jej kuchnia - 1500 przepisów (strona:29/100)

placuszki jogurtowe 148

Ostatnio na blogu pojawia się coraz więcej słodkich dań, szczególnie placuszków. Często z nimi kombinuję na różne sposoby, bo córeczka je uwielbia. Dziś na podwieczorek zrobiłam

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
wątróbka w sosie ogórkowym 190

Bardzo lubię wątróbkę na wszelkie sposoby. Przepis na taką w ogórkowym sosie kiedyś od znajomych przyniósł mój tata. Jest bardzo delikatna a ogórkowy akcent nadaje wyraźnego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Gulasz indyczy w śmietanowym sosie 203

Mięciutkie, rozpływające się w ustach mięsko,sosik gesty, delikatny, śmietankowy. Tak mówi o tej potrawie moje dziecię. A uwierzcie mi, że jest bardzo wybredna. I taki

Kuchnia z widokiem na ogród
Drobiowa wątróbka z cebulką - po prostu:) 184

Dawno nie jadłam wątróbki, a została mi z pasztetu , który robiłam jakiś czas temu. Wtedy tę resztkę zamroziłam i zupełnie o niej zapomniałam. Dzisiaj sobie przypomniałam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Wiktoria 144

Ta śliczna mała blondynka potrzebuje naszej pomocy. Nie bądźmy obojętni...http://fundacja-sloneczko.pl/apele/pokaz_opis.php?ida=229%2FKWiktoria urodziła się w 2005 roku i od urodzenia choruje na Osteogenesis Imperfecta- Wrodzona

Codzienna kuchnia niecodzienna
Akcesoria kuchenne Fiskars - durszlak, praska i szczypce 212

pozycja obowiązkowa w kuchni. Moja metalowa niestety się zepsuła. Nie był to odlew całej praski, więc po jednym z prań w zmywarce po prostu odpadły rączki. Praska Fiskars zrobiona jest inaczej, dwie części plus koszyczek. Nie mają gdzie odpaść rączki. Praska jest wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego, wzmocniona włóknem szklanym. Mimo wysiłków nie dałam rady jej złamać, chociaż(...)pomocne przy nakładaniu upieczonego mięsa czy usmażonych kotletów. Dzięki antypoślizgowej końcówce, nie ma obawy, że wypadnie to co właśnie nimi chwyciliśmy. Dobrze trzymają, są wytrzymałe i niesamowicie pomocne w kuchni. Cena w internecie to ok. 25zł.    Zapraszam do odwiedzenia: Strona producenta - Fiskars Kanał na YouTube - Fiskars YouTube

Gotowanie i blogowanie
Smażona pierś kurczaka na patelni grillowej 345

Smażona pierś z kurczaka to wspaniała rzecz – zarówno do dań głównych, jak i do sałatek! Jeżeli trafiliście na ten przepis, z pewnością macie problemy z

Kuchnia Bazylii
Tarta z rabarbarem na cieście francuskim 210

Maj zaczynam od wypieków z rabarbarem. Dawniej moja Babcia często przygotowywała z niego kompot lub zajadaliśmy się na jej działce ciastem drożdżowym z kruszonką. Sama jednak

Pink Envelope
BARWENA W SOSIE SŁODKO – KWAŚNYM Z POMIDORAMI 229

mianowicie barwenę . Przepis inspirowany kuchnią indyjską i podpatrzony w jednej z książek tejże kuchni. Barwena jest rybą występującą w Północnym Atlantyku od Szkocji do Wysp Kanaryjskich, na Morzu Śródziemnym, a także w Morzu Północnym i zachodnim Bałtyku. Należy do ryb okoniokształtnych i jest wspaniale ubarwioną rybą ( jej grzbiet jest niemal purpurowy ). Jest rybą niezwykle smaczną,o czym ja się przekonałam

Ostra na Słodko
Przekąska z Vege pastą francuską Polsoja 254

Kilka głodnych osób do mnie przyszło, postanowilam je oszukać. I podałam im focaccię alla genovese z pastą francuską i z dodatkami. Tak bardzo chciałam zobczyć reakcję

Z Kuchni Do Kuchni
Herbatka z pokrzywy w piramidkach 174

Pokrzywa.... Dużo by o niej pisać. Ta niepozorna roślina, niepotrzebne parzydełko , które deptamy gdy napotkamy..kryje w sobie same dobroczynne działania. Traktowany jak chwast dziś króluje

Z Kuchni Do Kuchni
Co to jest: HARISSA Z PŁATKAMI RÓŻY? 182

Harissa to popularna w północnej Afryce (przede wszystkim w Tunezji) mieszanka przypraw dodająca potrawie ostrości. W jej skład wchodzą: czerwone papryczki chilli, kumin, nasiona kolendry, granulowany

Przepisy Aleksandry
Pasta z awokado z ogórkiem małosolnym 266

Za każdym razem kiedy robię pastę z awokado staram się zrobić jakąś inną jej wersję. Dzisiejsza pasta jest na bazie ziół (z miętą włącznie) z dodatkiem

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brzoskwinie w prosciutto z grilla – czyli gastronomiczny orgazm 241

pokrzywdzonego’, którego akurat nie było w domu. Ale ciii… przecież nikt nie musi wiedzieć Brzoskwinie myjemy, osuszamy, kroimy na ćwiartki, wyrzucamy pestki. Szynkę parmeńską wyjmujemy z opakowania – dajcie jej się zagrzać, cienkie plasterki staną się bardziej plastyczne i nie będą się rwać. Plastry szynki dzielimy ostrym nożem wzdłuż na pół i zawijamy w nie brzoskwinie. Szynka parmeńska gdy dostanie(...)się lekko chrupka i przypieczona. Rozdzielamy owoce na porcje (jako przystawka wystarczą po 3 ćwiartki, jako lunch dla dwójki – rozdzielcie po 6; ewentualnie udawajcie, że absolutnie nic się w kuchni nie wydarzyło i zjedzcie wszystko sami ). Na środek każdej porcji nakładamy po porcji sera, całość szczodrze posypujemy nie za drobno posiekaną bazylią i delikatnie skrapiamy redukcją balsamiczną. To danie

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania