kanapki - 13123 przepisów (strona:540/875)

Tortille z sałatką z awokado, kukurydzy i fasoli z dressingiem pomarańczowym 163

Tradycyjne kanapki w ostatnią sobotę zamieniliśmy na pełną witamin, kolorową sałatkę w plackach tortilli. Można do tego zestawu dodać również szynkę lub/i ser żółty, a dressing pomarańczowy zastąpić sosem czosnkowym lub ziołowym na bazie jogurtu. Mnie taka orzeźwiająca mieszanka smaków bardziej odpowiadała. Składniki: 6-8 tortilli 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli ok. 10 pomidorków śliwkowych lub koktajlowych

Czerwień i błękit
Indyjskie pieczywo – chlebki naan 272

charakterystycznie przypieczony, lekko drożdżowy, trójkątny placek. Albo czosnkowy, ziołowy, mocno przyprawiony. Można go robić na wiele sposobów i każdy będzie równie dobry. Kuchnia fusion wykorzystuje naan jako bazę otwartych kanapek a nawet jako alternatywę dla drożdżowego spodu od pizzy. Możliwości jest mnóstwo – wystarczy znaleźć własny ulubiony sposób na jedzenie naan.   Naan tradycyjnie wypiekany jest w opalanych drewnem piecach tandoor

Karo in the Kitchen
Pasta do chleba czosnkowo-fasolowa 139

Kiedy macie dość już wędlin czy serów, a może najnormalniej w świecie, macie ochotę na pyszną i zdrową kanapkę inaczej, to pasta czosnkowo-fasolowa Was usatysfakcjonuje. Natrafiłam na nią w „ Jadłonomii ” – chyba bilii wegańskiej Uwielbiam przepisy Marty tam piszącej. Mimo, że jestem mięsożercom, piękne zdjęcia i opisy, zachęcają do wykonania potraw i spróbowania czegoś innego. Podziwiam Martę

Mieszam w Garnku
Kotlety mielone – najlepsze, najprostsze 240

Mielone kotlety z zasmażanymi buraczkami to klasyk. Nie znam chyba dziecka, które nie lubi ‘mielonków’. Kanapka z mielonym to sztandarowe danie zabieganych. My jako dorośli mielone mięso najczęściej spożywamy dzisiaj w formie hamburgerów. A nasze polskie mielone, naprawdę dobrze zrobione, podbiją nie tylko serca ale i podniebienia. Przy kupowaniu paczkowanego mielonego mięsa nigdy nie bierzcie żadnego, które ma na etykiecie

Karo in the Kitchen
PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW, PESTEK SŁONECZNIKA I ROSZPONKI 131

czarny  Sposób przyrządzenia  Pestki słonecznika namoczyć w wodzie na kilka godzin, po tym czasie zblendować z pomidorami i roszponką. Doprawić oliwą i pieprzem do smaku. Polecam do kanapek i makaronu

pieprzny smaczek
Tortilla z łososiem i awokado 135

Znudziły Wam się kanapki do pracy/szkoły- zróbcie wrapy - tortille nadziewane łososiem i awokado :) Pyszne, zdrowe i szybko się robi :) SKŁADNIKI (na 4 wrapy) 4 tortille pszenne lub pełnoziarniste 4 liście sałaty lodowej 150 g łososia wędzonego na zimno 130 g serka śmietankowego 1/2 dużej czerownej paryki 1/2 dojrzałego awokado sok z cytryny pieprz cytrynowy PRZYGOTOAWANIE Tortlille smarujemy serkiem. Łososia

Moje Kuchenne Rewelacje
Najprostszy Przepis Na Klopsa 184

Pyszny dodatek na kanapki i zdrowy bo domowy :) Składniki na jedna foremkę 10 x 25 cm 500 gr mięsa mielonego 1/2 startej cebuli na najdrobniejszych oczkach 1 mała namoczona bułka w wodzie 1 surowe całe jajko 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżeczki majeranku olej papryka czerwona, papryka ostra, pieprz, bułka tarta oraz odrobina majeranku do posypania po wierzchu klopsa

