jaka faszerowane - 1438 przepisów (strona:49/96)

Ziemniaki faszerowane kurczakiem z porem pod mozzarellą 237

dodatek do wszelakich dań bądź jako składnik zapiekanek. Dzisiaj chciałyśmy zaproponować Wam nieco inne danie z ziemniakami w roli głównej. Od dziecka ziemniaki towarzyszyły mi i kojarzyły się z jesiennymi wykopkami - ktoś jeszcze pamięta te czasy na wsi? Dzisiaj wspominam je z sentymentem. Wystarczy tych wspomnień i wróćmy do dania. Ziemniaki można śmiało faszerować, a dziś proponujemy nadziać je kurczakiem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Patisony faszerowane zieloną soczewicą i pieczarkami 135

Faszerowane warzywa często goszczą na stołach, bo można pakować do nich dosłownie wszystko. To co mamy w lodówce, to na co mamy ochotę, może znaleźć się w naszych warzywach. Tak więc mięso, ryż czy kasza, do tego papryka, zioła... Co by tu jeszcze dodać? D odałam zieloną soczewicę, która świetnie zastąpi mielone mięso a pieczarki podsmażone z cebulą i papryką(...)doskonale odnajdą się jako dopełnienie do składników farszu np. do malutkich patisonów, które bardzo lubię a które jeszcze spotkałam na straganie...        Składniki: małe patisony (zdrowe bez plamek) 100 g zielonej soczewicy kilka pieczarek ½ strąka czerwonej papryki 1 pomidor 1 średnia cebula natka pietruszki sól i pieprz do smaku 2 łyżki oleju 1 łyżka startego

Kuchnia u Krysi
Faszerowane bakaliami śliwki w sosie winno-miodowym 218

Ile regionów tyle tradycji świątecznych. Mimo że mieszkamy z koleżanką w sąsiednich śląskich miejscowościach to u niej na wigilie jada się niespotykany dla mnie świąteczny deser

Bernika - moj kulinarny pamietnik
książki kucharskie 3 160

współczesnego Iranu. Autor pokazuje, jak kultura, sztuka i historia wpływała na ewolucję tradycji kulinarnych. Ponad 330 przepisów, które z powodzeniem można wykonać w domu, bez kombinowania skąd wytrzasnąć składniki. Salma Hage „The Lebanese Kitche n” – wydanie w języku angielskim Na tę książkę trafiłam szukając przepisu na kibbe, kuleczki z mięsa i kaszy bulgur faszerowane orzeszkami pinii. Oprócz przepisu

ladykitchen
Czarny ryż z kurkami, boczniakami i przegrzebkami z pora 135

pokazać w jak niekonwencjonalny sposób można łączyć składniki i stworzyć prawdziwą ucztę, którą nie pogardziłby żaden zadeklarowany mięsożerca. Przyrządzimy dania z jednej strony zaskakujące swoją prostotą, a z drugiej pełne intrygujących połączeń. Na pierwszy ogień pójdzie amuse bouche w formie  sakiewek z buraczanym makaronem, chrupiącymi warzywami i morelowym chutneyem . Później przygotujemy  faszerowane kaszą gryczaną i kurkami pomidory

Food Square
Ziemniaki w mundurkach z aromatycznym farszem z indyka z szybkowaru 206

składników. Ziemniaki faszerowane Składniki 5 - 10 sporych ziemniaków po 190 - 200 g/szt (max. 10 sztuk, gdyż na około tyle wystarczy farszu), nie obieraj, każdy wyszoruj szczoteczką do warzyw sznurek bawełniany spożywczy (do obwiązywania ziemniaków) 350 ml zimnej wody do gotowania Przygotowanie ułóż każdy ziemniak poziomo i zetnij wierzchołek z odrobiną miąższu, jak na zdjęciach poniżej

Szybko Szybkowar
PYZY Z MIĘSEM CEPELINY KARTACZE 208

 Pyzy, cepeliny lub kartacze   potrawa regionalna bardzo popularna w północno-wschodniej Polsce.  Kartacze są sztandarowym produktem regionalnym wielokulturowego Podlasia. Zazwyczaj masę ziemniaczaną

potrawyregionalne
Spaghetti z sosem pomidorowym na białym winie z Pancettą 127

Rzymie . Teściowa faszerowała mnie makaronem w każdej postaci , nie mogłam pojąć połączenia makaronu z samym sosem z minimalnym dodatkiem bazylii  . Dziś już wiem ,że to my Polacy lubimy eksperymenty które rodzą się w naszych kuchniach. I chwała nam za to !!! Za to że, kreatywnie możemy "przerobić" każdą kuchnię i smakować ją tak , jak by była naszą tradycyjną potrawą

