kanapki - 13123 przepisów (strona:539/875)

KANAPKA - DRUGIE ŚNIADANIE DIETA 1500 KCAL. 162

Drugie ŚNIADANIE jest bardzo ważne dla naszego organizmu , a znając  życie  ,wielu z nas wogóle je nie spożywa.Dlatego zachęcam , aby pamiętać o nim . kanapka ma 150 kcal. 1 średnia  kromka chleba baltonowskiego  1 plasterek szynki drobiowej 20 g. 20 g.sałaty 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml. 0.5 jajka ugotowanego na twardo 1 łyżeczka szczypiorku

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pyszne i lekkie kanapki śniadaniowe na chrupkim kukurydziano-jaglanym pieczywie 150

Uwielbiam śniadania. Miło jest zacząć dobrze i zdrowo dzień. Dziś zapraszam Was na pyszne i lekkie kanapki śniadaniowe na chrupkim kukurydziano-jaglanym pieczywie. Idealne zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Osobiście lubię takie kanapeczki zjeść również na kolację. Spróbujcie. Składniki: 125 g chudego twarogu 3 czubate łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka płynnego miodu lipowego 1/2 banana 1 1/2 łyżki

Słodkie okruszki
Pasta z makreli i awokado 112

Pyszna pasta do kanapek   Składniki 1 awokado 300 g wędzonej makreli 1 łyżeczka soku z cytryny 4 duże suszone pomidory ( z zalewy ) sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Awokado obieramy, drobno siekamy, skrapiamy sokiem z cytryny. Makrelę obieramy ze skóry i ości, dodajemy do awokado razem z posiekanymi pomidorami. Całość blendujemy i doprawiamy

R'n'G Kitchen
Serek z jogurtów naturalnych (labneh) 132

pieluszki) i przelać jogurty. Jogurt wymieszać z przyprawami (lub zostawić naturalny), zwinąć pieluszką/ściereczką/gazą i wstawić do lodówki. Po 10-12 h powstanie serek do smarowania na kanapkę. Po 24-48 h powstanie serek o konsystencji mielonego twarogu. Po 3-5 dniach powstanie gęsty ser o kwaśniejszym i ostrzejszym smaku. Taki ser idealny jest do zrobienia kuleczek obtoczonych

Di gotuje
Błyskawiczna pasta z bryndzy, szprotek i jajka + film 262

Błyskawiczna pasta ze szprotek, bryndzy i jajek to świetny pomysł na smaczne smarowidło do kanapek a także ciekawy sposób na urozmaicenie śniadań i kolacji, doskonale sprawdza się również jako farsz do nadziewania jajek. składniki na około 350 g pasty 150 g szprotek w oleju 100 g bryndzy 1 jajko ugotowane na twardo 3 rzodkiewki 1 łyżka majonezu 1 łyżka masła

Smakowite Dania
Lekka sałatka z rukolą, fetą i burakami 107

kolację - nie tylko we dwoje ;) Ja uwielbiam wszystkie te składniki, a szczególnie buraki :) O właściwościach zdrowotnych buraków pisałam szerzej tutaj >> Ta sałatka, to ciekawa odskocznia od tradycyjnych kanapek, czy ciężkich sałatek z majonezem. Naprawdę ją polecam ;)  SKŁADNIKI ( na dwie osoby) 1 duży burak ok. 60 g rukoli garść słonecznika łuskanego ok. 100 g sera typu feta oliwa

Calzonella.com
Serek z jogurtów greckich (labneh) 154

przelać jogurty greckie. Jogurt wymieszać z przyprawami (lub zostawić naturalny), zwinąć pieluszką/ściereczką/gazą i wstawić do lodówki. Po 10-12 h powstanie serek do smarowania na kanapkę. Po 24-48 h powstanie serek o konsystencji mielonego twarogu. Po 3-5 dniach powstanie gęsty ser o kwaśniejszym i ostrzejszym smaku. Taki ser idealny jest do zrobienia kuleczek obtoczonych

Di gotuje
Klops inaczej 151

razie gdy podczas gotowania mięso miałoby się rozpaść na kawałki :) Ale jak widać jest całe. Można podać klopsa na obiad (zob. ostatnie zdjęcie) lub na kolację jako wędlinę na kanapki (idealnie smakuje z majonezem ;)) Przepis znalazłam w internecie jednak go nie zapisałam i nie mogę podać źródła. Składniki: pół kilograma mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) cebula ząbek czosnku sól, pieprz

NA MOIM TALERZU
Sałatka z pęczakiem i warzywami 252

pochodzi z www.mgotuje.pl Sałatka z kaszą pęczak, pomidorami, oliwkami i serem feta. Dodałam do niej również kawałek piersi z kurczaka, którą upiekłam wcześniej na kanapki (mięso możecie pominąć). Sałatka idealna na drugie śniadanie, do pracy lub kolację. Post Sałatka z pęczakiem i warzywami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Placki ziemniaczane z suszonymi pomidorami. 128

każdym razem dodaję do nich inne dodatki. Robiłam już z kapustą kiszoną, batatami a dzisiaj miałam chęć na suszone pomidory, uwielbiam je :) Placki podałam z sosem do kanapek Roleski , smakowały wybornie :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : około 6 ziemniaków 1 cebula 1/2 szklanki posiekanych pomidorów suszonych w oleju 2 jajka sól, pieprz do smaku szczypta chili  2, 3 łyżki mąki

Sama słodycz i szczypta chili
Chleb pszenny tostowy… 127

wiele czasu ani pracy chleb pszenny. Upiekłam go „na szybko” z ostatków mąki, gdy okazało się, że w koszyczku na chleb nic nie ma, a Piotrek potrzebował kanapek do pracy. Chlebek jest lekki, puszysty, o… Continue reading Chleb pszenny tostowy

brunetkawkuchni
RYŻ NA MLEKU Z KANAPKĄ - ŚNIADANIE DIETA 1500 KCAL. 184

Takim śniadaniem  wreszcie  się najadłam.Zupa mleczna i kanapka  to jest" To". 315 kcal. 0.5 szkl.ryżu 80 g. 1 szkl.mleka 0.5 % 200 ml. 1 śr.wielkości kromka bułki Graham ( 0.5 bułki Graham)30 g. pasztet drobiowy 15 g. 5 rzodkiewek 50 g. ****************************************** Ugotować ryż na mleku.Bułkę posmarować pasztetem i podać z umytymi rzodkiewkami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bułki z Patelni – Proste i Smaczne 166

bułeczki smażone (pieczone) na patelni a nie w piekarniku dzięki czemu mogą je przygotować osoby które nie mają piekarnika. Są bardzo smaczne i puszyste, możemy z nich przygotować kanapki jak z tradycyjnych bułek, idealnie nadają się do zup lub mięs, jest to po prostu pieczywo tylko że z patelni:) Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 12 bułek

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Wegański WROCŁAW 185

kotletem i ziemniakami. Na piętrze jedliśmy ostatnimi czasy burgera marchewkowego i był bardzo smaczny. No i opcja śniadań (podawane są do 11) - do wyboru jest tofucznica, parówki, hummus lub kanapki. Złe mięso ul. Ofiar Oświęcimskich 19 W Złym mięsie zjemy wegańsko i wegetariańsko. Jeżeli danie jest w dwóch opcjach, panie pytają w jakiej wersji podać. Do wyboru mamy przepyszne burgery

Bananowe Pole
KREM PIECZARKOWY, BEZGLUTENOWY 160

gorącą wodą do uzyskania pożądanej konsystencji, doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, śmietanką, zamieszać. Ja otrzymałam 2 litry zupy-krem. Podawać sam lub z grzankami*, posypany szczypiorem... pycha :-) * 2-3 kanapki smaruję delikatnie olejem kokosowym, kroję w kostkę i podsmażam na rozgrzanej patelni, posypuję delikatnie solą, czosnkiem mielonym i ulubionymi ziołami. Smacznego

Smaczne Zdrowe