Gotowanie...to proste !
Polędwica wołowa na ostro 219

Czasem trzeba zjeść trochę surowego mięsa. Podobnie, jak czasem mięsem trzeba rzucić 😉 Najczęściej jemy tatara w rożnych odsłonach: po polsku, po francusku, czasem z azjatyckim sznytem. Tym razem przygotowywaliśmy kanapki z wołowiną i bardzo ciekawym kawiorem – przepis do … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Najłatwiejszy przepis na chleb pszenny. 141

często wypiekają chleby. Jednak coraz częściej skłaniam się w ich stronę. Uwielbiam świeżutkie pieczywo. Ciepłe pieczywo. To ono sprawia, że nasze niedzielne śniadanie jest wyjątkowe, nawet kiedy jemy zwykłą kanapkę. A niedzielne wspólne śniadania uwielbiam celebrować. To jedyny czas w tygodniu, kiedy możemy wszyscy razem zasiąść do stołu nawet rankiem. Ten przepis to przepis, z którym poradzi sobie absolutnie każdy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Dietetyczny krem Kinder Bueno 201

podprażyć na suchej patelni, zmielić na pył (bardzo drobno). Dodać resztę składników i zblendować do połączenia.  Przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce.  Krem jest idealny do kanapek, owsianek, naleśników, omletów lub jako dip do owoców. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Carpaccio z pieczonego buraka 176

zdrowie, ale co najważniejsze fantastycznie smakuje. Piłam już sok z buraka, robiłam zupę krem z pieczonych buraków, dodawałam go do różnych sałatek, ale też jadłam tak po prostu, na kanapkę. Jakimś cudem carpaccio mi umknęło, ale już to nadrobiłam :) Pamiętajcie, buraki są super! :) Składniki: 2 czerwone buraki rukola łyżeczka zmielonych orzeszków ziemnych, solonych 3 łyżki oleju łyżka octu balsamicznego pół

Czerwona Porzeczka
Szybka sałatka z selera i brokuła z sosem czosnkowo-ziołowym 322

wstawiamy do lodówki, aby sałatka się przegryzła. Jest pyszna, a dodatek sosu czosnkowo-ziołowego nadaje jej wyjątkowego smaku i kremowej konsystencji. Idealna na rodzinne spotkania, super sprawa do kanapek. Polecam na każdą okazję

Z Kuchni Do Kuchni
Muffinki jajeczne ze szpinakiem 139

Śniadanie na diecie są najtrudniejsze. Łatwo jest zjeść kanapkę czy płatki z owocami, ale co jeśli tych rzeczy nie możemy, a omlety się nam znudziły? Można zrobić jajeczne muffinki pyszne, zdrowe i małokaloryczne. Bez glutenu, bez laktozy, za to z polotem. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Podroby w galarecie a'la salceson 186

podroby zatopione w esencjonalnej i aromatycznej, dobrze przyprawionej galarecie. Jeśli tylko lubicie podroby to musicie tego spróbować. To jest pyszne! Taki salceson można kroić w plastry i podawać na kanapkach albo jako składnik półmiska wędlin. Doskonale smakuje z dodatkiem chrzanu lub konfitury z cebuli . Do uformowania takiego salcesonu użyłam zwykłej butelki plastikowej po napoju, idealnie się do tego nadaje

Smaczna Pyza
Mini bułeczki - koreczki 2908

Przekąskę tę można zaserwować w formie hamburgerów, co prezentowałam już na blogu lub w formie mini kanapek, jak poniżej. :-) Te koreczki są bardzo efektowne i zawsze pierwsze znikają z talerza. Typowa przekąska na jeden kęs, poręczna, nie trzeba używać talerzyka - czyli to, co na imprezach cieszy się największą popularnością. ;-) 2 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżeczka cukru 1 łyżeczka suszonych

Szefowa kuchni