorąco. Teraz gdy bez trudu kupisz świeżą żurawinę jest najlepszy czas, by przygotować z niej sos. Świetny dodatek do listopadowej gęsi. Zapraszam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mus czekoladowo - bananowy z awokado 152

lodów wydłubuje jego środek. Dodaję do niego pokrojone w plasterki banany oraz 1 łyżkę kakao. Całość miksuję. Powstaje gęsty mus, który nazywam "domową nutellą". Świetnie nadaje się na kanapki, ale także do jedzenia łyżką ;) Prawdziwa pycha! Można też dodać do musu mleka - nabierze on konsystencję budyniu. I to jakiego! ;) Smacznego! aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Dyniowy orzechowiec z kremem kokosowym 183

Pieczemy w temp. 165 st. przez 50-60 minut - do suchego patyczka. W międzyczasie czas przygotować krem śmietankowo - kokosowy. Składniki na krem: ok. 360 g serka śmietankowego (zwykłego, do kanapek) 120 g masła 1 buteleczka olejku waniliowego 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 szklanki wiórek kokosowych Masło ucieramy z cukrem pudrem na gładką, kremową masę. Dodajemy stopniowo serek śmietankowy, cały czas

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Naleśnikowa zapiekanka z warzywami 174

Zrobiłam wtedy błąd i upiekłam ich spory stosik, więc zostało ich trochę. Do zwijania jako naleśniki lub krokiety zupełnie się nie nadają, bo bardzo pękają i rozpadają się na kanapki. Postanowiłam zatem wykorzystać je w całości i upiec z dodatkami w formie zapiekanki tak, jak kiedyś wykorzystałam naleśniki ze szpinakiem do zapiekanki z porami . Efekt? Zobaczcie :) Składniki : 6 naleśników jaglanych

Weekendy w domu i ogrodzie
Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść? 221

dołu na awokado, zamknąć w hermetycznym pojemniku - Zamknąć w worku foliowym, odsysając tyle powietrza ile można Jak można jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się  do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki

Pause Gotowanie!
Papryka z cebulą w sosie pomidorowym 262

Papryka z cebulą w sosie pomidorowym... Paseczki miękkiej, czerwonej papryki. Pióra ostrej, białej cebuli. Oblepione aromatycznym sosem pomidorowym. Pyszny dodatek do obiadu czy kanapek. Polecam! Składniki: 1 kg czerwonej papryki; 3 duże cebule; 200 g koncentratu pomidorowego (u mnie 30%); 1/2 szklanki octu spirytusowego 10%; 1/2 szklanki wody; 8 łyżeczek białego cukru; 10 ziaren ziela angielskiego; 5 liści laurowych

Gospodyni Miejska
Wegański miód daktylowy. 131

głowie, rzeczy do załatwienia i zabrakło czasu... Lecz teraz postaram się nadrobić wszystko :) Na początek w kwestii przypomnienia co, gdzie i jak prosty wegański odpowiednik miodu do słodzenia i kanapek :)  Składniki: 200g daktyli 250g wody Łyżka soku z cytryny Wykonanie:   Daktyle zalewamy gorącą wodą. Odstawiamy na około godzinę. Po upływie czasu dodajemy sok z cytryny. Wszystko dokładnie blendujemy

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Prażona cebulka 708

wykorzystać jako dodatek. Często dodaję ją do kotletów mielonych , albo kotletów z kaszy jaglanej gdyż doskonale podnosi ich smak, to świetny dodatek do domowego hot – doga, do kanapek, zapiekanek, zup, sałatek czy też do panierki. A jak świetnie smakuje z nią domowe pieczywo! Prażona cebulka Polakom kojarzy głównie się z hot-dogami z prażoną cebulką serwowanymi w sklepie IKEA

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawne muffinki z wędzonym łososiem, kaparami i serkiem ricotta 264

Dziś królewskie śniadanie, i choć mogłoby się wydawać, że babeczki są czasochłonne, to uwierzcie nam na słowo, nie są! Znudziły nam się kanapki, a takie dwa muffinki zjedzone w towarzystwie prostej sałatki, zapewniły nam zastrzyk energii na cały dzień :) Zamiast mąki pszennej użyliśmy orkiszowej i jaglanej. W ten sposób obniżyliśmy zawartość glutenu w babeczkach. Jeśli chcielibyście przygotować babeczki całkowicie bezglutenowe

W kuchni Katie