Viola cooks with passion
Pierogi z kapustą i grzybami 165

szklanki ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej) 1 szklanka ciepłego mleka szczypta soli Żadnych jajek!!! Jajka powodują że ciasto twardnieje!! 1 szklanka = ok. 200 ml W przesianej mące tortowej i ziemniaczanej zrobić wgłębienie, wlać olej. Mleko i wodę wymieszać w jednym garnczku i wlać do mąki, dodać sól. Zagnieść ciasto. Rozwałkować cieniutko i powycinać krążki. Faszerować wszystkim co dobre

Kocham Czekoladę
Pierogi z twarogiem 184

szklanki ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej) 1 szklanka ciepłego mleka szczypta soli Żadnych jajek!!! Jajka powodują że ciasto twardnieje!! 1 szklanka = ok. 200 ml W przesianej mące tortowej i ziemniaczanej zrobić wgłębienie, wlać olej. Mleko i wodę wymieszać w jednym garnczku i wlać do mąki, dodać sól. Zagnieść ciasto. Rozwałkować cieniutko i powycinać krążki. Faszerować twarogiem. Przepis na nadzienie

Kocham Czekoladę
PAPRYKA FASZEROWANA KURCZAKIEM, KUSKUSEM I WARZYWAMI – BE FIT 306

dorodną , czerwoną paprykę faszerujemy pysznym nadzieniem z kurczaka , kuskusu i warzyw, a potem zajadamy do ostatniego kęsa. Takie danie jest nie tylko smaczne, ale i wyjątkowo sycące ( no a zarazem zdrowe – kuskus nie zawiera cholesterolu. Jest dobrym źródłem niacyny, tiaminy i żelaza. ). Przyrządza się je błyskawicznie i jest fajnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło

Ostra na Słodko
Ketchup dla dzieci bez cukru i musztarda ostra Primavika 226

zrobione? Po co faszerować się chemią jeśli można wybrać wyroby zrobione z naturalnych, ekologicznych składników. Takie właśnie są produkty Primavika :) KETCHUP DLA DZIECI BIO BEZ CUKRU Zacznę od keczupu. Od firmy Primavika dostałam do wypróbowania Keczup dla dzieci BIO bez cukru . Zainteresował mnie bardzo, tym bardziej, że sama mam 3,5 letnią córkę. Jak powszechnie wiadomo, standardowe keczupy zawierają(...)naczyń krwionośnych, reguluje procesy trawienne i obniża poziom cholesterolu we krwi. Sok jabłkowy nadał całości naturalnej słodyczy, a także wyjątkowego aromatu. W smaku ketchup ten nie przypomina standardowych ketchupów jakie jemy na codzień i przyznam się szczerze, że mi jakoś z początku nie pasował (później już się do niego przekonałam), ale za to córci jak najbardziej. Być może dlatego

Kto ugości moich gości?
Pasta z chilli 266

zrobić kilka słoików papryczek faszerowanych serkiem (niedługo podzielę się z Wami przepisem), jednak nie zużyłam wszystkich zakupionych. Postanowiłam więc je wykorzystać do zrobienia ostrej paprykowej pasty. Według mnie wyszła rewelacyjna, nie jest ognista, jednak ostra. Korzystałam z papryczek chilli oraz ostrych papryczek czereśniowych, które pozostały po przetworach. Pasta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, idealna jako dodatek smakowy do kanapek, makaronu

PastelFood
Pasta z chilli 307

zrobić kilka słoików papryczek faszerowanych serkiem (niedługo podzielę się z Wami przepisem), jednak nie zużyłam wszystkich zakupionych. Postanowiłam więc je wykorzystać do zrobienia ostrej paprykowej pasty. Według mnie wyszła rewelacyjna, nie jest ognista, jednak ostra. Korzystałam z papryczek chilli oraz ostrych papryczek czereśniowych, które pozostały po przetworach. Pasta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, idealna jako dodatek smakowy do kanapek, makaronu

PastelFood
Kolorowe faszerowane jajka - Wielkanoc 165

Za kilka dni Wielkanoc, tradycyjnie nie może odbyć się bez jajek. W tym roku tradycyjne podanie jajek zamienię na nietradycyjne :) Zawsze farbowałam jajka ze skorupkami i

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania